آرتا رسانه

وایت پپپر کاردانو

وایت پپپر کاردانو

در این مقاله وایت پپیر کاردانو را بررسی خواهیم کرد. کاردانو یک پروژه بلاکچین است که با هدف توسعه پلتفرمی پیشرفته، ایمن و برای اجرای قراردادهای هوشمند و ارائه ارز دیجیتال طراحی شده است. این پروژه توسط چارلز هاوکینسون بنیانگذار اتریوم در سال 2015 شروع شد و توسط شرکت آینده‌پژوهان کاردانو (IOHK) توسعه یافته است.

کاردانو چیست؟

 

کاردانو (cardano)یک بلاکچین نسل سوم است که با هدف برطرف کردن مشکلاتی مانند مقیاس‌پذیری، امنیت و حوزه‌ی کاربردی قراردادهای هوشمند ایجاد شده است. این پروژه از معماری لایه‌ای استفاده می کند تا بهترین تجربه را در زمینه‌ی استفاده از بلاکچین برای کاربران خود فراهم کند. 

پیشنهاد ویژه: آموزش بلاکچین (آموزش برنامه نویسی بلاکچین به زبان سالیدیتی)

وایت پیپر کاردانو چیست؟

 

وایت پیپر کاردانو راهنمای جامع و کاملی است که جزئیات مهمی از پروژه کاردانو را در خود دارد. در واقع این مستند اهداف و مسائلی که پلتفرم کاردانو قصد حل آنها را دارد تشریح می‌کند. همچنین نقشه راه و برنامه‌های آینده پروژه را بیان می‌کند. ویژگی‌های منحصربه‌فردی که پلتفرم کاردانو دارد و آن را از سایر پلتفرم‌ها متمایز می‌کند نیز در این مستند مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین وایت پیپر به‌طور مفصل توضیح می‌دهد که پلتفرم کاردانو از چه قوانین و استانداردهایی پیروی کرده و چگونه این موضوع امنیت و اعتماد را برای کاربران فراهم می‌کند.
اطلاعات مهمی که در وایت پیپر کاردانو پیدا می کنید:

  • معرفی کلی پروژه کاردانو
  • تعریف مشکل موجود و توضیح محصول
  • جزئیات فنی و معماری و ساختار بلاکچین کاردانو
  • نقشه راه کاردانو
  • معرفی توکن بومی کاردانو
  • معرفی تیم توسعه‌دهنده پروژه

بررسی و تحلیل بخش‌های مهم وایت پیپر کاردانو

 

همان طور که گفتیم کاردانو توسط چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) یکی از بنیان‌گذاران اتریوم راه‌اندازی شد. در این بخش اسناد مهمی که از این پروژه منتشر شده است را بررسی می کنیم.

معرفی کلی پروژه کاردانو

 

Cardano یک پلتفرم غیرمتمرکز است که به عنوان نسل سوم اثبات سهام بلاکچین و ارز دیجیتال Ada معرفی شده است. این پروژه به صورت یک پلتفرم بلاکچینی درست شده است که بر اساس یک فلسفه علمی و رویکرد پژوهش محور توسعه یافته است.
تیم توسعه کاردانو از مهندسان و کارشناسان مهم و برجسته در زمینه بلاکچین و رمزنگاری تشکیل شده است. این پروژه تمرکز زیادی بر پایداری، مقیاس‌پذیری و شفافیت دارد. همچنین Cardano یک پلتفرم متن باز است که هدف آن ارائه یک زیرساخت فراگیر، منصفانه و انعطاف‌پذیر برای کاربردهای مالی و اجتماعی در مقیاس جهانی است.
در این بخش به این نکته اشاره شده است که Cardano در حال توسعه یک پلتفرم قرارداد هوشمند می باشد که به دنبال ارائه ویژگی‌های پیشرفته‌تر از پروتکل‌های قبلی است. به عبارت دیگر Cardano به عنوان یک پلتفرم پایدار و ایمن برای توسعه برنامه‌های کاربردی توزیع شده (dApps) در سطح سازمانی کار می‌کند. این اسناد اشاره می‌کنند که در آینده‌ای نزدیک Cardano از یک سیستم حاکمیت دموکراتیک استفاده خواهد کرد که به پروژه اجازه می‌دهد تا در طول زمان تکامل پیدا کرده و بودجه خود را به صورت پایدار از یک سیستم خزانه‌داری پیشرفته به دست آورد.

تعریف مشکل موجود و توضیح محصول

 

در حوزه ارزهای دیجیتال تکنولوژی بیتکوین نسل اول و اتریوم نسل دوم است. نسل سوم ارزهای دیجیتال Cardano می باشد که برای حل برخی از مشکلات صنعت بلاکچین طراحی شده است و به توسعه و گسترش کاربردهای بلاکچین از جمله پرداخت‌ها و قراردادهای هوشمند کمک می‌کند.
یکی از مشکلات مهمی که در حال حاضر بلاکچین‌های بزرگ مانند اتریوم و بیتکوین با آن مواجه هستند کارمزدهای بالا و کندی شبکه است که ناشی از حجم بالای تراکنش‌ها است. Cardano قصد دارد با استفاده از الگوریتم Ouroboros و مکانیسم اثبات سهام (PoS) علاوه بر کاهش هزینه‌ها تراکنش‌های سریع را نیز فراهم کند.
در وایت پیپر Cardano راه‌حل‌های دیگری برای بهبود عملکرد بلاکچین وجود دارد:

  • استفاده از ریاضیات برای ارائه بلاکچین امن: Cardano از روش‌های ریاضی پیشرفته استفاده می‌کند تا امنیت بلاکچین را تضمین کند.
  • جداسازی لایه‌های محاسباتی و حسابداری: Cardano برای بهبود مقیاس‌پذیری و کارایی، لایه‌های محاسباتی و حسابداری را از یکدیگر جدا کرده است.
  • رای‌گیری امن برای دارندگان توکن Ada: Cardano امکان رای‌گیری امن و دموکراتیک را برای دارندگان توکن Ada فراهم می‌کند.

با ارائه این راه‌حل‌ها، Cardano به دنبال حل مشکلاتی مانند پایداری پلتفرم‌های ارز دیجیتال، مقیاس‌پذیری و عملکردهای بین سیستمی است.

پیشنهاد مطالعه: سولانا یا کاردانو؟

جزئیات فنی و معماری و ساختار بلاکچین کاردانو

 

بلاکچین نسل سوم کاردانو از دو لایه اصلی به نام‌های CSL و SSL تشکیل شده است. این دو لایه اجزای اصلی هر تراکنش هستند و با همکاری یکدیگر سرعت و کارایی تراکنش‌ها را بهبود می دهند.
لایه CSL (تراکنش‌ها و حسابداری) به عنوان لایه کنترلی عمل می‌کند و جایی است که توکن‌های ada دریافت و ارسال می‌شوند. این لایه برای ارائه تراکنش‌های سریع و قابل اعتماد طراحی شده است.
لایه SSL (Smart Contract Settlement Layer) مجموعه ای از پروتکل‌ها است که به عملکردهای پیشرفته‌ای مانند اجرای قراردادهای هوشمند و امنیت بلاکچین کمک می‌کند. این لایه از منطق و قواعد مشخصی برای اجرای قراردادهای هوشمند استفاده کرده و به ایجاد امنیت و قابلیت‌های پیچیده‌تر در بلاکچین کاردانو کمک می‌کند.
کاردانو با جدا کردن لایه‌های محاسباتی و حسابداری توانسته است سرعت و کارایی تراکنش‌ها را بهبود بخشیده و همچنین موجب کاهش هزینه و مصرف انرژی برای اکوسیستم شود. تایید سریع و ارزان تراکنش‌ها با همکاری و تعامل بین لایه CSL و SSL در کاردانو ممکن می‌شود و این امکان را به اکوسیستم ارائه می‌دهد.

نقشه راه کاردانو

توسعه کلی Cardano بر اساس یک فرآیند پنج مرحله‌ای انجام می شود که هر مرحله شامل مجموعه‌ای از عملکردها است. این مراحل به ترتیب و به صورت متوالی اجرا می‌شوند. پنج مرحله اصلی عبارتند از:

  • مرحله بایرون (Byron): این مرحله با معماری اولیه شبکه مرتبط است و بررسی می‌کند که آیا تمام عملکردها با پیشرفت پیش‌روی مشخص شده مطابقت دارند. مرحله بایرون همچنین تمرکز زیادی روی جامعه Cardano و مشارکت آنها در ساخت بلاکچین دارد.
  • مرحله شلی (Shelley): در این مرحله توجه به رشد و توسعه اکوسیستم Cardano معطوف می‌شود. هدف اصلی این مرحله تمرکز بر تجزیه و تحلیل، امنیت و استحکام شبکه است و پاداش‌ها و مجازاتی را برای مشارکت‌کنندگان در نظام در نظر می گیرد. مرحله شلی در حال حاضر به پایان رسیده است.
  • مرحله گوگن (Goguen): این مرحله همزمان با مرحله شلی اجرا می‌شود و تمرکز آن بر معرفی پلتفرم‌های قرارداد هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز DeFi است. همچنین در این مرحله زبان برنامه‌نویسی جدیدی به نام پلوتوس معرفی می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهد قراردادهای هوشمند را بدون نیاز به دانش قبلی اجرا کنند.
  • مرحله باشو (Basho): هدف این مرحله بهبود عملکرد شبکه، افزایش مقیاس‌پذیری و بهینه‌سازی آن است.
  • مرحله ولتر (Voltaire): این آخرین مرحله از نقشه راه Cardano است که با سیستم‌های رای‌گیری و خزانه‌داری در اکوسیستم مرتبط است. در این مرحله کاربران قادر هستند پیشنهادات خود را جهت بهبود شبکه به اشتراک بگذارند. تکمیل این مرحله نشان دهنده این است که شبکه Cardano به صورت غیرمتمرکز کار می‌کند و دیگر تحت نظارت شرکت IOHK نیست بلکه توسط مشارکت‌کنندگان اداره می شود.

پیشنهاد مطالعه: ارز دیجیتال مناسب برای سرمایه گذاری بلند مدت

معرفی توکن بومی کاردانو

 

کاردانو (Cardano) یک پلتفرم بلاکچین با ارز دیجیتال بومی به نام ADA است. این پلتفرم در لایه SSL (Settlement Layer) خود فعالیت می‌کند. نام ADA از نام آدا لاولیس ریاضیدان قرن نوزدهم الهام گرفته شده است. تعداد حداکثر توکن ADA به ۴۵ میلیون واحد محدود شده است.
محدودیت تعداد توکن‌های یک پلتفرم به کاهش تورم آن کمک می‌کند اما در اکوسیستم کاردانو یک فرآیند تورمی در نظر گرفته شده است که تا زمانی که بخش عمده‌ای از ذخایر پروژه برای گردش آزاد شوند ادامه خواهد داشت. تورم انتظار می‌رود از سال ۲۰۳۰ آغاز شود.
در شبکه کاردانو هر فردی که ارز دیجیتال ADA را داشته باشد به عنوان سهامدار شبکه شناخته می شود و به موفقیت عملکرد شبکه کمک می‌کند. در وایت پیپر کاردانو آمده است که در آینده این شبکه برای انواع خدمات و برنامه‌های غیرمتمرکز (DApp) قابل استفاده خواهد بود.

معرفی تیم توسعه‌دهنده پروژه

 

آخرین بخش از وایت پیپر کاردانو که مورد بررسی قرار می‌گیرد تیم توسعه‌دهنده آن است. چارلز هاسکینسون یکی از بنیانگذاران اصلی اتریوم همراه با همکاری جرمی وود ایده ساخت کاردانو را مطرح کردند اما آنها علیرغم اینکه در ایجاد و توسعه کاردانو، نقش داشتند مالکان بلاکچین کاردانو نیستند و آن را اداره نمی‌کنند. در واقع مالکان اصلی این شبکه عبارتند از:

  • Cardano Foundation: یک نهاد غیرانتفاعی است که به امنیت بلاکچین کاردانو کمک می‌کند و وظیفه‌هایی از قبیل ترویج و تحقیقات درباره کاردانو را بر عهده دارد.
  • IOHK (Input Output Hong Kong): شرکت تحقیق و توسعه است که توسط هاسکینسون و وود برای مهندسی بلاکچین کاردانو تأسیس شده است. IOHK مسئولیت توسعه، نگهداری و ارتقاء فنی کاردانو را بر عهده دارد.
  • Emurgo: یک نهاد سرمایه‌گذاری است که برای حمایت مالی از کاردانو تشکیل شده است. Emurgo تلاش می‌کند تا به رشد و پذیرش کاردانو در صنعت بلاکچین کمک کند و از استارتاپ‌هایی که از طریق اکوسیستم کاردانو توسعه پیدا می کنند، حمایت مالی کند.

تیم توسعه‌دهنده کاردانو تلاش می‌کند تا با همکاری این مالکان و دیگر اعضای جامعه، بلاکچین کاردانو را بهبود داده و اهداف پروژه را دنبال کند.

چرا وایت پیپر کاردانو ADA مهم است؟

 

وایت پیپر کاردانو (ADA) به عنوان یک ارز دیجیتال اهمیت بسیاری دارد. این وایت پیپر می‌تواند به تحلیل‌گران و استراتژیست‌ها اطلاعات کامل و جزئیات لازم درباره پروژه را ارائه کند و در واقع به عنوان شناسنامه کاردانو محسوب می‌شود. در حقیقت هدف تمامی معامله‌گران ارزهای دیجیتال این است که بتوانند تحلیل دقیق‌تری از یک ارز داشته باشند تا معاملات آن‌ها با کمترین ریسک و بیشترین سود رو به رو شود. بنابراین خواندن وایت پیپر می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره اینکه آیا یک پروژه می‌تواند موفق باشد یا خیر ارائه دهد.
وایت پیپر کاردانو به روز رسانی می‌شود تا با تغییرات رخ داده در این پلتفرم هماهنگ شود. این به‌روزرسانی‌ها می‌توانند سرمایه‌گذاران را از اخبار و تحولات داخلی اکوسیستم کاردانو باخبر کنند. این امر به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری درباره سرمایه‌گذاری در کاردانو بگیرند و از آخرین تغییرات و توسعه‌ها آگاه باشند.

پیشنهاد مطالعه: مرج اتریوم به چه معناست؟

کلام آخر
پلتفرم کاردانو به دلیل اینکه قابلیت حل چندین مشکل اساسی بلاکچین و ارزهای دیجیتال را دارد یک پروژه بسیار مهم در این حوزه به‌شمار می‌رود به طوری که بسیاری از تحلیلگران انتظار آینده‌ای درخشان را برای آن دارند. این اکوسیستم با ارائه راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری و بهبود سرعت و امنیت تراکنش‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
کاردانو توانایی این را دارد که مشکلات زیادی را که در ارزها و بلاکچین‌های دیجیتال وجود دارد حل کند. این پلتفرم بر اساس اصول علمی و روش‌های مهندسی کار می‌کند و از طراحی مبتنی بر اثبات موثق، اصلاح و بهبود امنیت تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند. هدف اصلی کاردانو ایجاد یک سیستم مالی غیرمتمرکز، مقیاس‌پذیر و امن است.
اما خب باید بگوییم که در دنیای ارزهای دیجیتال هیچ چیزی قطعی نیست و نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از آن داشت. برای ارزیابی موفقیت کاردانو باید نتایج عملیات و اجرای واقعی پروژه را ببینیم و بررسی کنیم که آیا توانسته است به عملکردی مطابق آنچه در وایت پیپر خود بیان کرده است دست پیدا کند یا خیر.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا