آرتا رسانه

آژانس دیجیتال مارکتینگ آرتا رسانه با سالها تجربه کنار شماست

آکادمی آرتا رسانه با دوره های آموزشی رایگان

سلام خدمت همراهان همیشگی آرتا رسانه، امروز هم در خدمت شما هستیم و قصد داریم در خصوص لینک شکسته برای شما صحبت کنیم. اگر توجه کرده باشید در مقالات قبلی در خصوص مطالبی صحبت کردیم که به سئو سایت آسیب می‌زدند مثل صفحات کنیبال، صفحات زامبی و حالا می‌خواهیم در خصوص لینک شکسته با شما صحبت کنیم هم چنین اصلاح این لینک‌ها رو هم به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید تا این مقاله رو نیز به انتها برسانیم.

لینک شکسته چیست؟

 Broken Link چیست

اگر تا حدودی با مفاهیم سئو آشنا باشید حتما نام لینک شکسته را شنیده‌اید. اگر هم آشنا نیستید جای نگرانی ندارد در این مقاله در خصوص مفهوم لینک شکسته با شما صحبت خواهیم کرد و در انتهای مقاله اطلاعات خوبی را در این خصوص کسب می‌کنید.

حتماً برای شما پیش آمده که روی لینکی کلیک کنید ولی به جای نشان دادن محتوای سایت با یک صفحه 404 مواجه شوید و به شما پیغام می‌دهد که صفحه‌ای که به دنبال آن هستید وجود ندارد. به چنین لینکی، لینک شکسته می‌گویند. این لینک می‌تواند به صورت لینک داخلی یا خارجی باشد.

انواع لینک شکسته

انواع لینک شکسته

در حالت کلی ما دو نوع لینک در محتوا داریم که به آن‌ها لینک داخلی و لینک خارجی می‌گویند که یکی از مفاهیم تاثیر گذار در سئو همین لینک‌سازی است. لینک‌های داخلی که جزئی از سئو داخلی سایت هستند، لینک‌هایی می باشند که به صفحات دیگر سایت لینک می‌شوند و شما با کلیک روی آن‌ها به مقالات یا صفحات مرتبط که اطلاعات بیشتری را به شما ارائه می‌کنند منتقل می‌شوید. لینک‌های خارجی، لینک‌هایی هستند که به صفحاتی غیر از سایت خودتان لینک می‌شوند و شما را به وب‌سایت‌های دیگر که مطالبی مرتبط با موضوع شما دارند هدایت‌ می‌کنند. حال اگر شما روی این لینک‌ها چه داخلی و چه خارجی کلیک کنید و با پیغام ” صفحه‌ای که به دنبالش هستید وجود ندارد” مواجه شوید نشان دهنده یک لینک شکسته است و با توجه به نوع لینک، یا یک لینک داخلی شکسته است یا یک لینک خارجی شکسته. با این حساب دو نوع لینک شکسته داریم. 

نمونه هایی از کد خطای لینک شکسته

روش های پیدا کردن لینک شکسته در سایت

در اینجا چند نمونه از کدهای خطایی وجود دارد که یک وب سرور ممکن است برای یک لینک شکسته ارائه کند:

404 Page Not Found: the page/resource doesn’t exist on the server

400 Bad Request: the host server cannot understand the URL on your page

Bad host: Invalid host name: the server with that name doesn’t exist or is unreachable

Bad URL: Malformed URL (e.g. a missing bracket, extra slashes, wrong protocol, etc.)

Bad Code: Invalid HTTP response code: the server response violates HTTP spec

Empty: the host server returns “empty” responses with no content and no response code

Timeout: Timeout: HTTP requests constantly timed out during the link checkReset: the host server

drops connections. It is either misconfigured or too busy.

دلایل ایجاد لینک شکسته چیست؟

لینک شکسته چه تاثیری در سئو سایت دارد

  • تغییر آدرس

اگر شما داخل محتوای خود لینک داخلی داشته باشید و بعد از مدتی بنا به دلایلی همچون بهینه ‌سازی صفحه آدرس یک یا چند صفحه را تغییر دهید در این صورت لینک قبلی دیگر درست کار نخواهد کرد و زمانی که کاربر روی آن کلیک کند خطای 404 را دریافت خواهد کرد یا پیغام ” صفحه‌ای که به دنبالش هستید وجود ندارد” به او نمایش داده می‌شود.

در خصوص لینک خارجی نیز اگر سایتی که به آن لینک داده‌اید آدرس صفحه‌ای که لینک داده‌اید را تغییر دهد همین مشکل پیش می‌آید. برای اصلاح این روند چندین روش را در آموزش سئو، توضیح داداه ایم

  • اشتباه بودن آدرس لینک

گاهی اوقات دلیل ایجاد لینک شکسته سهل انگاری است. یعنی در هنگام لینک کردن یک کلمه آدرس را به صورت سهوی اشتباه وارد کرده باشیم و در این صورت چون آدرس اشتباه است کاربر را به صفحه 404  هدایت می‌کند و کاربر صفحه واقعی را پیدا نمی‌کند.

  • تغییر ساختار URL  سایت

زمانی که شما ساختار URL را تغییر می‌دهید دیگر URL قبلی کار نمی‌کند و هر کلمه‌ای که با URL قبلی لینک دهی شده کار نخواهد کرد. مثلا اگر در وب‌سایت خود برای صفحه پست از آدرسی مثل آدرس پایین استفاده کرده باشید:

https://www.artarasaneh.com/blog/id/موضوع-نوشته

و بعد از یکسال به جای blog کلمه را به post تغییر دهید تمام لینک‌های قبلی شما که با blog سروکار داشت از کار می‌افتد و به اصطلاح تبدیل به لینک شکسته می‌شود. خب این مورد هم برای لینک‌های خارجی زمانی اتفاق می‌افتد که سایتی که شما به آن لینک داده‌اید ساختار URL خود را تغییر دهد.

  • حذف صفحه

اگر صفحه‌ای که به آن لینک داده شده حذف شده باشد لینک‌های مربوط به آن شکسته خواهند شد.

  • از کار افتادن وب‌سایت

اگر به هر دلیلی وب سایت شما یا سایتی که به آن لینک داده‌اید دیگر فعالیت نداشته باشد تمام لینک‌های مرتبط با آن هم  تبدیل به لینک شکسته می‌شوند.

خب تا اینجای مقاله متوجه شدیم که هر لینکی که خراب شده و کار نمی‌کند یک لینک شکسته به حساب می‌آید. در ادامه تاثیر این لینک‌ها بر سئو سایت را بررسی می‌کنیم.

لینک شکسته چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

آموزش اصلاح لینکهای شکسته در سایت

اهمیت لینک‌سازی در افزایش سئو سایت بر هیچ کسی پوشیده نیست و لینک‌ها چه داخلی و چه خارجی یا بک لینک ها ( آموزش ساخت بک لینک رایگان را می توانید مطالعه کنید ) برای موتور‌های جستجو بسیار مهم هستند چرا که کاربران را به صفحات مرتبط با محتوا چه درون سایت و چه خارج از سایت هدایت می‌کنند و سبب افزایش رضایت کاربران می‌شوند.

حال اگر لینک شکسته در محتوای سایت شما وجو داشته باشد و کاربر روی آن کلیک کند ولی با یک صفحه خالی که خطای 404  می‌دهد روبه رو شود. احتمال دارد سایت شما را ترک کند و حس ناخوشایندی برایش ایجاد شود و این مسئله اصلا برای جایگاه شما در نتایج گوگل خوب نیست.

موتورهای جستجو برای تجربه کاربری اهمیت زیادی قائل هستند و اگر تعداد لینک شکسته در سایت شما زیاد باشد به همان اندازه تجربه کاربری سایت شما ضعیف شده و گوگل شما را در نتیج پایین‌تری قرار می‌دهد پس باید فکری به حال این لینک‌های خراب بکنید.

چگونه لینک‌های شکسته را پیدا کنیم؟

چگونه لینک‌های شکسته را پیدا کنیم؟

برای اینکه لینک‌های خراب را اصلاح کنید ابتدا باید آن‌ها را پیدا کنید. برای پیدا کردن لینک‌های شکسته می‌توانید از ابزار سرچ کنسول استفاده کنید.

اگر سایت تان به ابزار رایگان سرچ کنسول متصل باشد، میتوانید در بخش Coverage تمامی ارورهای موجود در سایت را مشاهده کنید. برای ثبت سایت در سرچ کنسول، می توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

در همین بخش باید به دنبال ارور 404 یا not found باشید. این ارورها آدرس صفحات 404 شما را دارند. در سایت‌های وردپرسی نیز می‌توانید از افزونه‌هایی در این زمینه استفاده کنید مانند افزونه رنک مث که آدرس صفحات 404 را پیدا می‌کند.

البته شما می‌توانید بدون استفاده از این ابزارها خودتان هر ماه یا در دوره‌های مشخصی تمام لینک‌های سایت خود را بررسی کنید و از سالم بودن آن‌ها خاطر جمع شوید که روش خیلی موثری برای پیدا کردن لینک شکسته است.  

آموزش اصلاح لینک‌های خراب آموزش اصلاح لینک های شکسته در سایت

در ادامه چند روش برای اصلاح لینک‌های شکسته به شما آموزش می‌دهیم:

  1. اگر لینک شکسته به علت تغییر آدرس صفحه یا ساختار سایت به وجود آمده، آدرس صحیح را جایگزین کنید تا لینک احیا شود.
  2. اگر به علت اشتباه شما در نوشتن آدرس و کم و زیاد شدن کاراکترها لینک شکسته ایجاد شده، آدرس را اصلاح کنید و دوباره لینک را به زندگی برگردانید.
  3. اگر صفحه‌ای که به آن لینک داده‌اید را کلا حذف شده است بهتر است کلمه لینک شده را به صفحات مرتبط لینک‌دهی مجدد کنید و اگر فرصت این کار را ندارید یا مطلب مرتبط پیدا نمی‌کنید لینک شکسته را حذف کنید.

سخن پایانی

در این مقاله یاد گرفتیم که لینک شکسته به لینک‌هایی اطلاق می‌شود که بنا به دلایلی همچون تغییر مسیر ، حذف شدن صفحه مقصد، وارد کردن اشتباه آدرس و … ایجاد می‌شود و کار نمی‌کند. این لینک‌ها در درازمدت می‌توانند روی تجربه کاربری اثر بدی بگذارند که نتیجه آن کاهش رتبه و جایگاه شما در نتایج گوگل است. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما سودمند واقع شود.

پیمایش به بالا