آرتا رسانه

صفر تا صد آموزش تصویری google search console

پیشخوان گوگل سرچ کنسول :

بعد از ثبت سایت در google webmaster، باید بدانیم که چگونه از داده های این ابزار کاربردی استفاده کنیم. ما در اینجا به آموزش google search console و بررسی تک تک گزینه های آن خواهیم پرداخت.

مطالبی که در آموزش google search console (قسمت اول) خواهیم آموخت:

  • Overview
  • Performance
  • جدول اطلاعات Performance
  • آموزش پیدا کردن صفحات نامناسب سایت با استفاده از google search console یا webmaster
  • قسمت دوم فیلترها در گوگل سرچ کنسول
  • URL inspection
  • ثبت sitemap در گوگل سرچ کنسول
  • Disavow چیست؟
  • چگونه بک لینک ها را Disavow کنیم؟
  • چگونه یک URl را از نتایج گوگل Remove کنیم؟

Overview :

در آموزش ابزار google search console از سری آموزش های سئو و بهینه سازی سایت در قسمت چپ صفحه Overview را می بینیم که، صفحه ی خانه است. شامل اطلاعات کلی از سایت ما است. در این صفحه نمودار اولی که می بینیم مربوط به Performance است که یک گزارش کلی از کارکرد سایت به ما می دهد که در چند وقت اخیر اوضاع سایت چطور بود؟

نمودار دوم Coverage است که اطلاعات کلی راجع به، تعداد صفحات ایندکس شده، خارج از ایندکس، صفحات ایندکس شده با خطا و تعداد آنها به ما می دهد.

وقسمت آخر Enhancements است. که خود شامل چند قسمت می شود. در ادامه مطلب راجع به هر کدام از این گزینه ها به طور کامل و دقیق توضیح خواهیم داد.

Performance:

از قسمت داشبورد روی گزینه ی Performance کلیک کنید. وارد صفحه ی زیر می شویم.

در قسمت شماره 1 می توانیم آنالیز را برای عکس یا ویدیو و یا سایت تغییر دهیم. چون ما آنالیز سایت را می خواهیم این گزینه را روی Web قرار می دهیم.

در قسمت شماره 2، همانطور که می بینید کلمه Date قرار دارد. این قسمت برای تنظیم زمانی که می خواهیم آنالیزها را بررسی کنیم مناسب است. وقتی روی آن کلیک می کنیم 7روز، 28 روز، 3 ماه و درآخر Custom ( تاریخ دلخواه ) را می بینیم. که با توجه به نیاز خود می توانیم سایت را روی هر کدام از این زمان ها تنظیم کنیم.

کادر شماره 3:

  • Total Clicks: مربوط به تعداد کل کلیک هایی است که کاربران بعد از دیدن سایت ما در صفحه نتایج گوگل، روی آن کلیک می کنند.
  • Total impression: تعداد دفعاتی که سایت ما در صفحه نتایج دیده شده است.
  • Average CTR: میانگین CTR (نرخ کلیک).
  • Average Position: اعلام حدودی جایگاه صفحه یا سایت ما در نتایج SERP است.

می توانیم نتایج هر کدام از این گزینه ها را با کلیک بر روی آن (رنگی شدن) و مشاهده نمودار مربوط به آن بررسی کنیم. می توان برای مقایسه ی هر کدام از این نتایج، گزینه ها را با هم یا جدا از هم انتخاب کرد.

این نمودار ها و این چهار گزینه وقتی ارزش بیشتری پیدا می کند که به قسمت پایین صفحه نگاهی بیندازید.

جدول اطلاعات Performance :

در آموزش google search console، این جدول بی نهایت مهم است و اساس کار ما با گوگل سرچ کنسول است. پس این قسمت را با دقت بیشتری مطالعه کنید.

اول باید بدانید هر کدام از کلمات این جدول چه مفهومی دارند.

QUERIES : تمام کلماتی که کاربران از طریق سرچ آن ها، به سایت ما رسیده اند. که می توانند جزو کلمات کلیدی ما باشند.

Pages: آدرس تمام صفحاتی که روی سایت داریم را نشان می دهد.

COUNTRIES: کاربران از کدام کشور ها سایت ما را دیده اند.

DEVICES: کاربران با چه دستگاهی با سایت ما ارتباط دارند؟ دسکتاپ، تبلت یا موبایل.

SEARCH APPEARANCE: آماری درباره ی میزان اشتراک کاربران در ستاره دادن، امتیاز دادن و از این قبیل رفتار ها.

DATES: در مورد تاریخ ورود کاربران و بازدید آن ها از سایت اطلاعات خوبی می دهد.

هر چهار گزینه ی کادر را فعال کنید و به جدول توجه کنید. در تصویر بالا می بینید که impression برای کلمه کلیدی طراحی لباس 89 است. با این تعداد دیده شدن تعداد افرادی که وارد سایت شده اند (Click) و در نتیجه نرخ CTR مطلوب است. ولی نکته اینجاست که ما می خواهیم صفحانی را پیدا کنیم که نیاز به افزایش Impression و Click دارند.

طبق نمودار زیر برای صفحاتی که جایگاه آن ها در SERP بعد از صفحه 5 است، CTR حدوداً زیر  4.35 است. با استفاده از این ارقام باید صفحه های نامناسب را پیدا کرده و آن را با نوشتن مقاله ی خوب یا با افزایش سئو در شرایط بهتری قرار دهیم.

آموزش پیدا کردن صفحات نامناسب سایت با استفاده از google webmaster :

یکی از اهداف در آموزش google search console پیدا کردن صفحات نامناسب در سایت است. روی گزینه ی Pages در جدول Performance می رویم. سمت راست جدول سه خط کوچک مطابق تصویر دیده می شود. روی آن کلیک و گزینه ی Position را انتخاب می کنیم.

در سمت چپ تصویر بالا، روی واژه ی Equals رفته عدد 5 را وارد و Greater than را انتخاب (چون صفحه های بعد از 5 را می خواهیم) و Done می کنیم. مجدد روی سه خط کلیک می کنیم. این بار گزینه CTR را نیز اضافه می کنیم. ولی چون CTR برای صفحه های بعد از 5 تقریباً، 4.35 است در قسمت Equals که 4.35 را وارد کردیم آن را Smaller than انتخاب و Done می کنیم. حالا آدرس تمام صفحه هایی که موقعیت آن ها در SERP گوگل بعد از صفحه 5 و CTR آن ها زیر 4.35 را داریم.

خب پیدا کردن این صفحه ها به چه درد ما میخورد؟ مطلب مهم این است که صفحه هایی که CTR پایینی دارند برای سایت ما یک سم مهلک است. چرا؟ چون این صفحه ها بارها دیده شده اند ولی تعداد کلیک روی آن ها بسیار کم بوده است. پس باید شناسایی شوند تا علت ضعیف بودن آن ها را بررسی کنیم. که آیا نیاز به تولید محتوا دارد،خطا دارد، عنوان جذابی ندارد و یا حتی ممکن است این صفحات ایندکس نشده باشند. در قسمت بعدی (Coverage) راجع به این خطا ها بیشتر می خوانید.

قسمت دوم فیلترها در گوگل سرچ کنسول :

در آموزش google search console در مبحث Performance کارهای جذاب دیگری را هم به شما آموزش خواهیم داد. شما می توانید روی کلمه New (مثل تصویر زیر) بروید. وقتی روی آن کلیک می کنید باز هم تعدادی فیلتر می بینید.

Query : کلمه یا عبارتی را که می خواهیم وضعیت آن را بدانیم را در قسمت Filter وارد می کنیم. مثلا ما گزینه لباس را در این سایت فیلتر می کنیم. تمام عبارات و کلمات کلیدی مرتبط با این واژه را که، در سایت ما هست نشان می دهد. ما می توانیم تصمیم گیری کنیم که کدام عبارت یا کلمه نتیجه بهتری داشته و می توان بر اساس آن محتوا تولید کرد. یا در عناوین تجدید نظر کرد. در مبحث آموزش google webmaster این فیلترها دارای اهمیت هستند. بنابراین با دقت بیشتری مطالعه نمایید.

مزیت دوم این قسمت در COMPARE است. شمامی توانید در این قسمت دو کلمه ی کلیدی را با هم مقایسه کنید. این به ما نشان می دهد که کاربران با کدام کلمه یا عبارت بیشتر وارد سایت ما شده اند.

Pages: در این قسمت آدرس یک صفحه از سایت را وارد و Apply می کنیم. از اینجا کلمات کلیدی مربوط به آن صفحه و وضعیت CTR را می توان دید. این قسمت نیز شامل Compare است. می توانیم صفحه ها و وضعیت آن ها را با هم مقایسه کنیم. و در جهت بهبود آن ها اقدام کنیم.

Country : در اینجا ما کشور مورد نظرمان را که می خواهیم نتایج را در آن بررسی کنیم انتخاب می کنیم. که برای ما باید ایران باشد.

Device: این فیلتر به ما اجازه می دهد که بررسی کنیم کاربران ما بیشتر با چه دستگاهی وارد شده اند. در کمال تعجب می بینیم که موبایل بیشترین ورودی را دارد!

URL inspection:

این گزینه از سرچ کنسول به ما کمک می کند تا بررسی کنیم که آیا صفحه ی مورد نظر ما index شده یا نه. برای این کار روی URL inspection کلیک می کنیم. یک کادر کوچک باز می شود. آدرس صفحه ی مورد نظرمان را در این کادر کپی یا وارد می کنیم. بعد علامت ذره بین را می زنیم.

این صفحه را خواهیم دید. این تیک سبز یعنی صفحه ی شما ایندکس شده است. ولی اگر غیر از این بود شما باید به صورت دستی به گوگل پیام دهید که خزنده های خود را برای ایندکس این صفحه بفرستد. برای این کار در گوشه پایین، سمت راست تصویر فوق روی گزینه REQUEST INDEXING کلیک کنید. با این کار، بعد از شاید یک یا دو روز، گوگل خزنده های خود را برای Index صفحه ی شما خواهد فرستاد.

ثبت sitemap در گوگل سرچ کنسول:

سایت مپ چیست؟ گوگل برای اینکه بتواند وارد سایت ما شود و بتواند آن را کرول کند نیاز دارد به یک سری اطلاعات اولیه در باره سایت ما. که این اطلاعات را ما از طریق سایت مپ به گوگل می دهیم. خزنده های گوگل پس از بررسی سایت مپ ما، وارد سایت شده و با سرعت بیشتری سایت را Crowl می کنند.

چگونه سایت مپ را به گوگل معرفی کنیم؟ باز هم می رسیم به ابزار معروف google search console و آموزش معرفی سایت مپ در آن. مباحث قبلی چگونگی ساخت سایت مپ را گفتیم. حالا در قسمت داشبورد گوگل سرچ کنسول گزینه ی سایت مپ را می بینیم. روی آن کلیک می کنیم. آدرس سایت مپ ساخته شده را در کادر زیر وارد می کنیم.

و بعد روی گزینه ی Submit کلیک می کنیم. چند روز زمان نیاز است تا گوگل با استفاده از Sitemap وارد سایت ما شود.

داشتن سایت مپ کمک می کند تا خطاهایی که گوگل هنگام تجزیه و تحلیل سایت با آن ها برخورد می کند را به ما معرفی کند و ما نیز باید در جهت اصلاح این خطاها اقدام کنیم.

قابل ذکر است که زمانی که ما سایت مپ را به گوگل ارائه می دهیم، گوگل به تمامی صفحات ما دسترسی دارد. حتی صفحاتی را که بعداً اضافه می کنیم را گوگل میتواند شناسایی و آن ها را بررسی کند. اما اگر ما صفحاتی داریم که نمی خواهیم گوگل آن ها را ببیند می توانیم از فایل Robots.text استفاده کنیم. به این ترتیب که آدرس (Url) صفحه مورد نظر را در فایل Robots.text وارد می کنیم. صفحه از دسترس گوگل خارج می شود.

Disavow چیست؟

زمانی که ما در سایتمان تعدادی بک لینک خارجی اسپم داریم که، ممکن است از طریق رقبا و یا ربات ها به سایت ما داده شده باشند باید این لینک ها را حذف کنیم. چون به سئو سایت ما صدمه می زند. یکی از بهترین روش ها برای حذف لینک های اسپم، استفاده از ابزار Disavow می باشد. که این ابزار هم، مربوط به سرچ کنسول می باشد ولی در حال حاضر در داشبور آن نمایش داده نمی شود. می توانید از این لینک وارد ابزار  Disavow شوید.

چگونه بک لینک ها را Disavow کنیم؟

حالا باید لیستی از بک لینک ها و یا دامنه هایی که لینک اسپم می دهند را تهیه کنیم. این لیست را در یک فایل txt ایجاد می کنیم. اگر لازم است که کل یک دامنه Disavow شود، قبل از آدرس آن دامنه، کلمه domain را تایپ می کنیم. و در صورتی که بخواهیم فقط لینک آن صفحه را Disavow کنیم فقط URL آن را یکبار با WWW و یکبار بدون WWW وارد می کنیم.

دقت کنید که هر کدام از لینک ها یا آدرس ها را باید در خطوط جداگانه کپی کنیم. علامت # به مفهوم این است که گوگل باید آن خط را نادیده بگیرد. در استفاده از ابزار Disavow بسیار دقیق باشید. چون هر لینکی که به وسیله این ابزار حذف شود هرگز قابل برگشت نیست. ممکن است با کوچکترین اشتباه در وارد کردن لینک، یکی از صفحات مهم ما حذف شده و سئو سایت ما را به بحران بکشاند.

چگونه یک URl را از نتایج گوگل Remove کنیم؟

گاهی شرایطی در برخی صفحات ایندکس شده ی سایت ایجاد می شود نیاز است ما آن صفحه را حذف کنیم. چگونه باید آن لینک یا صفحه را از لیست صفحات خود حذف کنیم؟ گوگل سرچ کنسول برای این کار نیز روشی در نظر گرفته با عنوان Removals که در داشبورد در قسمت legacy tools and reports قابل مشاهده است.

  1. روی گزینه ی Removals کلیک می کنیم. صفحه ای برای ما باز می شود.

  1. روی گزینه ی Temporarily hide کلیک می کنیم.
  2. در کادر که باز می شود، آدرس صفحه ای را که می خواهیم حذف کنیم را وارد می کنیم.
  3. روی دکمه continue می زنیم.
  4. چند انتخاب برای ما نشان می دهد از جمله:

a page from search results and remove from cache : با انتخاب این گزینه، دامنه از نتایج جستجوی گوگل و از کش گوگل حذف می شود. در بیشتر موارد این گزینه استفاده می شود. چون هر دو کار حذف از کش و نتایج را در یک مرحله انجام می دهد.

 Remove Page From Cache Only : با این گزینه دامنه ی مورد نظر فقط از کش حذف می شود و ممکن است کش گوگل دوباره رفرش شده و لینک صفحه برگردد.

 Temporarily Hide Directory : با انتخاب این گزینه لینک به صورت مقطعی و حدود 90 روز از نتایج گوگل حذف می شود. و بعد از این زمان مجدد به صفحه ی SERP بر می گردد.

مرحله نهایی Removal کردن:

بعد از انتخاب یکی از گزینه های بالا روی submit Request کلیک می کنیم. آدرس صفحه مورد نظر به لیست درخواست ها در همان صفحه اضافه می شود. گوگل بعد از حدود یک روز درخواست شما را بررسی می کند اما حذف صفحه، تقریباً نیاز به یک هفته زمان دارد.

نکته: در صورتی که بخواهیم صفحه ای را که Remove کرده ایم را برگردانیم، روی کلمه ی Remove که در همان صفحه ی Removals در گزینه ی state قرار دارد، کلیک می کنیم و Reinclude را انتخاب می کنیم. صفحه دوباره به نتایج گوگل بر می گردد.

در ادامه این مقاله در جلسه آینده عناوین زیر را آموزش خواهیم داد:

  • بررسی گزارش Coverage در گوگل سرچ کنسول
  • رفع ارور های Coverage
  • بررسی وضعیت سرعت سایت با استفاده گوگل وبمستر
  • بررسی ریسپانسیو بودن سایت از طریق سرچ کنسول (Mobile Usability)
  • رفع خطاهای Mobile Usability در گوگل سرچ کنسول
  • Links
  • Top linked pages
  • Top linking sites
  • Top linking text
  • Internal links
  • چگونه کاربر جدید با دسترسی مشخص به گوگل سرچ کنسول اضافه کنیم؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا