آرتا رسانه

ارز دیجیتال بیت کوین

حتما تاکنون اظهار نظر افراد سرشناس عرصه‌های مختلف اقتصادی، در مورد ضرورت سرمایه ‌گذاری بر روی ارز بیت کوین را شنیده ‌اید. به همین دلیل عاقلانه است اگر اطلاعات بیشتری در مورد این ارز دیجیتال به دست آوریم و پاسخ این سوال که “بیت کوین چیست؟” را به طور واضح و با زبانی ساده برای شما توضیح ‌دهیم. از نظر بسیاری از افراد سال 2020، سال ناخوشایندی بود. در این سال و با همه گیری ویروس کرونا، بسیاری با مشکلات مالی روبه رو شدند و یا بیکار شدند ولی دارندگان بیت کوین سالی پر از خبرهای خوش و هیجان ‌انگیز را سپری کردند. در طول سال 2020 قیمت بیت کوین به بیش از 40000 دلار افزایش یافت. این رویداد نشان می ‌دهد که سرمایه ‌گذاری بر روی این ارز دیجیتال در طولانی مدت، می ‌تواند یک حرکت هوشمندانه و پرفایده باشد.

ارز دیجیتال بیت کوین چیست؟

بیت کوین به زبان ساده یعنی یک پول دیجیتال غیرمتمرکز که مدیر آن مانند یک بانک مرکزی از آن مراقبت نمی ‌کند. در شبکه بیت کوین کاربران می ‌توانند بدون نیاز به واسطه و نهاد مرکزی با یکدیگر به صورت نظیر به نظیر (همتا به همتا) معامله کنند. همه معاملات انجام شده در یک دفتر توزیع شده عمومی به نام بلاک چین، ثبت و نگهداری می ‌شوند.

بسیاری از مردم، ارز دیجیتال را معادل بیت کوین می دانند. درحالی که این چنین نیست، بلکه بیت کوین اولین، ارزشمندترین، تاثیرگذارترین و مهم ترین ارز دیجیتال است. بیت کوین اولین رمزارزی است که ایجاد شد و پس از آن تعداد بسیار زیادی ارز دیجیتال وارد دنیای ارزهای دیجیتال شد.

ارز بیت کوین نوعی پول مجازی است. به زبان ساده، یک برنامه کامپیوتری است که افراد را قادر می سازد تا ارزش پول را مستقیماً با یکدیگر مبادله کنند. بیت کوین اولین کالای رمزنگاری، مبتنی بر اکوسیستم بلاک چین است که می تواند مانند پول نقد محافظت شده، ارزهای دیجیتال را بین افراد مبادله کند. تجارت بیت کوین بدون هیچ گونه مداخله کارگزاران و واسطه ها و به صورت ناشناس است.

بلاک چین

فناوری زیربنایی ارز دیجیتال بیت ‌کوین، یعنی بلاک چین، اساسا شامل مجموعه ‌ای از رایانه‌ ها (یا گره‌ ها) است که بیت ‌کوین را اجرا می ‌کنند و شامل تاریخچه ای جزئی یا کامل از تراکنش ‌های انجام شده در شبکه آن است. هر گره حاوی کل تاریخچه تراکنش های بیت کوین، مسئول تایید یا رد یک تراکنش در شبکه بیت کوین است. برای انجام این کار، گره یک سری بررسی ها را انجام می دهد تا مطمئن شود که تراکنش معتبر است. اینها شامل حصول اطمینان از اینکه تراکنش دارای پارامترهای اعتبارسنجی صحیح است، مانند  noncesو از طول مورد نیاز تجاوز نمی کند.

یک تراکنش تنها پس از آن رخ می دهد که همه طرف های فعال در شبکه بیت کوین آن را در بلوکی که تراکنش در آن وجود دارد تأیید کنند. پس از تایید، تراکنش به بلاک چین موجود الحاق می شود و به گره های دیگر پخش می شود. بلاک چین به عنوان یک گزارش مستعار از تراکنش ها عمل می کند (یعنی محتوای آن برای همه قابل مشاهده است اما شناسایی طرف های معامله کننده در شبکه دشوار است.) این به این دلیل است که بلاک چین آدرس های رمزگذاری شده را به هر طرف معامله در شبکه اختصاص می دهد. گفته می شود حتی کسانی که به عنوان یک گره یا ماینر در شبکه شرکت نمی کنند می توانند با نگاه کردن به کاوشگرهای بلوک، این تراکنش ها را به صورت زنده مشاهده کنند.

رایانه های بیشتر (یا گره های) اضافه شده به بلاک چین، ثبات و امنیت آن را افزایش می دهد. اگرچه هر کسی می‌ تواند به عنوان یک گره در شبکه بیت‌ کوین شرکت کند، اما همه آنها ماینر نیستند، تا زمانی که فضای ذخیره ‌سازی کافی برای دانلود کل بلاک چین و تاریخچه تراکنش ‌های آن داشته باشند.

کارکرد ارز دیجیتال بیت کوین

فناوری زیربنایی ارز دیجیتال بیت کوین، همانطور که گفته شد فناوری بلاک چین بوده که نوعی دفتر کل دیجیتال است. از آنجایی که این پول دیجیتال است، شما از نظر فیزیکی آن را مانند پول نقد در دسترس ندارید، بلکه از طریق کلید خصوصی مالک آن هستید. کلید خصوصی شما را قادر می سازد از بیت کوین استفاده کنید، بنابراین، حتما مطمئن شوید که کلید خصوصی را در مکانی امن ذخیره می کنید. به طور خلاصه، شما صاحب بیت کوین به شکل داشتن مجموعه ای از کلیدهای خصوصی منحصر به فرد هستید.

علاوه بر این، بیت کوین تحت چاپ اسکناس یا استخراج سکه نیست. کاملاً خودمختار بوده و تحت کنترل هیچ موسسه مالی، بانک یا حوزه قضایی نیست. علاوه بر این، به دلیل ناشناس بودن آن، جزئیات تراکنش یا جزئیات کاربر ثبت نمی شود.

تراکنش ها از طریق فرآیندی به نام استخراج ارز دیجیتال بیت کوین شکل می گیرند. به زبان ساده، استخراج یک روش ضرب است. در روش استخراج، الگوریتم های محاسباتی به بخشی از یک معمای چالش برانگیز ریاضی تبدیل می شوند. بنابراین هنگامی که یک معما حل می شود، یک بلوک ماینینگ استخراج می شود و کاربر یا برنامه نویس جایزه دریافت می کند. آن جایزه یک بیت کوین است.

برای استخراج ارز بیت کوین، کاربر باید یک حساب بیت کوین ایجاد کند، که تا حدودی شبیه یک ایمیل کامپیوتری است که دارای 27-34 حرف و کلمه است.

حداکثر عرضه بیت کوین 21 میلیون سکه و عرضه فعلی BTC در گردش 18.87 میلیون سکه است. بیت کوین در 755 بازار و 92 صرافی معامله می شود که فعال ترین آنها صرافی بایننس است. بیت کوین (BTC) بر روی بلاک چین خود عمل می کند و می تواند ضرب شود. سهم فعلی بیت کوین از کل بازار ارزهای دیجیتال 41.10 درصد است و ارزش بازار آن 1.20 تریلیون دلار است.

مزایای بیت کوین عبارتند از:

  • بیت کوین مبتنی بر شبکه بلاک چین است. این شبکه به دلیل داشتن تعداد زیادی از کاربران، گسترده بودن شبکه و عدم امکان تغییر در داده‌های پیشین ثبت شده، محیطی امن و مناسب برای ثبت و نگهداری اطلاعات فراهم کرده و تقریبا غیرقابل هک شدن است.
  • از سوی دیگر برخلاف سیستم های مالی و پرداخت سنتی که در حال حاضر در بین مردم وجود دارد، استفاده از ارز بیت کوین به صورت غیرمتمرکز بدون نیاز به دخالت نهاد مرکزی مانند دولت و یا بانک مرکزی است و به همین دلیل کسی نمی ‌تواند برای فعالیت ‌های بیت کوین نظارت داشته یا در آن محدودیت ایجاد کند.
  • بیت کوین برای کشورهایی که با تحریم های اقتصادی مواجه هستند بسیار مفید و اثربخش خواهد بود زیرا با کمک این ارز دیجیتال می ‌توان به راحتی محدودیت ‌های ناشی از تحریم‌ها را خنثی نمود.
  • ذخیره سازی ارز دیجیتال بیت کوین علاوه بر کیف پول های آنلاین و داغ، در کیف پول‌های سخت ‌افزاری که به اینترنت وصل نمی‌شوند نیز امکان پذیر است که به این عمل ذخیره سرد گفته می ‌شود. در حالت ذخیره سرد امکان هک کردن کیف پول و به سرقت رفتن کوین‌ ها به صفر می ‌رسد.
  • در سیستم بلاک چین بیت کوین به دلیل عدم نیاز به حضور واسطه در انجام معاملات، یک سیستم پرداخت سریعتر و کم هزینه ‌تر به سراسر جهان ارائه می شود.
  • باتوجه به اینکه بیت کوین به وسیله هیچ دولت یا بانکی پشتیبانی نمی ‌شود، می ‌توان آن را با ارزهای سنتی مبادله نمود.
  • معایب ارز دیجیتال بیت کوین چیست؟

    • یکی از معایبی که می ‌توان به بیت کوین نسبت داد، ناشناخته بودن این ارز دیجیتال است. نوظهور بودن این ارز باعث شده است که بسیاری از دولت‌ ها نتوانند تصمیم بگیرند که بهترین واکنش در برابر بیت کوین چیست؟ در حال حاضر بسیاری از کشورها به مقابله با بیت کوین پرداخته‌ اند؛ در حالی که برخی نیز سعی می ‌کنند با شناخت بهتر این ارز دیجیتال و ظرفیت ‌هایی که دارد، نهایت سود ممکن را از آن به دست آورند.
    • طولانی بودن زمان تراکنش ها: در شبکه بیت کوین انجام تراکنش ها در حدود 20- 10 دقیقه طول می‌ کشد. این مدت زمان در مقایسه با مدت زمانی که باید صرف شود تا تراکنش در سیستم بانکداری فعلی (ارزهای فیات) انجام شود، بسیار کم و قابل چشم پوشی است؛ ولی امروزه کریپتوکارنسی‌هایی به بازار عرضه شده‌ اند که می ‌توانند تعداد بسیار بیشتری از تراکنش‌ ها را در مدت زمان کمتر انجام دهند؛ به همین دلیل امروزه دیگر مزیت زمان تراکنش بر بستر ارز دیجیتال بیت کوین یک کیفیت نسبی به حساب می ‌آید.
    • بیت کوین رقیب ارزهای دولتی محسوب می‌ شود؛ در ضمن ممکن است برای معاملات بازار سیاه، پولشویی و فعالیت‌ های غیرقانونی استفاده شود؛ در نتیجه دولت‌ ها ممکن است با تنظیم قوانین استفاده و فروش بیت کوین را ممنوع اعلام کنند.
    • نوسانات شدید: متاسفانه ارزهای دیجیتالی نوسان قیمت شدیدی از خود نشان می ‌دهند. همین ویژگی باعث شده است که سرمایه ‌گذاری بر روی ارز بیت کوین در کوتاه مدت ریسک بالایی داشته باشد. به عنوان نمونه در سال 2014 قیمت بیت کوین در یک روز 80٪ کاهش یافت.
    • مصرف زیاد برق هنگام استخراج ارز دیجیتال بیت کوین توسط ماینرها
    • صرافی‌ های ارزهای دیجیتال کاملاً مجازی هستند و مانند سایر سیستم‌های مجازی به وسیله هکرها، بدافزارها و اشکالات عملیاتی تهدید می ‌شوند. دارندگان ارز دیجیتال بیت کوین، اگر دارایی خود را در کیف پول های سرد یا سخت افزاری نگهداری کنند می توانند نسبت به خطر حمله هکرها آسوده خاطر باشند.
    • با توجه به اینکه همه معاملات بیت کوین دائمی و غیرقابل بازگشت هستند، هر گونه اشتباه یا سرقتی می‌تواند مشکل ساز شود؛ زیرا در شبکه بیت کوین هر معامله‌ای تنها در صورتی قابل برگشت است که شخصی که ارز دیجیتال را تحویل گرفته است، آن را دوباره پس بدهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا