اگر فرصت مطالعه ندارید می توانید فایل صوتی همین مقاله را در زیر گوش کنید:
این روزها ما در دنیایی زندگی می کنیم که تبلیغات جزو جدایی ناپذیر زندگی ماست .صبح که از خانه بیرون می آییم، تبلیغاتی که توی بیلبوردهای خیابان ها میبینیم، اگر سوپرمارکت خرید میکنیم تراکتی که به زور توی پلاستیک خرید ما قرار داده می شود، سوار تاکسی میشویم تبلیغاتی که توی رادیو می شنویم، گوشی خود را رو چک میکنیم تبلیغات هایی که در اینستاگرام، تلگرام مرور می کنیم.
همه به نوعی دارند یک محصول یا خدمات را تبلیغ و معرفی می کنند. همه اینها باعث میشوند که هر کسی که کاری دارد و کسب و کاری دارد به فکر تبلیغ کار خودش باشد. کسب و کار خودش رو تبلیغ کند و ما باید کاری کنیم که توی این حجمی از رقابت شدیدی که بین برند ها و کسب و کارها وجود داره خودمان رو معرفی کنیم و قطعا بدون تبلیغات نمیتوانیم این بازی را ببریم !!
در ادامه ما به معرفی دو دسته تبلیغات میپردازیم تفاوت بازاریابی آنلاین و بازاریابی آفلاین مزایا و معایب هر کدوم رو معرفی می کنیم تا در نهایت تصمیم با شماست که کدام نوع را انتخاب کنید.
در صورتی که به مباحث دیجیتال مارکتینگ علاقه مند باشید :
- در اینجا می توانید کلیه مباحث مرتبط با آموزش دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید
بازاریابی آنلاین چیست؟
بازاریابی آنلاین یک اصطلاح فراگیر برای روش های مختلفی است که برندها می توانند محصولات و خدمات خود را به صورت آنلاین بازاریابی و تبلیغ کنند.
در دنیای دیجیتالی امروزی، کانالها و پلتفرمهای آنلاین متعددی وجود دارد که میتوانید برای بازاریابی برند خود از آنها استفاده کنید.
از بازاریابی ایمیلی و بازاریابی شبکه اجتماعی گرفته تا بهینهسازی سایت شما و راهاندازی تبلیغات گوگل، برندها از بازاریابی آنلاین برای دستیابی به مخاطبان هدف خود در نقاط هدف دیجیتالی که تمایل دارند در آنها حضور داشته باشند استفاده میکنند.
مزایای بازاریابی آنلاین
بازاریابی آنلاین برند این روزها بر استراتژی های تبلیغاتی اکثر شرکت ها تسلط دارد و مزایای زیر را ارائه می دهد.
1. اندازه گیری آسان
به لطف ابزارهای تجزیه و تحلیل (گوگل آنالیتیکس )، میتوانید عملکرد تبلیغات آنلاین خود را ردیابی کنید.
با اندازهگیری عملکرد آنها، میتوانید استراتژی خود را به گونهای اصلاح کنید که برای کمپینهای آتی، فقط از روشهایی استفاده کنید که نتیجه میدهند
2. نتایج بلند مدت
انواع خاصی از بازاریابی آنلاین، مانند سئو و برخی از تبلیغات حمایت شده، در معرض دید طولانی مدتی برای شما قرار می دهند.
چنین گزینه های بازاریابی آنلاین بسیار مقرون به صرفه هستند، زیرا بدون صرف هزینه زیاد از نتایج بلند مدت بهره مند خواهید شد.
3. سهولت هدف قراردادن مخاطبان کلیدی
هنگام ایجاد یک تبلیغ آنلاین، می توانید دقیقاً انتخاب کنید که چه کسی آن را ببیند – این امکان را فراهم می کند که فقط افراد خاصی با ویژگی خاص دسترسی پیدا کنند.
به این ترتیب، پولی را برای نمایش تبلیغات خود به افرادی که علاقه ای ندارند هدر نخواهید داد.
4. مقرون به صرفه
در مقایسه با تبلیغات آفلاین، تبلیغات آنلاین مقرون به صرفه تر هستند.
بنابراین، برای برندهای جدید با بودجه کمتر آسانتر است که با بازاریابی آنلاین به مخاطبان هدف خود دست یابند . به خصوص با استفاده از روشهایی مانند شبکه های اجتماعی، که میتوانند کاملاً رایگان باشند.
5. مشتریان موبایل را هدف قرار دهید
این روزها هنگام گشت و گذار در اینترنت، افراد بیشتری از موبایل استفاده می کنند تا دسکتاپ. بنابراین، ضروری است که هنگام انتخاب مشتری هدف، این مورد را در نظر داشته باشید.
اکثر تبلیغات آنلاین می توانند برای کاربران تلفن همراه طراحی شوند، به این معنی که هیچ کس را از دست نخواهید داد
6. از دسترسی بیشتر بهره ببرید
تبلیغات آنلاین می تواند به تعداد قابل توجهی از افراد دسترسی پیدا کند.
اگر تبلیغی ایجاد کنید که کاربران به خوبی به آن واکنش نشان دهند و با آن درگیر شوند، میتواند حتی فراتر از آن چیزی که فکر میکنید گسترش پیدا کند.
7. ایجاد روابط با مشتریان
این احتمال وجود دارد که مخاطبان هدف شما تبلیغات آنلاین شما را چند بار ببینند.
در حالت ایدهآل، این مورد به آنها کمک میکند تا برند شما را بشناسند – که خبر خوبی برای آگاهی از برند است. هر چه بیشتر شما را ببینند، بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد.
در نهایت، این اعتماد و شناخت باید وفاداری به برند آنها را تقویت کند.
بازاریابی آفلاین چیست؟
از طرف دیگر، ما بازاریابی آفلاین را داریم که استفاده از رسانههای آفلاین مختلف (رسانه تصویری، چاپی و غیره) برای کمک به بازاریابان برای افزایش آگاهی برندشان است.
اساساً، بازاریابی آفلاین شامل تمام روشهایی است که شرکتها برای دههها از آنها استفاده میکردند – مدتها قبل از اینکه اینترنت شروع به کار کند.
حتی ممکن است برخی از شما از فهمیدن اینکه انقلاب دیجیتال همه روشهای بازاریابی آفلاین را کاملاً از بین نبرده تعجب کنید – این روش ها هنوز بسیار زنده هستند و ارزش بررسی را دارند.
به عبارت ساده تر انتشار هر آگهی و تبلیغات خارج از اینترنت و فضای مجازی تبلیغات آفلاین است.
مزایای بازاریابی آفلاین
البته، بازاریابی آفلاین دارای مزایای خاص خود نیز می باشد. اگرچه برخی از روش ها ممکن است کمی قدیمی به نظر برسند، اما همچنان می توانند از جهات مختلف مفید باشند.
1. چیزی ملموس را به مشتریان ارائه می دهد
در برخی شرایط، ما ترجیح میدهیم چیزی فیزیکی برای نگه داشتن چیزی دیجیتال داشته باشیم، درست است؟
این مطمئناً برای بسیاری از مردم درست است.این موضوع در مورد تبلیغات نیز صدق میکند – چه به مشتریان کارت ویزیت، جزوهها یا کالاهای مارک دار بدهید، آنها عاشق داشتن چیزهایی هستند که میتوانند نگه دارند و نگه دارند.
2. ایجاد روابط در هنگام ایجاد شبکه
این کارتهای ویزیت در رویدادهای شبکه سازی نیز مفید خواهند بود.
شبکه سازی یک راه عالی برای انتشار یک کلمه در مورد برند شما ، در زندگی واقعی است. همچنین این فرصت را برای شما فراهم می کند تا با افراد رو در رو صحبت کنید، بنابراین می توانید مستقیماً به سؤالات پاسخ دهید و جنبه انسانی تری به تجارت خود نشان دهید.
برخی حتی می گویند این بهترین شکل بازاریابی نام تجاری آفلاین است.
3. هنگامی که مخاطبان روی کاری تمرکز دارند، به آنها دسترسی پیدا کنید
افرادی که در حال تماشای تلویزیون یا خواندن روزنامه هستند، معمولاً کاملاً متمرکز روی کار در حال انجام هستند.
از طرف دیگر، کسانی که در رسانه های اجتماعی پیمایش می کنند یا در حال مرور آنلاین هستند، آنقدر که می توانند متمرکز نیستند.
به این مورد فکر کنید: استفاده از یک تبلیغ تلویزیونی یا روزنامه به شما این شانس را می دهد که توسط افرادی که متمرکز هستند مورد توجه قرار بگیرید و به تبلیغ شما توجه کامل خود را معطوف می کنند. این کاری است که بازاریابی برند آفلاین به بهترین نحو انجام می دهد
4. فرصتی برای خلاق بودن
شما واقعاً می توانید همه چیز را با کمپین های بازاریابی برند آفلاین ترکیب کنید.
برای تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی از آهنگهای جذاب استفاده کنید، برای یک رویداد بزرگ، نام تجاری حمایتی رنگارنگ ایجاد کنید. آفلاین گزینههای بسیار بیشتری نسبت به آنلاین ارائه میدهد، که باعث میشود فوقالعاده خلاق باشید.
5. می تواند به خوبی در کنار بازاریابی آنلاین کار کند
با این وجود، دلیلی وجود ندارد که فقط به بازاریابی برند آفلاین پایبند باشید. با کنار هم قراردادن این دو با هم می توانید به راه های زیادی دست پیدا کنید.
معایب بازاریابی آنلاین
هر دو شکل بازاریابی برند دارای معایبی هستند، و اگر به آنها نیز توجه نکنیم، نادیده گرفته میشویم.در اینجا به جنبه های منفی این نوع بازاریابی می پردازیم.
1. وابسته به فناوری
کاملا واضح است که بازاریابی آنلاین کاملاً به فناوری وابسته است.تبلیغات آنلاین شما به مشتریانی که از انواع خاصی از فناوری استفاده نمی کنند، نمی رسد. تلفن همراه ندارید؟ من حدس میزنم که شما در هدفگذاری تبلیغات موبایلی یک برند قرار نخواهید گرفت.
علاوه بر این، ممکن است مجبور شوید روی نرمافزارها و برنامههای مختلفی سرمایهگذاری کنید تا اطمینان حاصل کنید که میتوانید تبلیغات آنلاین خاصی را با موفقیت انجام دهید.
علاوه بر این، در صورتی که شرکت شما دچار قطعی اینترنت شود، نمیتوانید تبلیغات را به روز کنید یا تبلیغات فعلی را ردیابی و اندازهگیری کنید.
2. رقابت جهانی
یکی از مزایای بزرگ اینترنت این است که بازارهای بین المللی را برای برندهای کوچک باز می کند.
اگرچه این از یک نظر عالی است، اما به این معنی است که برند شما باید با رقابت سخت زیادی دست و پنجه نرم کند. اگر تبلیغات شما همتراز نباشد، در چنین بازار بیش از حد اشباع شده برجسته نخواهند شد.
3. مشتریان اغلب تبلیغات آنلاین را نادیده می گیرند
شاید تجربه داشته باشید، وقتی که در یک سایت خبری اخباری را می خوانیم و یک تبلیغ پاپ آپ ظاهر می شود سریع آن را رد می کنیم تا ادامه اخبار را بخوانیم.
این همان واکنشی است که اکثر کاربران اینترنت به تبلیغات آنلاین این روزها نشان می دهند – آنها به سادگی آنها را نادیده می گیرند. بنابراین، شما باید تمام تلاش خود را انجام دهید تا مطمئن شوید که بازاریابی آنلاین درست عمل کند.
4. تماس چهره به چهره محدود
مصرف کنندگان دوست دارند جنبه انسانی برندهایی را ببینند که با آنها در تعامل هستند.
متأسفانه، بازاریابی آنلاین این کار را آسان نمی کند، اما این بدان معنا نیست که شما نمی توانید راه های مبتکرانه ای برای عبور از آن پیدا کنید. شاید با تیم خدمات مشتری خود تماس ویدیویی داشته باشید؟
معایب بازاریابی آفلاین
بازاریابی آفلاین هم معایب خود را دارد :
1. اندازه گیری مشکل است
تبلیغات آنلاین ممکن است مشکلات خود را داشته باشند، اما به لطف همه تجزیه و تحلیل های موجود، حداقل اندازه گیری آنها آسان است. متأسفانه، گزینههای زیادی برای ردیابی بازاریابی آفلاین وجود ندارد – بیشتر برندها فقط یک تبلیغ جدید را در طبیعت منتشر میکنند و امیدوارند که مشتریان جدیدی به همراه داشته باشد.با این حال، چند راه وجود دارد که می توانید برای اندازه گیری تلاش های آفلاین خود امتحان کنید. به طور سنتی، بازاریابان به اعداد فروش و سود نگاه می کردند. اگر افزایش یافتند، پس یک تبلیغ به خوبی انجام شده است.
2. فقط برای یک دوره کوتاه اجرا می شود
در مقایسه با بازاریابی آنلاین، کمپین های بازاریابی برند آفلاین یا سنتی چندان دوام نمی آورند.
اگر میخواهید آگهی تلویزیونی یا روزنامهتان در معرض دید عموم باقی بماند – به این معنی که باید به طور مداوم آن را بازنشر کنید – هزینهها بسیار زیاد خواهد بود.
علاوه بر این، شبکهسازی و سایر بازاریابیهای مبتنی بر رویداد نیز برای مدت طولانی دوام نمیآورند – پس از اتمام، تمام میشوند.
3. هزینه های بالا
همانطور که قبلا ذکر شد، هزینه های بازاریابی سنتی می تواند به طور قابل توجهی بیشتر از آنلاین باشد.
در حالی که راه های رایگان زیادی برای بازاریابی آنلاین برند شما وجود دارد، مانند استفاده از شبکه های اجتماعی، تبلیغات تلویزیونی و روزنامهها بسیار گران هستند.
4. دسترسی محدود
این روزها مردم همیشه آنلاین هستند، بنابراین احتمالاً در معرض بازاریابی آنلاین زیادی قرار میگیرند – که ممکن است حتی از برخی از آن آگاه نباشند!
متأسفانه، دسترسی به بازاریابی برند آفلاین چندان خودکار نیست. مصرف کنندگان باید برای دیدن تبلیغ شما اقدامی انجام دهند – چه این که تلویزیون خود را روشن کنند، یک روزنامه باز کنند یا در یک رویداد شبکه شرکت کنند.
به علاوه، هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها حتی هر یک از این کارها را انجام دهند.
می توان بازاریابی آنلاین و آفلاین را ادغام کرد؟
بازاریابی برند آنلاین و آفلاین به تنهایی خوب عمل می کند. اما، اگر بتوانید آنها را با موفقیت ادغام کنید، تقریباً مانند کشف یک ابرقدرت بازاریابی جدید است!
اگر کمپین ها و استراتژی های بازاریابی برند خود را با دقت برنامه ریزی کنید، تلاش های دیجیتالی شما می تواند به حمایت از روش های آفلاین شما کمک کند و بالعکس. این مورد بستگی به کسب و کار شما دارد اینکه مشتریان شما چه کسانی هستند؟ چقدر بودجه دارید؟ محصول شما چیست؟بسته به آنچه در مورد مزایا و معایب هر کدام از روش های بازاریابی که ذکر کردیم تصمیم با شماست که کدام نوع را انتخاب کنید یا ترکیبی از هر دو روش آنلاین یا آفلاین را بکار ببرید.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد بازاریابی آنلاین و بازاریابی آفلاین صحبت کردیم با تفاوت بازاریابی آنلاین و آفلاین آشنا شدیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی کردیم و در نهایت گفتیم که بسته به کسب و کار و نوع خدمات می توانیم از هر روش استفاده کرد و هر دو روش را ادغام کنیم.