آرتا رسانه

مبانی معماری بلاک چین: ایجاد، اجزاء، ساختار و مزایا

درک معماری و فرآیند بلاک چین کار آسانی به نظر نمی رسد، اینطور است؟ مقاله زیر به شما کمک می کند تا اجزای مختلف فناوری بلاک چین را بدون دردسر بیاموزید.
با استفاده از راهنمای زیر ساختار بلاک چین ، اجزای آن و تعامل آنها را شرح خواهیم داد:

گره ها در شبکه P2P
خواص بلوک و بلوک پیدایش
معاملات داخل دفتر کل
فرآیند اعتبار سنجی – استخراج
“اجماع” در معماری بلاک چین
اثبات کار
اصطلاح بلاک چین در سال 1991 برای اولین بار مورد استفادده قرار گرفت. گروهی از محققان می خواستند ابزاری برای مهر زمانی اسناد دیجیتال ایجاد کنند تا نتوان آنها را به تاریخ برگشت یا تغییر داد. علاوه بر این، این تکنیک توسط ساتوشی ناکاموتو اقتباس و ابداع شد. در سال 2008، ناکاموتو اولین ارز دیجیتال، پروژه مبتنی بر بلاک چین به نام بیت کوین را ایجاد کرد.
به طور کلی، فناوری بلاک چین دارای ویژگی های اصلی عدم تمرکز، مسئولیت پذیری و امنیت است. این تکنیک می تواند کارایی عملیاتی را بهبود بخشد و هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. تقاضا و استفاده از برنامه های کاربردی ساخته شده بر اساس معماری بلاک چین تنها تکامل خواهد یافت. بنابراین، اکنون زمان مناسبی برای آموزش در مورد این موضوع است.

بیایید بینش های کلیدی را بیاموزیم تا به راحتی درک کنیم که فناوری بلاک چین چگونه کار می کند. شاید این شما را تشویق کند که بیشتر در مورد ساخت راه حل بلاک چین خود فکر کنید.

برای آشنایی با برنامه نویسی بلاکچین پکیج آموزش برنامه نویسی بلاکچین را ملاحظه فرمایید.

معماری بلاک چین چیست؟

در وهله اول باید بدانیم که فناوری بلاک چین چیست. اصولا، زنجیره بلوکی به زنجیره‌ای از بلوک‌ها گفته می شود که دارای اطلاعات خاص (پایگاه داده)،  به روش امن و واقعی باشد که در یک شبکه (نظیر به همتا) با همدیگر گروه‌بندی ‌شوند. در واقع، بلاک چین به ترکیبی از کامپیوترهای متصل به هم به جای اتصال به سرور مرکزی گفته می شود و نشان می هد که کل شبکه غیرمتمرکز است.

 مفهوم بلاک چین را می توان با مقتیسه کارهای انجام شده با Google Docs می توان مفهوم بلاک چین را ساده تر کرد. ممکن است روزهای پرت کردن مدارک را به یاد بیاورید. اسناد و منتظر ماندن سایر شرکت کنندگان برای انجام ویرایش های لازم. این روزها با کمک Google Docs امکان کار همزمان روی یک سند وجود دارد.

با استفاده از تکنیک بلاک چین اطلاعات دیجیتال به جای کپی کردن، توزیع می شود. این دفتر کل توزیع شده شفافیت، اعتماد و امنیت داده ها را فراهم می کند.

معماری بلاک چین به طور فراوان در صنعت مالی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، این روزها، این فناوری به ایجاد راه حل های توسعه نرم افزار برای ارزهای دیجیتال و نگهداری سوابق، اسناد رسمی دیجیتال و قراردادهای هوشمند کمک می کند.

پایگاه داده در مقابل معماری بلاک چین

 

 
 

معماری سنتی شبکه جهانی وب از شبکه سرویس گیرنده-سرور استفاده می کند. در این حالت، سرور تمام اطلاعات مورد نیاز را در یک مکان نگه می دارد تا به راحتی به روز شود، زیرا سرور یک پایگاه داده متمرکز است که  تعدادی از مدیران به آن مجوز کنترل می دهند.

در مورد شبکه توزیع شده معماری بلاک چین، باید بگوییم که  شبکه ورودی های جدید توسط هر یک از شرکت کنندگان نگهداری، تایید و به روز می شوند. این سیستم نه تنها توسط افراد جداگانه، بلکه توسط همه افراد داخل شبکه بلاک چین کنترل می شود. هر عضو اطمینان حاصل می کند که تمام سوابق و رویه ها مرتب هستند، که منجر به اعتبار و امنیت داده ها می شود. بنابراین، طرف هایی که لزوماً به یکدیگر اعتماد ندارند، می توانند به یک اجماع مشترک برسند.

به طور خلاصه، بلاک چین یک دفتر غیرمتمرکز و توزیع شده (عمومی یا خصوصی) از انواع مختلف تراکنش است که در یک شبکه P2P مرتب شده اند. این شبکه از رایانه های زیادی تشکیل شده است، اما به گونه ای که داده ها را نمی توان بدون اجماع کل شبکه (هر رایانه جداگانه) تغییر داد.

ساختار فناوری بلاک چین با فهرستی از بلوک‌ها با تراکنش‌هایی به ترتیب خاص نشان داده می‌شود. این لیست ها را می توان به صورت یک فایل مسطح (فرمت txt) یا در قالب یک پایگاه داده ساده ذخیره کرد. دو ساختار داده حیاتی مورد استفاده در بلاک چین عبارتند از:

اشاره گر – متغیرهایی که اطلاعات مربوط به مکان متغیر دیگر را حفظ می کنند. به طور خاص، این به موقعیت یک متغیر دیگر اشاره می کند.

لیست های پیوندی – دنباله ای از بلوک ها که در آن هر بلوک داده های خاصی دارد و با کمک یک اشاره گر به بلوک زیر پیوند می خورد.



به طور منطقی، اولین بلوک حاوی نشانگر نیست زیرا این بلوک اولین در یک زنجیره است. در همان زمان، به طور بالقوه یک بلوک نهایی در پایگاه داده بلاک چین وجود خواهد داشت که یک اشاره گر بدون ارزش دارد.

اساساً، نمودار توالی بلاک چین زیر یک لیست متصل از رکوردها است:

معماری بلاک چین می تواند اهداف زیر را برای سازمان ها و شرکت ها انجام دهد:

کاهش هزینه – پول زیادی صرف حفظ پایگاه‌های اطلاعاتی متمرکز (مانند بانک‌ها، مؤسسات دولتی) از طریق ایمن نگه‌داشتن داده‌ها از جرایم سایبری و سایر اهداف فاسد می‌شود.

تاریخچه داده ها – در ساختار بلاک چین، امکان بررسی تاریخچه هر تراکنش در هر لحظه از زمان وجود دارد. این یک آرشیو همیشه در حال رشد است، در حالی که یک پایگاه داده متمرکز بیشتر یک عکس فوری از اطلاعات در یک نقطه خاص است.

اعتبار و امنیت داده – پس از وارد کردن، دستکاری داده ها به دلیل ماهیت بلاک چین دشوار است. ادامه اعتبارسنجی رکورد زمان می برد، زیرا این فرآیند در هر شبکه مستقل به جای قدرت پردازش مرکب اتفاق می افتد. این بدان معنی است که سیستم سرعت عملکرد را قربانی می کند، اما در عوض امنیت و اعتبار داده های بالایی را تضمین می کند.

انواع معماری بلاک چین توضیح داده شده است

تمام ساختارهای بلاک چین به سه دسته تقسیم می شوند:

 

معماری بلاک چین عمومی

معماری بلاک چین عمومی به این معنی است که داده ها و دسترسی به سیستم برای هر کسی که مایل به مشارکت است در دسترس است. به طور مثال از جمله سیستم های عمومی می توان به سیستم های بلاک چین، اتریوم،  بیت کوین و لایت کوین اشاره کرد.

 

معماری بلاک چین خصوصی

برخلاف معماری بلاک چین عمومی، سیستم خصوصی فقط توسط کاربران یک سازمان خاص یا کاربران مجاز که دعوتنامه مشارکت دارند کنترل می شود.

 

معماری بلاک چین کنسرسیوم

این ساختار بلاک چین می تواند از چند سازمان تشکیل شده باشد. در یک کنسرسیوم، رویه ها توسط کاربران اختصاص داده شده اولیه تنظیم و کنترل می شوند.

جدول زیر مقایسه دقیقی بین این سه سیستم بلاک چین ارائه می دهد:

بلاک چین خصوصی

بلاک چین کنسرسیوم           

بلاک چین عمومی  

ویژگی

در یک سازمان

مجموعه ای از گره ها انتخاب شده است   

همه ماینرها         

تعیین اجماع         

عمومی یا محدود

عمومی یا محدود   

عمومی

اجازه خواندن       

ممکن است دستکاری شود

ممکن است دستکاری شود           

دستکاری تقریبا غیرممکن است      

سطح تغییرناپذیری 

بالا

بالا

کم

کارایی (استفاده از منابع)           

آره

جزئي    

خیر

تمرکز

نیاز به اجازه دارد

نیاز به اجازه دارد  

بدون اجازه          

فرآیند اجماع         

همانطور که گفته شد، بلاک چین یک مجله توزیع شده است که در آن همه طرف ها یک نسخه محلی را در اختیار دارند. با این حال، بر اساس نوع ساختار بلاک چین و زمینه آن، سیستم می تواند بیشتر متمرکز یا غیرمتمرکز باشد. این به سادگی به طراحی معماری بلاک چین و اینکه چه کسی دفتر کل را کنترل می کند، اشاره دارد.
یک بلاک چین خصوصی متمرکزتر در نظر گرفته می شود زیرا توسط گروه خاصی با حفظ حریم خصوصی بیشتر کنترل می شود. برعکس، یک بلاک چین عمومی با پایان باز و در نتیجه غیرمتمرکز است.

در یک بلاک چین عمومی، تمام رکوردها برای عموم قابل مشاهده است و هر کسی می تواند در فرآیند توافق شرکت کند. از سوی دیگر، این کارایی کمتری دارد زیرا پذیرش هر رکورد جدید در معماری بلاک چین زمان قابل توجهی می‌برد.
از نظر کارایی، زمان انجام هر تراکنش در یک بلاک چین عمومی کمتر سازگار با محیط زیست است زیرا در مقایسه با معماری بلاک چین خصوصی، به مقدار زیادی قدرت محاسباتی نیاز دارد.
اجزای اصلی معماری بلاک چین: چگونه کار می کند

اجزای اصلی معماری بلاک چین

  •   گره – کاربر یا رایانه در معماری بلاک چین (هر کدام یک کپی مستقل از کل دفتر کل بلاک چین دارند)
  •     تراکنش – کوچکترین واحد ساختمانی یک سیستم بلاک چین (سوابق، اطلاعات و غیره) که به عنوان هدف بلاک چین عمل می کند.
  •   بلوک – ساختار داده ای است که برای نگهداری مجموعه ای از تراکنش ها استفاده می شود که در تمام گره های شبکه توزیع می شود
  •    زنجیره – دنباله ای از بلوک ها در یک نظم خاص
  •    ماینرها – گره های خاصی که فرآیند تأیید بلوک را قبل از افزودن هر چیزی به ساختار بلاک چین انجام می دهند
  •     اجماع (پروتکل اجماع) – مجموعه ای از قوانین و ترتیبات برای انجام عملیات بلاک چین

هر رکورد یا تراکنش جدید در بلاک چین به معنای ساخت یک بلوک جدید است. سپس هر رکورد اثبات شده و به صورت دیجیتالی امضا می شود تا از صحت آن اطمینان حاصل شود. قبل از اینکه این بلوک به شبکه اضافه شود، باید توسط اکثر گره های سیستم تأیید شود.
در زیر یک نمودار معماری بلاک چین نشان داده شده است که نشان می دهد چگونه این واقعاً در قالب یک کیف پول دیجیتال کار می کند.

بیایید نگاهی دقیق‌تر به چیستی بلاک در بلاک چین داشته باشیم. هر بلوک بلاک چین شامل موارد زیر است:

  • داده های خاص
  •  هش بلوک 
  • هش از بلوک قبلی
 داده های ذخیره شده در هر بلوک به نوع بلاک چین بستگی دارد. به عنوان مثال، در ساختار بلاک چین بیت کوین، بلوک داده های مربوط به گیرنده، فرستنده و مقدار سکه ها را حفظ می کند.
هش مانند اثر انگشت است (سابقه طولانی که از چند رقم و حروف تشکیل شده است). هر هش بلوک با کمک یک الگوریتم هش رمزنگاری (SHA 256) تولید می شود. در نتیجه، این به شناسایی آسان هر بلوک در ساختار بلاک چین کمک می کند.
 لحظه ای که یک بلوک ایجاد می شود، به طور خودکار یک هش را متصل می کند، در حالی که هر تغییری که در یک بلوک ایجاد می شود بر تغییر هش نیز تأثیر می گذارد. به بیان ساده، هش ها به شناسایی هرگونه تغییر در بلوک ها کمک می کنند.
عنصر نهایی درون بلوک، هش بلوک قبلی است. این زنجیره ای از بلوک ها را ایجاد می کند و عنصر اصلی پشت امنیت معماری بلاک چین است. به عنوان مثال، بلوک 45 به بلوک 46 امتیاز می دهد. اولین بلوک در یک زنجیره کمی خاص است – همه بلوک های تأیید شده و تأیید شده از بلوک پیدایش مشتق شده اند.
هر گونه تلاش فاسد باعث تحریک بلوک ها برای تغییر می شود. سپس تمام بلوک‌های زیر اطلاعات نادرستی را حمل می‌کنند و کل سیستم بلاک چین را نامعتبر می‌کنند.
 از سوی دیگر، از نظر تئوری، می توان با کمک پردازنده های کامپیوتری قوی، تمام بلوک ها را تنظیم کرد. با این حال، راه حلی وجود دارد که این امکان را به نام اثبات کار از بین می برد . این به کاربر اجازه می دهد تا روند ایجاد بلوک های جدید را کاهش دهد.
در معماری بلاک چین بیت کوین، حدود 10 دقیقه طول می کشد تا اثبات کار لازم را مشخص کنید و یک بلوک جدید به زنجیره اضافه کنید. این کار توسط ماینرها انجام می شود – گره های ویژه در ساختار بلاک چین بیت کوین. ماینرها می‌توانند کارمزد تراکنش‌ها را از بلوکی که به عنوان پاداش تأیید کرده‌اند، حفظ کنند.
 
هر کاربر جدید (گره) که به شبکه همتا به همتا بلاک چین می پیوندد یک کپی کامل از سیستم را دریافت می کند. هنگامی که یک بلوک جدید ایجاد می شود، به هر گره در سیستم بلاک چین ارسال می شود. سپس، هر گره بلوک را تأیید می کند و بررسی می کند که آیا اطلاعات ذکر شده در آنجا صحیح است یا خیر. اگر همه چیز درست باشد، بلوک به بلاک چین محلی در هر گره اضافه می شود.
 
 تمام گره های داخل یک معماری بلاک چین یک پروتکل اجماع ایجاد می کنند . یک سیستم اجماع مجموعه‌ای از قوانین شبکه است و اگر همه از آنها پیروی کنند، در داخل بلاک چین خوداجرا می‌شوند.
به عنوان مثال، بلاک چین بیت کوین یک قانون اجماع دارد مبنی بر اینکه مبلغ تراکنش باید بعد از هر 200000 بلاک به نصف کاهش یابد. این بدان معناست که اگر یک بلوک پاداش تأیید 10 بیت کوین تولید کند، این مقدار باید پس از هر 200000 بلاک نصف شود.
 همچنین، تنها 4 میلیون بیت کوین برای استخراج باقی مانده است، زیرا حداکثر 21 میلیون بیت کوین در سیستم بلاک چین بیت کوین توسط پروتکل تعیین شده است. هنگامی که ماینرها این تعداد را باز کنند، عرضه بیت کوین به پایان می رسد مگر اینکه پروتکل تغییر کند.
به طور خلاصه، این فناوری بلاک چین را با حذف هر شخص ثالث غیرقابل تغییر و از نظر رمزنگاری ایمن می کند. دستکاری در سیستم بلاک چین غیرممکن است. از آنجایی که لازم است تمام بلوک‌های آن دستکاری شود، اثبات کار برای هر بلوک دوباره محاسبه شود، و همچنین بیش از 50٪ از تمام گره‌ها در یک شبکه همتا به همتا کنترل شود.

چگونه یک معماری بلاک چین خصوصی بسازیم؟

یک برنامه بلاک چین غیرمتمرکز دقیقاً مانند سایر محصولات نرم افزاری معمولی طراحی شده است. مشخصات عملکردی، طراحی های UX/UI و یک طرح معماری برای توسعه آن مورد نیاز است. شناسایی عملکرد برنامه، نقش های کاربر، و فکر کردن در مورد جریان سیستم و تعامل بین کاربران و اطلاعات بسیار مهم است.
برای اینکه بتوانید معماری بلاک چین خود را بسازید، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
 شبکه بلاک چین – به زیرساخت برنامه اشاره دارد که در یک محیط خاص در داخل یک یا چند سازمان قرار گرفته است.
کد بلاک چین – به وظایف و اهدافی اشاره دارد که این راه حل بلاک چین برای انجام آن ایجاد شده است.
چند راه حل منبع باز وجود دارد که برای ساخت یک معماری بلاک چین خصوصی استفاده می شود. محبوب ترین آنها Hyperledger توسط Linux Foundation است. این پروژه همچنین به طور گسترده توسط IBM و سایر سازمان های معروف فناوری استفاده می شود. Hyperledger Composer مجموعه ای از ابزارها را برای ساخت معماری بلاک چین ارائه می دهد.
برخی از راه حل های دیگر برای ساخت بلاک چین خود، اتریوم و کوردا هستند.

ایجاد شبکه بلاک چین

هنگامی که یک سازمان یا چند سازمان تصمیم به پیاده سازی یک راه حل بلاک چین می گیرند، در حال حاضر یک شبکه ایجاد می کنند. این شبکه را می توان به عنوان شرکت هایی با پرسنل خود یا از منظر زیرساخت فنی در این شرکت ها در نظر گرفت.
 
برای ملموس تر کردن، بیایید الماس را مثال بزنیم. خطرات و چالش‌های مرتبط با الماس در هر بخش از فرآیند، از استخراج الماس تا نتیجه نهایی تجاری آن، وجود دارد. مصرف کنندگان می خواهند مطمئن شوند که الماس های واقعی و اخلاقی را خریداری می کنند. نهادهای دولتی می خواهند مالیات و صادرات خود را پیگیری کنند.
 
 برای از بین بردن این خطرات می توان از معماری بلاک چین استفاده کرد.
طرف های درگیر در این شبکه عبارتند از:
  • تولید کنندگان الماس
  •  نهادهای دولتی
  • حمل و نقل الماس
  •  الماس فروشان

راه حل های بلاک چین همه این طرف ها را در یک شبکه همتا به همتا سازماندهی می کند که به حذف تمام خطرات ذکر شده و ایجاد یک سیستم شفاف کمک می کند. همه می توانند به داده های همگام یک «دفتر کل مشترک و تغییرناپذیر» دسترسی داشته باشند و می توانند روند حرکت الماس از تولید به مصرف کننده نهایی را پیگیری کنند. دفتر کل بلاک چین توالی تمام اقداماتی مانند استخراج الماس، پالایش و توزیع را در خود جای می دهد.

در بیشتر موارد، هر سازمان در یک شبکه، نسخه خود را با پروتکل‌های هوشمندانه و لایه‌های فنی شبکه بلاک چین (که همتا نامیده می‌شوند) همگام‌سازی شده است. همچنین، به منظور تشریح چند فرآیندی که همزمان اتفاق می‌افتند، سرویس سفارش وجود دارد.

این بین همه طرف هایی که در مورد تراکنش ها در ساختار بلاک چین و ترتیب آنها تصمیم می گیرند به اشتراک گذاشته می شود. در مورد چندین کاربر، یک ارائه دهنده خدمات عضویت (MSP) وجود دارد که به کاربران خاصی در داخل شبکه امکان دسترسی را می دهد.

 در نهایت، تمامی تراکنش‌های طی این مسیر در یک دفتر کل نگهداری می‌شوند (مثلاً داده‌هایی با عکس‌های الماس، محل استخراج، رنگ، شماره سریال، محل برش، تسویه، فروش و …). این اطلاعات کامل و معتبر است. در اینجا یک نمودار معماری هایپرلجر سطح بالا برای ایجاد یک راه حل بلاک چین آورده شده است.

 

 

ایجاد کد بلاک چین

پس از راه اندازی شبکه بلاک چین، گام بعدی توافق بر سر نوع تراکنش های تجاری است که در معماری بلاک چین اتفاق می افتد. در واقع، این قوانین در قراردادهای حقوقی نوشته شده است. به طور منطقی، در کد بلاک چین، این به یک قرارداد هوشمند (همچنین به عنوان کد زنجیره ای یا تعریف شبکه تجاری از Hyperledger Composer نامیده می شود) اشاره دارد.

همانند دنیای واقعی، قرارداد بلاک چین دارای مشارکت‌کنندگان، دارایی‌ها و تراکنش‌ها است. برای هر تراکنش، یک تابع پردازشگر تراکنش نوشته می‌شود (جاوا اسکریپت را منعکس می‌کند) و مواردی را که پس از ایجاد تراکنش اتفاق می‌افتد را نشان می‌دهد.

مهارت های مورد نیاز برای ساخت معماری بلاک چین

توسعه‌دهنده بلاک چین یک کار سخت است که به مهارت‌های فنی زیادی و پیش‌زمینه پیچیده نیاز دارد. به طور کلی، برای کار با معماری بلاک چین، داشتن پیشینه قوی در علوم کامپیوتر یا مهندسی بسیار مطلوب است. همچنین، مواردی که بسیار مورد توجه قرار می گیرند دانش مربوط به روش‌های اجماع، دفتر کل غیرمتمرکزساختارهای داده، دفتر کل غیرمتمرکز، رمزنگاری‌ها و امنیت داده‌ها وارزهای دیجیتال هستند.

اخیراً کار توسعه بلاک چین با کمک اتریوم و سایر نرم افزارهای بلاک چین ساده شده است. اتریوم یک پلتفرم نرم افزار منبع باز مبتنی بر فناوری بلاک چین است که امکان ساخت و استقرار برنامه های غیرمتمرکز (DApps) را فراهم می کند.

از نظر مهارت های کدنویسی مورد نیاز برای توسعه راه حل بلاک چین، باید با طیف وسیعی از زبان های برنامه نویسی آشنا شد، نه به طور خاص. اگر هدف پیاده سازی یک سیستم بلاک چین قابل تنظیم است، زبان های برنامه نویسی مانند C++، Python، C، Java و Ruby به انجام این کار کمک می کنند. همچنین، مهارت های توسعه وب مانند HTML، CSS، Node JS می تواند مفید باشد.

در صورتی که علاقه مند به نوشتن قراردادهای هوشمند هستید (قراردادهای هوشمند برنامه هایی هستند که در سیستم بلاک چین ذخیره می شوند و برای مبادله خودکار سکه ها یا هر وجه دیگری بر اساس شرایط از پیش تعریف شده استفاده می شوند) با استفاده از اتریوم، زبان برنامه نویسی مبتنی بر قرارداد Solidity مورد نیاز است.

جدا از مهارت‌های برنامه‌نویسی سخت، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار سفارشی باید نیازمندی‌های تجاری و عملیات را درک کنند و همچنین دارای مهارت‌های همکاری و مذاکره عالی باشند.

ویژگی های کلیدی معماری بلاک چین

  • معماری بلاک چین مزایای زیادی برای کسب و کارها دارد. در اینجا چندین ویژگی تعبیه شده وجود دارد:
  • رمزنگاری – تراکنش های بلاک چین به دلیل محاسبات پیچیده و اثبات رمزنگاری در بین طرف های درگیر معتبر و قابل اعتماد هستند.
  • تغییرناپذیری – هر رکوردی که در یک بلاک چین ایجاد شده است، قابل تغییر یا حذف نیست
  • منشأ – به این واقعیت اشاره دارد که امکان ردیابی منشاء هر تراکنش در دفتر کل بلاک چین وجود دارد.
  • عدم تمرکز – هر یک از اعضای ساختار بلاک چین به کل پایگاه داده توزیع شده دسترسی دارد. برخلاف سیستم مبتنی بر مرکزی، الگوریتم اجماع امکان کنترل شبکه را می دهد
  • ناشناس بودن – هر شرکت کننده در شبکه بلاک چین یک آدرس تولید شده دارد، نه هویت کاربر. این امر ناشناس ماندن کاربران را به خصوص در ساختار بلاک چین عمومی حفظ می کند
  • شفافیت – سیستم بلاک چین را نمی توان خراب کرد. خیلی بعید است که این اتفاق بیفتد، زیرا برای بازنویسی کامل شبکه بلاک چین به قدرت محاسباتی زیادی نیاز است.

معماری بلاک چین خود را ایجاد کنید

برای خلاصه کردن همه چیز، فناوری بلاک چین را می توان از دیدگاه های تجاری، قانونی و فنی به عنوان یک راه حل عالی در نظر گرفت. این می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا عملیات روزانه را با سهولت بیشتری در شبکه‌ای از اعضایی که متقابل توافق می‌کنند انجام دهند.

از منظر حقوقی، هر واسطه ای از دفتر کل بلاک چین مستثنی شده و هر گونه ارتباطی فقط بین طرف های درگیر برقرار می شود. در عین حال، از نظر فنی، کنترل، امنیت و حریم خصوصی داده های داخل سیستم را تضمین می کند.

فناوری بلاک چین سازمان ها و شرکت ها را به روش های زیر قادر می سازد:

امکان انجام معاملات بسیار سریعتر و با اعتماد
کاهش هزینه برای کسب‌وکارها یا فرآیندهای بین سازمانی در حالی که واسطه‌ها، ناکارآمدی‌ها و موارد تکراری حذف می‌شوند.
معرفی تعامل دیجیتال مدرن
فرصتی برای حفظ کنترل دقیق بر فرآیندهای تجاری و معاملات بدون یک نقطه کنترل مرکزی
تقلب، حملات سایبری یا سایر جرایم الکترونیکی را حذف کنید
یک بلاک چین، با مکانیسم‌های شفاف و حداکثر وضوح، در نهایت انقلابی در نحوه انجام معاملات و برخورد افراد و جوامع با یکدیگر ایجاد خواهد کرد. جای تعجب نیست که بسیاری از پروژه ها در حال حاضر با استفاده از معماری بلاک چین وجود دارند.

به عنوان مثال، TenX به خرج کردن ارزهای دیجیتال کمک می کند، EOS.IO عملکردی را برای برنامه های غیرمتمرکز (DApps) ارائه می دهد، Augur به تجزیه و تحلیل بازار پیش بینی برای رویدادهای آینده و غیره کمک می کند.

آینده برای راه حل های بلاک چین روشن به نظر می رسد. این موارد در زمینه هایی مانند تامین مالی جمعی، تجارت سهام، اقتصاد اشتراک گذاری، توسعه اپلیکیشن بانکداری تلفن همراه ، در بسیاری از جنبه های صنعت مراقبت های بهداشتی و غیره کاربرد دارند.

سوالات متداول:

 

بلاک چین زنجیره ای از بلوک ها است که حاوی اطلاعات خاصی است، اما به روشی ایمن و واقعی. گروه بندی این پایگاه داده در یک شبکه (نظیر به همتا) با هم صورت گرفته  است. روش دیگر، بلاک چین اتحادیه ای از کامپیوترها است که به جای یک سرور متمرکز به یکدیگر متصل هستند، به این معنی که کل شبکه غیرمتمرکز است.

بلاک چین را می توان در اکثر صنایع استفاده کرد زیرا فناوری شفافیت، اعتماد، امنیت داده ها و دقت تراکنش ها را فراهم می کند. بنابراین، کاربرد بلاک چین در مراقبت های بهداشتی، زنجیره تامین، مدیریت انرژی موارد واضحی هستند. حوزه‌های املاک، موسیقی، سیاست، آموزش، کمک‌های خیریه و غیره نیز می‌توانند از این انقلاب تکنولوژیک بهره ببرند.

بسیاری از علاقه مندان بر این باورند که آینده در اختیار بلاک چین است. به طور عینی، با گذشت زمان شاهد تاثیر واقعی در سراسر صنایع خواهیم بود. از سوی دیگر، احتمال اینکه حوزه های مالی، بیمه و مراقبت های بهداشتی از فناوری بلاک چین استفاده کنند بسیار زیاد است.

معماری بلاک چین شامل عناصری مانند یک گره – کاربر یا رایانه ای است که یک نسخه کامل از دفتر کل بلاک چین دارد، بلوک – ساختار داده ای که برای نگهداری مجموعه ای از تراکنش ها استفاده می شود، و تراکنش – کوچکترین بلوک ساختمانی یک سیستم بلاک چین (سوابق ، اطلاعات و غیره). همه بلوک ها در یک ترتیب خاص در یک زنجیره با ماینرها مرتب شده اند که به تأیید هر بلوک کمک می کنند. فرآیند داخل سیستم بر اساس یک پروتکل اجماع ترتیب داده شده است.

منبع: mlsdev.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا