آرتا رسانه

لینک شکسته چیست؟

لینک شکسته یا Broken Link اصطلاحی است که حتماً بارها به گوشتان خورده است. در دوره سئو در مورد مواردی که به طور مستقیم به سئوی سایت آسیب وارد می کند، صحبت کرده ایم. یکی از همین موارد لینک های شکسته داخلی و خارجی هستند. کنترل Broken Link ها کاملاً در اختیار شماست و فقط باید بلد باشید چطور لینک های شکسته سایت را بررسی و رفع کنید. نگران نباشید در این مقاله قصد داریم به طور 0 تا 100 مفهوم، روش های شناسایی و رفع آنها صحبت کنیم.

لینک شکسته چیست؟

 Broken Link چیست

حتماً برای شما پیش آمده که روی لینکی کلیک کنید ولی به جای نشان دادن محتوای سایت با یک صفحه 404 مواجه شوید و به شما پیغام می‌دهد که صفحه‌ای که به دنبال آن هستید وجود ندارد. به چنین لینکی، لینک شکسته می‌گویند. این لینک می‌تواند به صورت لینک داخلی یا خارجی باشد. ممکن است نوع لینکی که بر روی آن کلیک می کنید، لینک خارجی باشد که در حال حاضر بنا به دلایل مختلف 404 و شکسته شده است.

انواع لینک شکسته

در حالت کلی ما دو نوع لینک در محتوا داریم که به آن‌ها لینک داخلی و لینک خارجی می‌گویند که یکی از مفاهیم تاثیر گذار در سئو همین لینک‌سازی است. لینک‌های داخلی که جزئی از سئو داخلی سایت هستند، لینک‌هایی می باشند که به صفحات دیگر سایت لینک می‌شوند و شما با کلیک روی آن‌ها به مقالات یا صفحات مرتبط که اطلاعات بیشتری را به شما ارائه می‌کنند منتقل می‌شوید.

لینک‌های خارجی، لینک‌هایی هستند که به صفحاتی غیر از سایت خودتان لینک می‌شوند و شما را به وب‌سایت‌های دیگر که مطالبی مرتبط با موضوع شما دارند هدایت‌ می‌کنند. حال اگر شما روی این لینک‌ها چه داخلی و چه خارجی کلیک کنید و با پیغام ” صفحه‌ای که به دنبالش هستید وجود ندارد ” همان صفحه 404  مواجه شوید نشان دهنده یک لینک شکسته است و با توجه به نوع لینک، یا یک لینک داخلی شکسته است یا یک لینک خارجی شکسته. با این حساب دو نوع لینک شکسته داریم. 

روش های پیدا کردن لینک شکسته در سایت

دلایل ایجاد لینک شکسته چیست؟

حالا باید ببینیم چرا لینک شکسته در سایت وجود دارد. اگر دلایل را بشناسید، به راحتی می توانید از وقوع آن پیشگیری کنید. در ادامه به اصلی ترین دلایل آن می پردازیم.

تغییر آدرس صفحه یا فایل

اگر شما داخل محتوای خود لینک داخلی داشته باشید و بعد از مدتی بنا به دلایلی همچون بهینه ‌سازی صفحه آدرس یک یا چند صفحه را تغییر دهید در این صورت لینک قبلی دیگر درست کار نخواهد کرد و زمانی که کاربر روی آن کلیک کند خطای 404 را دریافت خواهد کرد یا پیغام ” صفحه‌ای که به دنبالش هستید وجود ندارد” به او نمایش داده می‌شود.

در خصوص لینک خارجی نیز اگر سایتی که به آن لینک داده‌اید آدرس صفحه‌ای که لینک داده‌اید را تغییر دهد همین مشکل پیش می‌آید. 

اشتباه تایپی

گاهی اوقات دلیل ایجاد لینک شکسته، سهل انگاری است. یعنی هنگام لینک کردن یک کلمه آدرس را به صورت سهوی اشتباه وارد کرده باشیم و در این صورت چون آدرس اشتباه است کاربر را به صفحه 404  هدایت می‌کند و کاربر صفحه واقعی را پیدا نمی‌کند.

تغییر ساختار URL  سایت

زمانی که شما ساختار URL را تغییر می‌دهید دیگر URL قبلی کار نمی‌کند و هر کلمه‌ای که با URL قبلی لینک دهی شده کار نخواهد کرد. مثلا اگر در وب‌سایت خود برای صفحه پست از آدرسی مثل آدرس پایین استفاده کرده باشید:

https://www.artarasaneh.com/blog/id/موضوع-نوشته

و بعد از یکسال به جای blog کلمه را به post تغییر دهید تمام لینک‌های قبلی شما که با blog سروکار داشت از کار می‌افتد و به اصطلاح تبدیل به لینک شکسته می‌شود. خب این مورد هم برای لینک‌های خارجی زمانی اتفاق می‌افتد که سایتی که شما به آن لینک داده‌اید ساختار URL خود را تغییر دهد.

حذف صفحه

اگر صفحه‌ای که به آن لینک داده شده حذف شده باشد لینک‌های مربوط به آن شکسته خواهند شد.

از کار افتادن وب‌سایت

اگر به هر دلیلی وب سایت شما یا سایتی که به آن لینک داده‌اید دیگر فعالیت نداشته باشد تمام لینک‌های مرتبط با آن هم  تبدیل به لینک شکسته می‌شوند.

خب تا اینجای مقاله متوجه شدیم که هر لینکی که خراب شده و کار نمی‌کند یک لینک شکسته به حساب می‌آید. در ادامه تاثیر این لینک‌ها بر سئو سایت را بررسی می‌کنیم.

لینک شکسته چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

تاثیر لینک شکسته بر سئوی سایت

اهمیت لینک‌سازی در افزایش سئو سایت بر هیچ کسی پوشیده نیست و لینک‌ها چه داخلی و چه خارجی یا بک لینک ها برای موتور‌های جستجو بسیار مهم هستند چرا که کاربران را به صفحات مرتبط با محتوا چه درون سایت و چه خارج از سایت هدایت می‌کنند و سبب افزایش رضایت کاربران می‌شوند.

حال اگر لینک شکسته در محتوای سایت شما وجود داشته باشد و کاربر روی آن کلیک کند ولی با یک صفحه خالی که خطای 404  می‌دهد روبه رو شود. احتمال دارد سایت شما را ترک کند و حس ناخوشایندی برایش ایجاد شود و این مسئله اصلاً برای جایگاه شما در نتایج گوگل خوب نیست.

موتورهای جستجو برای رضایت کاربری اهمیت زیادی قائل هستند و اگر تعداد لینک شکسته در سایت شما زیاد باشد به همان اندازه تجربه کاربری سایت شما ضعیف شده و گوگل شما را در نتیج پایین‌تری قرار می‌دهد پس باید فکری به حال این لینک‌های خراب بکنید. 

گذشته از این موارد، اگر ما به یک صفحه دیگر لینک داده ایم، یعنی می خواهیم کاربر را به آن صفحه هدایت کنیم، با وجود خرابی لینک، کاربر به آن صفحه منتقل نمی شود و ما نیز به هدفمان نمی رسیم. 

شناسایی لینک‌های شکسته 

چگونه لینک‌های شکسته را پیدا کنیم؟

چند روش برای شناسایی لینک های شکسته سایت وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

شناسایی لینک شکسته با سرچ کنسول

برای اینکه لینک‌های خراب را اصلاح کنید ابتدا باید آن‌ها را پیدا کنید. برای پیدا کردن لینک‌های شکسته می‌توانید از ابزار سرچ کنسول استفاده کنید.

اگر سایت تان به ابزار رایگان سرچ کنسول متصل باشد، میتوانید در بخش Coverage تمامی ارورهای موجود در سایت را مشاهده کنید. برای ثبت سایت در سرچ کنسول، می توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

در همین بخش باید به دنبال ارور 404 یا not found باشید. این ارورها آدرس صفحات 404 شما را دارند. در سایت‌های وردپرسی نیز می‌توانید از افزونه‌هایی در این زمینه استفاده کنید مانند افزونه رنک مث که آدرس صفحات 404 را پیدا می‌کند. اگر از هر قسمت از سایت به این صفحات لینک داده باشید، آن لینک ها شکسته محسوب می شوند.

البته شما می‌توانید بدون استفاده از این ابزارها خودتان هر ماه یا در دوره‌های مشخصی تمام لینک‌های سایت خود را بررسی کنید و از سالم بودن آن‌ها خاطر جمع شوید که روش خیلی موثری برای پیدا کردن لینک شکسته است.  

شناسایی Broken Links با brokenlinkcheck

این روش یکی از کامل ترین و آسانترین روش ها برای شناسایی Broken Link های سایت است که من هم به دلیل کامل بودن گزارش این ابزار https://www.brokenlinkcheck.com، از این روش بیشتر استفاده می کنم. خروجی این ابزار آنلاین، یک گزارش است که انکرتکست لینک شکسته، صفحه ای که این لینک در آن قرار دارد و صفحه 404 مقصد را نمایش می دهد و واقعاً به راحتی آب خوردن می توانید لینک های شکسته سایت را اصلاح کنید. به تصویر زیر نگاه کنید.

شناسایی لینک شکسته با ابزار آنلاین

شناسایی بروکن لینک ها با ahrefs

ثبت سایت در ahrefs یکی از کارهایی است که من به عنوان یکی از کارهای ثابت در چک لیست سایت انجام می دهم. به طور کامل وضعیت سایت را رصد می کند و در گزارش هایی که برای شما ایمیل می شود به طور کامل می توانید ببینید که سایت صفحه 404 دارد یا خیر و اگر دارد از کدام صفحات با چه انکرتکست هایی به این صفحه ها لینک داده شده است. 

شناسایی لینک شکسته با ahrefs

بر روی قسمت مشخص شده در تصویر کلیک کنید. با صفحه زیر مواجه می شوید. 

بروکن لینک چیست

در دو تب جداگانه می توانید لینک شکسته و صفحه ای که حاوی این لینک شکسته است را ببینید. 

این مسیر را از گزارشاتی که ahrefs برایتان ایمیل میکند، پیدا کنید و برای شناسایی لینک شکسته داخلی است.

مسیر دیگری هم وجود دارد. مسیر مشخص شده در زیر را دنبال کنید. می توانید لیکنک های شکسته داخلی و خارجی را ببینید.

شناسایی لینک شکسته خارجی

البته در تصویر بالا همانطور که مشکخص است، HTTP code: را در وضعیت 404 not found قرار دهید.

آموزش اصلاح لینک‌های شکستهآموزش اصلاح لینک های شکسته در سایت

در ادامه چند روش برای اصلاح لینک‌های شکسته به شما آموزش می‌دهیم:

  1. اگر لینک شکسته به علت تغییر آدرس صفحه یا ساختار سایت به وجود آمده، آدرس صحیح را جایگزین کنید تا لینک احیا شود.
  2. اگر به علت اشتباه شما در نوشتن آدرس و کم و زیاد شدن کاراکترها لینک شکسته ایجاد شده، آدرس را اصلاح کنید.
  3. اگر صفحه‌ای که به آن لینک داده‌اید را کلا حذف شده است بهتر است کلمه لینک شده را به صفحات مرتبط لینک‌دهی مجدد کنید و اگر فرصت این کار را ندارید یا مطلب مرتبط پیدا نمی‌کنید لینک شکسته را حذف کنید.

توصیه می کنم برای شناسایی و اصلاح لینک های شکسته، از افزونه استفاده نکنید. تا جایی که امکان دارد کارهای سایت را بدون افزونه انجام دهید.

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا