آرتا رسانه

سئوی سایت فروشگاهی

سئوی سایت فروشگاهی

جدول محتوا

سئوی سایت فروشگاهی، یعنی اینکه شما در راستای سئوی سایت فروشگاهی خودتان، تکنیک هایی را به کار ببرید که وقتی کاربری محصول مربوط به سایت شما را در اینترنت جستجو می کند، لینک درستی از سایت شما به آن کاربر نمایش داده شود. به جمله من دقت کردید، گفتم (لینک درستی از سایت شما). باید به درستی تشخیص دهید که برای هر کلمه کلیدی، کدام صفحه از سایت را تارگت کنید. باید صفحاتی که نمایش داده می شود، کاربر را یکراست ببرد سر اصل مطلب. این موفقیت و رسیدن به فروش بیشتر، نیازمند استراتژی درست در سئوی سایت فروشگاهی است. ولی نگران نباشید، در این مقاله قصد دارم تجربیات خودم در زمینه ترفندها و نکات سئوی سایت های فروشگاهی را با شما در میان بگذارم.

مزایای سئو سایت فروشگاهی

چگونه سایت فروشگاهی را سئو کنیم

خب فرض کنید که شما پس از سفارش و خرید سایت فروشگاهی آماده، سایت خود را تحویل گرفته اید. همکاران ما در واحد فروش، همواره به مشتریان توصیه می کنند که سایت خود را سئو کنند. دلایل بسیاری برای شروع سئوی سایت فروشگاهی وجود دارد که به چند دلیل اصلی اشاره می کنم.

ترافیک ارگانیک

ترافیک ارگانیک به کاربران وب سایتی اطلاق می شود که از طریق نتایج موتور جستجوی بدون پرداخت هزینه (تبلیغات کلیکی) به این سایت می رسند. بهینه‌سازی وب‌سایت فروشگاهی خود برای کلمات کلیدی هدف به شما این امکان را می‌دهد رتبه آن را در SERP بهبود بخشید و این امر باعث می‌شود مشتریان بالقوه محصولات و خدمات شما را پیدا کنند. افزایش ترافیک جستجوی ارگانیک منجر به شانس بیشتری برای جذب سرنخ های واجد شرایط می شود که باعث افزایش تبدیل و فروش می شود.

جذب مشتری

هنگامی که وب سایت شما در نتایج جستجو بالاتر از بقیه سایت ها قرار می گیرد، به عنوان یک آهنربا برای کاربرانی عمل می کند که در اینترنت به دنبال آنچه در سایت خود می فروشید هستند. احتمال اینکه این کاربران به مشتری تبدیل شوند، خیلی زیاد است، چرا که با نوع سرچ خود، مشخص کرده اند که دقیقاً به دنبال آنچه شما در سایت خود ارائه می دهید، هستند.

ضمن اینکه در نظر داشته باشید که این مشتریان با مبلغی به مراتب کمتر از سایر روش های دیجیتال مارکتینگ به سمت شما سوق داده شده اند. کاربرانی که با سرچ از گوگل وارد سایت شما می شوند، ترافیک ارگانیک گفته می شود و شما ترافیک ارگانیک رایگان را فقط از طریق سئو می توانید به دست بیاورید. البته سئو هزینه هایی دارد ولی اینطور نیست که مانند تبلیغات ادز یا هر روش دیگری، به ازای هر کلیک کاربر، هزینه ای پرداخت کنید. ضمن اینکه هزینه های سئو را می توانید با تهیه دوره آموزش سئو به حداقل برسانید و سایتتان را خودتان سئو کنید.

کمک به برندسازی

طبیعی است سایت هایی که در صفحه اول گوگل و در لینک های بالاتر هستند، بیشتر از سایت های دیگر دیده می شوند و اعتماد کاربران به این سایت ها هم بیشتر است. دیده شدن بیشتر در نتایج جستجو، باعث می شود که نام شما در ذهن ها ماندگار شود و به مرور زمان در ایده آل ترین حالت، کاربر در کنار کلمه کلیدی که سرچ می کند، نام برند شما را هم تایپ می کند. به طور مثال: آموزش دیجیتال مارکتینگ آرتا رسانه

فروش بیشتر

شما هم قبول دارید که هر چه جایگاه شما در صفحه نتایج گوگل، بهتر و بالاتر باشد، احتمال کلیک روی لینک سایت شما بیشتر و به همان اندازه احتمال خرید کاربران هم بیشتر می شود. شما هم که به دنبال همین نتیجه بودید، درسته؟

الان حتی در شهرهای کوچک، افراد قبل از خرید، آنچه را که قصد خرید دارند در اینترنت جستجو می کنند، کالاها و قیمت ها را باهم مقایسه کرده و بعد نسبت به خرید اقدام می کنند. کمی ساده لوحانه به نظر برسد اگر فکر کنیم که محصول فروشگاه ما، در اینترنت نمی تواند مشتری داشته باشد. 

تجربه کاربری بهتر

تکنیک های سئوی سایت تازه تاسیس به شما آموزش می دهد که کدام صفحات سایت را در منو قرار دهید. برای افزایش سرعت سایت چه کارهایی انجام دهید. مسیر خرید کاربران را چطور سهل و آسان کنید. از چه تصاویری برای سایتتان استفاده کنید. چه نوع محتوا و توضیحاتی برای صفحات محصول و دسته بندی بنویسید و اصلاً چطور محصولات خود را دسته بندی کنید. همه این موارد علاوه بر سئو، منجر به رضایت کاربران می شود. در نتیجه کاربر تمایل بیشتری به تعامل و خرید از شما پیدا می کند.

مدیریت هزینه های سایت

مشخص است که طراحی و نگهداری سایت، هزینه هایی دارد و در عادی ترین حالت شما باید سالانه هاست و دامنه سایت را تمدید کنید. جهت پشتیبانی فنی سایت هزینه هایی را پرداخت کنید. با کسب درآمد از سایت، می توانید از همان فروش، هزینه های مربوط به نگهدای سایت را پرداخت کنید.

داشتن فروشگاه 24 ساعته

تصور کنید در ساعات غیراداری، شب و نصفه شب، روزهای تعطیل، که همه فروشگاه ها تعطیل است، شما همچنان فروش دارید بدون اینکه حتی خودتان پشت سیستم باشید. لذت فروش آنلاین به همین است که همه چیز اتوماتیک انجام می شود و نیازی نیست مدام با مشتری سر و کله بزنید، توضیحات مربوط به محصول را مدام تکرار کنید. مشتری برود یک دور بزند تا برگردد😂😂 شما همه توضیحات، قیمت، عکس ها و ویدئوهای مربوط به محصول را در سایت درج کرده اید و مشتری بعد از مطالعه ی محتوای صفحه و بررسی محصول، در هر ساعتی که بخواهد، اقدام به خرید می کند.

فروشگاه اینترنتی به عنوان شغل دوم

با توجه به رشد تورم در کشور، افزایش هزینه های زندگی، اکثر افراد به دنبال یک شغل دوم هستند. یکبار برای یک فروشگاه اینترنتی زمان و هزینه صرف کنید. البته بیشتر از اینکه هزینه باشد، به نوعی سرمایه گذاری برای شغل دوم است.

چه بهتر اینکه شغل دوم شما می تواند محدود به شهر و استان خودتان نباشد و در جغرافیای بزرگتری می توانید کسب درآمد داشته باشید.

راهنمای گام به گام  سئوی سایت فروشگاهی

راهنمای گام به گام  سئوی سایت فروشگاهی

با افزایش رقابت در بازار آنلاین، شما به یک رویکرد جامع برای سئو نیاز دارید. یک استراتژی سئوی سایت فروشگاهی شامل انجام تحقیقات کلمات کلیدی، نوشتن محتوای مناسب، بک لینک، بهینه سازی ساختار وب سایت و ردیابی عملکرد سئو است. در ادامه مهمترین مراحل سئوی سایت های فروشگاهی را ذکر می کنم.

پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب با سایت فروشگاهی

با شناسایی کلمات کلیدی درست و صحیح، ترافیک ارگانیک سایت شما افزایش پیدا می کند. توجه داشته باشید که تحقیق کلمات کلیدی فروشگاه اینترنتی با تحقیقات کلمات کلیدی وبلاگ متفاوت است زیرا اولی با هدف معامله و خرید انجام می شود، در حالی که دومی بر روی کلمات کلیدی اطلاعاتی و آگاهی بخشی تمرکز دارد. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب می توانید از ابزارهایی که برای تحقیق کلمه کلیدی هستند، استفاده کنید.

  • ارتباط کلمه کلیدی: کلمات کلیدی را انتخاب کنید که با محصولات، خدمات و مخاطبان هدف فعلی شما همسو باشد.
  • رقابت: رقابت کمتر به این معنی است که شما با تعداد زیادی از رقبا برای ترافیک آن کلمات کلیدی خاص رقابت نخواهید کرد.
  • کلمات کلیدی طولانی: این عبارات طولانی تر با حجم جستجوی کم هستند اما می توانند برای جذب ترافیک بسیار هدفمند، ارزشمند باشند. به عنوان مثال، «اسباب‌بازی‌ها برای کودک نوپا» یک کلمه کلیدی بلند است که می‌تواند به شما کمک کند تا یک زیرمجموعه کوچک‌تر را با رقبای کمتر هدف قرار دهید. ضمن اینکه کاربرانی که با عبارات کلیدی طولانی تر وارد سایت شما می شوند، احتمال تبدیل شدنشان به مشتری بیشتر است. چون این مشتری دقیقاً می داند به دنبال چه چیزی می گردد.
  • روندهای فصلی: برخی از کلمات کلیدی بر اساس تقاضای فصلی در حجم جستجو در نوسان هستند. به عنوان مثال، حجم جستجو برای پالتوهای زمستانی در تابستان کمتر خواهد بود.

مشخص کردن صفحه ای که باید سئو کنید

اینکه بتوانید کانسپت کلمات کلیدی را به درستی تشخیص دهید، بخش اعظمی از کار را انجام داده اید. این کار کمک می کند تا از هدر دادن وقت و انرژی خود برای صفحات غیرضروری جلوگیری کنید. باید بدانید که برای هر یک از عباراتی که کاربر جستجو می کند، باید صفحه تک محصول را سئو کنید یا یک دسته بندی محصول و یا حتی یک مقاله از بخش وبلاگ را.

تولید محتوای با کیفیت سئوپذیر

خودتان را جای کاربران سایت بگذارید و محتوای صفحات سایت را تولید کنید. از بیهوده گویی، استفاده از کلمات کلیدی در چگالی بالا پرهیز کنید. محتوایی را تولید کنید که برای کاربر حوصله سربر نباشد و دقیقاً همان چیزی باشد که به دنبالش است. در زیر به چند مورد از روش های تولید محتوای سئوپذیر، اشاره می کنیم:

  • از کلمات کلیدی به طور طبیعی استفاده کنید: پر کردن کلمات کلیدی می تواند منجر به تجربه بد خواننده شود. در محتوایی که تولید می کنید به نیازها، چالش ها و خواسته های کاربران توجه کنید و پاسخ سوال جستجوگران و کاربران را در محتوای خود پوشش دهید.
  • مشخصات فنی را اضافه کنید: در فروشگاه های اینترنتی، مشتریان به دنبال مشخصات فنی مانند رنگ، برند، مدل و اندازه هستند، زیرا نمی توانند محصول را از نزدیک بررسی کنند. افزودن این جزئیات به هدف جستجوی مشتریان شما کمک می‌کند و به موتورهای جستجو سیگنال می‌دهد که محتوای شما با درخواست‌های کاربر مرتبط است.
  • از نظرات مشتریان استفاده کنید: آنچه دیگران در مورد برند و محصولات شما می گویند، به ایجاد اعتبار در صفحه محصول کمک می کند.
  • پاسخ به سؤالات رایج مشتریان با سؤالات متداول: پاسخ فعالانه به سؤالات رایج می تواند تجربه کاربر را بهبود بخشد و شانس جستجوگرانی را که وب سایت شما را ترک می کنند و به دنبال پاسخ در جای دیگری می گردند را به حداقل می رساند.
  • فراتر از رقبای خود عمل کنید: فراتر از محتوای رقبای خود، محتوا تولید کنید. تحقیقات عمیق در مورد مزایای محصول، پادکست، ویدیوهای نحوه انجام یا توصیه های عملی در مورد محصول به ایجاد اعتماد به مشتری کمک می کند و فرصت های بیشتری برای قرار دادن محتوای بهینه فراهم می کند.
  • برجسته سازی قسمت های مختلف محتوا: با قرار دادن جدول محتوا، تولید تصاویر اینفوگرافیک، تغییر رنگ عبارات مهم در صفحه و غیره توجه کاربر را جلب کنید.
  • در قسمت مقالات سایت، اطلاعات ارزشمندی درباره موارد و موضوعات مرتبط با آنچه که در سایت خود به فروش می رسانید یا خدماتی که ارائه می دهید، بنویسید و سعی کنید تمام موضوعات پیرامون محصولات و خدمات خود را پوشش دهید و به یک سایت مرجع در آن زمینه تبدیل شوید.
  • از قدرت لینک داخلی غافل نشوید. از مقالات و محصولات به صفحاتی که تارگت کرده اید، با انکرتکست های مناسب لینک دهید. به این ترتیب به گوگل اعلام می کنید که این صفحات که لینک داده شده است، صفحات مهمی برای شما هستند.

نمایش محصولات لابلای مقالات

یکی از ترفندهایی که موجب افزایش فروش در سایت های فروشگاهی می شود این است که بتوانید به سوالات کاربران در رابطه با محصولات، در قالب مقاله پاسخ دهید و لابلای مقالات، محصولات مرتبط را نمایش دهید و به قول معروف تا تنور داغ است، نان را بچسبانید. 😂 برای این کار نیاز به نصب هیچ افزونه اضافی نیست. کافیست مراحل زیر را دنبال کنید. 

از المنتور، المان (کد کوتاه) را انتخاب کنید. 

نمایش محصول در مقالات وردپرس

تکه کد زیر را وارد کنید. جای 1,2,3 شناسه محصول را وارد کنید. تعداد ستون را هم به دلخواه می توانید تعیین کنید. (کد را از باکس زیر کپی کنید.)

[products ids="1,2,3" columns="3"]

شناسه محصول را هم می توانید از این قسمت کپی کنید.

نمایش محصولات مرتبط در مقالات وردپرس

بک لینک کسب کنید

بک لینک، لینک هایی از وب سایت های غیر از وب سایت خودتان هستند که به سایت فروشگاهی شما لینک داده اند. این لینک ها به عنوان تأییدیه عمل می کنند و به موتورهای جستجو نشان می دهند که فروشگاه آنلاین شما معتبر و قابل اعتماد است که توسط این سایت ها نیز معرفی شده اند. برخی از راه های آزمایش شده برای دریافت بک لینک رایگان عبارتند از:

  • بازاریابی تأثیرگذار: با اینفلوئنسرها یا وبلاگ نویسان محبوب در صنعت خود تماس بگیرید و از آنها بپرسید که آیا آنها علاقه مند به بررسی محصولات شما و لینک دادن به وب سایت شما هستند یا خیر. توجه داشته باشید که اکثر اینفلوئنسرهای معتبر برای این نوع بازاریابی هزینه می گیرند.
  • وبلاگ نویسی مهمان: وب سایت های اختصاص داده شده به جایگاه محصول شما اغلب پست های وبلاگ مهمان را در مورد موضوعات مرتبط می پذیرند. در این وبلاگ ها می توانید پست مهمان منتشر کنید و به سایت خود با انکرتکست مناسب لینک دهید.
  • شرکت در انجمن های صنعتی: شرکت در انجمن های مرتبط با صنعت، بحث در رسانه های اجتماعی و جوامع آنلاین می تواند به شما در ایجاد ارتباط و کسب بک لینک به صورت ارگانیک کمک کند. با فعال بودن و مشارکت واقعی در این پلتفرم‌ها، اعتبار ایجاد می‌کنید که ممکن است باعث شود دیگران به وب‌سایت شما سر بزنند.
  • منابع مناسب لینک ایجاد کنید: محتوای قابل اشتراک گذاری و آموزنده مانند پست های وبلاگ، اینفوگرافیک ها یا ویدیوها ایجاد کنید. از کانال های رسانه های اجتماعی برای ارتقای محتوا برای افزایش اشتراک و احتمال کسب بک لینک استفاده کنید.
  • آنالیز بک لینک رقبا: از ابزارهای سئو مانند Ahrefs و Semrush برای بررسی بک لینک های رقیب خود استفاده کنید. تجزیه و تحلیل داده های بک لینک آنها می تواند به شما در یافتن فرصت هایی برای کسب بک لینک کمک کند.
  • هنگام ایجاد لینک، وب سایت هایی با اعتبار بالا با محتوای مرتبط را هدف قرار دهید. بک لینک های متعدد از وب سایت های با کیفیت پایین می تواند به شدت بر سئوی شما تأثیر منفی بگذارد.

ساختار وب سایت را بهینه کنید

گوگل کاربران را به وب سایت های فروشگاهی با بهترین تجربه کاربری هدایت می کند. وب سایت هایی که تجربه کاربری مثبتی را بدون اشکال یا نقص ارائه می دهند در الگوریتم های رتبه بندی پاداش می گیرند.

یک وب‌سایت با کاربری آسان باید به راحتی برای مشتریان جابه‌جا شود بدون اینکه تحت تأثیر حجم زیادی از اطلاعات قرار گیرد. می‌توانید از ابزارهایی مانند Screaming Frog برای کمک به سئوی داخلی و بازرسی سئو برای بهینه‌سازی وب‌سایت خود استفاده کنید. برای مثال می توانید از آن برای شناسایی لینک های خراب و بهینه سازی لینک های داخلی استفاده کنید.

بهینه سازی برای موبایل

موبایل در زندگی امروزه، جز لاینفک افراد است. انتقال پول، بازی، یادداشت، پیام رسان، تقویم کاری و خرید از طریق موبایل انجام می شود.
سایت خود را به صورت کاملاً رسپانسیو و موبایل فرندلی طراحی کنید تا کاربران با موبایل به راحتی بتوانند سایت شما را بررسی کنند.

روی سرعت صفحه تمرکز کنید

هر چه بیشتر طول بکشد تا یک صفحه محصول در وب سایت شما بارگذاری شود، مشتریان ناامیدتر خواهند شد و احتمال کمتری برای کسب رتبه مناسب در الگوریتم گوگل وجود دارد. باید برای افزایش سرعت سایت تلاش کنید.

خریداران امروزی انتظار سرعت دارند. یک سایت فروشگاهی که در یک ثانیه بارگذاری می‌شود، دو و نیم برابر بیشتر از وب‌سایت‌هایی است که بارگیری آن‌ها پنج ثانیه طول می‌کشد. برای بهبود رتبه SERP و سرعت وب سایت خود، ممکن است مجبور باشید چند تغییر فنی سئو را در وب سایت خود اعمال کنید.

  • در اندازه فایل های تصویری تجدید نظر کنید: بارگذاری تصاویر بزرگتر زمان بیشتری می برد. از تصاویر در اندازه وب استفاده کنید و در صورت لزوم، تصاویر خود را برای کاهش زمان بارگذاری، فشرده کنید.
  • حافظه پنهان مرورگر: یک مرورگر معمولاً زمانی که وب سایت شما را بارگیری می کند، منابع را بارگیری می کند. حافظه پنهان مرورگر می تواند این منابع را در رایانه کاربر ذخیره کند تا به بهبود زمان بارگذاری در حین جابجایی بین صفحات یا بازدیدهای مجدد کمک کند.
  • مدیریت اسکریپت: برگه های سبک (CSS) و فایل های جاوا اسکریپت (JS) می توانند سرعت وب سایت شما را کاهش دهند. از توسعه دهندگان وب سایت خود بخواهید اسکریپت های غیر ضروری را به حداقل برسانند و در صورت امکان چندین فایل را ادغام کنند تا درخواست های سرور را کاهش دهند.

عملکرد سئو را اندازه گیری کنید

ردیابی شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) یک نمای سطح بالایی از عملکرد SEO شما ایجاد می کند. شما می توانید این معیارها را اندازه گیری کنید تا ببینید چقدر خوب انجام می دهید و تعیین کنید چه اقداماتی را می توانید برای بهبود سئوی خود انجام دهید. برخی از KPIها برای ردیابی عبارتند از:

  • درآمد ارگانیک: می‌توانید این معیار را در Google Analytics مشاهده کنید تا درآمد حاصل از تلاش‌های بدون پرداخت هزینه را پیگیری کنید. با نظارت بر درآمد ارگانیک، می توانید اثربخشی هدف گذاری کلمات کلیدی، کیفیت محتوا و بهینه سازی و سئو کلی برای استراتژی تجارت الکترونیک را در ایجاد تبدیل ارزیابی کنید.
  • نرخ تبدیل: نرخ تبدیل درصدی از بازدیدکنندگانی است که اقدام دلخواه مانند خرید انجام شده را انجام می دهند. برای تنظیم ردیابی تبدیل می توانید از Google Analytics استفاده کنید. پس از به دست آوردن داده ها، تبدیل ها را بر بازدیدکنندگان وب سایت تقسیم کنید و نتیجه را در 100 ضرب کنید تا نرخ تبدیل را به دست آورید.
  • نرخ رها کردن سبد خرید: نرخ رها کردن سبد به درصد کاربرانی اطلاق می‌شود که محصولات را در سبد خرید خود قرار می‌دهند اما خرید را تکمیل نمی‌کنند. نرخ بالای رها کردن سبد خرید می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات مربوط به فرآیند پرداخت، قابلیت استفاده از وب‌سایت یا اعتماد مشتری باشد. با تجزیه و تحلیل این معیار، می توانید موانع بالقوه برای تبدیل را شناسایی کنید و تغییرات لازم را ایجاد کنید. اکثر برنامه های تحلیلی از ردیابی رویداد برای اندازه گیری نرخ رها شدن سبد خرید پشتیبانی می کنند.

سوالات متداول سئوی سایت فروشگاهی

چک لیست سئوی سایت فروشگاهی

برای بهینه سازی صفحات محصول برای سئو برای وب سایت های تجارت الکترونیک، کلمات کلیدی مرتبط را در عنوان صفحه، برچسب عنوان، توضیحات متا و توضیحات محصول قرار دهید. محتوای منحصر به فرد، جذاب و آموزنده ایجاد کنید و تصاویر را با متن توصیفی ALT بهینه کنید. از تجربه کاربری، کاربر پسند اطمینان حاصل کنید و متن تماس برای اقدام (CTA) قوی بنویسید. نظرات و رتبه بندی های مشتریان را برای اثبات اجتماعی ترکیب کنید.

اگر صفحه شما ارزش سئو قابل توجهی ایجاد می کند، از تغییر مسیر 301 برای هدایت کاربران خود به صفحه دسته بندی محصول مرتبط استفاده کنید. همچنین ذکر کنید که کالای خاص موجود نیست.

اشتباهات رایج در سئوی سایت های فروشگاهی شامل استفاده از: محتوای تکراری برای دو صفحه محصول مشابه، نادیده گرفتن توضیحات محصول، پر کردن بیش از حد کلمات کلیدی، نادیده گرفتن تجربه کاربر و عدم بهینه سازی برای تلفن همراه است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا