آرتا رسانه

بازاریابی شبكه های اجتماعی (SMM) چیست؟

بازاریابی شبكه های اجتماعی (SMM) – social media marketing – نوعی بازاریابی اینترنتی است که از برنامه های شبكه های اجتماعی به عنوان یک ابزار بازاریابی استفاده می کند.

این پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی به برندها امکان می‌دهند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند تا:

  • ساخت یک برند؛
  • افزایش فروش؛
  • هدایت ترافیک به یک وب سایت؛ و
  • جامعه ای از فالوورها برای اشتراک گذاری  و تعامل با محتوا بسازید.

تولید محتوای مرتبط که کاربران با شبکه های خود به اشتراک بگذارند به برندها کمک می کند تا در معرض دید خود قرار بگیرند. همچنین هنگامی که به عنوان یک ابزار استخدام استفاده می شود، دسترسی آنها را به طرفداران، مشتریان بالقوه و حتی کارمندان بالقوه گسترش می دهد.

بازاریابی شبكه های اجتماعی همچنین سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا بازخورد مشتریان را دریافت کنند و در عین حال شرکت را با شخصیت‌تر جلوه دهند. رسانه های اجتماعی سازمان ها را قادر می سازد تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. این به کاربران نهایی بستری برای پرسیدن سؤالات، صدای شکایت و به طور کلی شنیده شدن می دهد. همچنین به برندها فرصت پاسخگویی، تطبیق و تنظیم فرآیندها یا محصولات تجاری را می دهد.

برخی از برنامه های محبوب شبكه های اجتماعی عبارتند از فیس بوک، توییتر، لینکدین، یوتیوب، پینترست، اینستاگرام و اسنپ چت. هر پلتفرم دارای عناصری است که استفاده از آن را جذاب می کند. و هنگامی که یک شرکت از چندین پیام به صورت ترکیبی برای ارائه یک پیام چند کانالی استفاده می کند، مصرف کنندگان می توانند آن پیام ها را در کانال های دلخواه خود ببینند.

نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی چند کانالی را در اینجا بیاموزید.

5 رکن بازاریابی شبکه های اجتماعی

هنگام توسعه برنامه های بازاریابی، یکی از زمینه های کلیدی که بازاریابان به آن اهمیت می دهند نحوه ارائه پیام های خود است. رسانه‌های اجتماعی به انتشار آن پیام‌ها به افراد مناسب در زمان مناسب، هم از طریق ابزارهای رایگان و هم از طریق پولی کمک می‌کنند. رسانه‌های اجتماعی همچنین به برندها این امکان را می‌دهند تا درباره اطلاعات شخصی، جغرافیایی و جمعیتی مخاطبان خود اطلاعات بیشتری کسب کنند. این به سازمان ها امکان می دهد پیام ها و محتوای خود را برای بهترین تعامل سفارشی کنند.

ارکان بازاریابی شبكه های اجتماعی
در اینجا پنج رکن بازاریابی شبکه های اجتماعی آورده شده است.
پنج رکن بازاریابی شبكه های اجتماعی وجود دارد که منجر به یک برنامه موفق می شود.

1. استراتژی اجتماعی

با هر کمپین یا فعالیت بازاریابی، یک استراتژی مناسب باید از قبل تعیین شود. سازمان ها باید اهداف برنامه، کانال های مورد استفاده و نوع محتوای به اشتراک گذاشته شده را تعیین کنند. در اینجا چند نمونه آورده شده است:

اهداف را تعیین کنید. استفاده از رسانه های اجتماعی برای بازاریابی باید با اهداف تجاری و دیگر برنامه های بازاریابی هماهنگ باشد. برخی از اهدافی که کسب‌وکارها می‌توانند برای سنجش موفقیت از آن‌ها استفاده کنند عبارتند از افزایش آگاهی از برند، افزایش ترافیک وب‌سایت و سرنخ‌ها و افزایش درآمد.
پلتفرم های شبكه های اجتماعی را انتخاب کنید. پلتفرم های اجتماعی زیادی در دسترس هستند، اما استفاده از همه آنها برای کسب و کارها منطقی نیست. سازمان ها باید مخاطبان خود را بشناسند و پلتفرم(هایی) را انتخاب کنند که به بهترین وجه متناسب با جمعیت آنها باشد.
ترکیب محتوا هر پلتفرم اجتماعی دارای طعم منحصر به فردی برای توزیع محتوا است – از جمله ویدیو، تصاویر، پیوندها و پیام های مستقیم. بنابراین برندها باید شناسایی کنند که شخصیت بازاریابی آنها با چه محتوایی بیشتر درگیر است.

2. برنامه ریزی و انتشار

پس از تعیین استراتژی، زمان شروع انتشار است. این می تواند به سادگی ارسال یک پست وبلاگ جدید، به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد یک رویداد آینده یا ارسال یک ویدیوی محصول جدید باشد. اما ثابت بودن کلید یک برنامه SMM موثر است. برای ایجاد مخاطب، سازمان ها باید مرتباً در صفحه خود پست کنند. پست کردن محتوای مرتبط به طور مداوم باعث می‌شود که مخاطب برای اطلاعات بیشتر بازگردد.

محتوایی که سازمان‌ها در شبكه های اجتماعی ارسال می‌کنند باید با سایر تبلیغات بازاریابی هماهنگ باشد. ابزارهایی مانند Hootsuite، HubSpot و Sprout Social بازاریابان را قادر می‌سازند تا پست‌های خود را در زمان مناسب زمان‌بندی کنند.

3. گوش دادن و تعامل

کسب‌وکارهایی که در پلتفرم‌های اجتماعی فعالیت ایجاد می‌کنند، می‌توانند شاهد رشد در تعامل و گفتگو درباره برند و محصولات باشند. کاربران روی پست‌ها نظر داده و به اشتراک می‌گذارند، شرکت را در پست‌های خود تگ می‌کنند و حتی از طریق قابلیت‌های پیام‌رسانی فوری ارتباط برقرار می‌کنند. این نوع تعاملات ایده آل هستند زیرا اعلان هایی برای هشدار به مدیران رسانه های اجتماعی وجود دارد. این آنها را قادر می‌سازد تا خدمات خوبی به مشتری ارائه دهند، که به نوبه خود تجربه مشتری را افزایش می‌دهد.

افراد در شبكه های اجتماعی همچنین ممکن است درباره یک برند، محصول یا خدمات بدون برچسب گذاری یا صحبت مستقیم با یک شرکت صحبت کنند. چندین ابزار گوش دادن به رسانه‌های اجتماعی مانند Brandwatch، NetBase Quid و Sprinklr برای متصل ماندن به مکالمه در دسترس هستند. ابزارهای رایگانی مانند Google Alerts نیز می توانند زمانی که از شرکت آنها نام برده می شود، به بازاریابان اطلاع دهند.

4. تجزیه و تحلیل و گزارش

با انتشار محتوای بیشتر و افزایش مخاطب، ارزیابی مداوم عملکرد ایده خوبی است. سوالاتی که باید بپرسید شامل موارد زیر است:

کدام پست ها بیشترین تعامل را دارند؟
فالوورهای یک برند از کجا هستند؟
موفقیت هر برنامه بازاریابی به داده ها و خروجی های تحلیلی آن بستگی دارد. یک تیم بازاریابی می‌تواند از این اطلاعات برای تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر در مورد کمپین‌های آتی استفاده کند و از آنچه کارآمد است استفاده کند.

هر پلتفرم اجتماعی داده های تحلیلی مخصوص به خود را دارد، اما ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند داده ها را از کانال های زیادی در یک مکان جمع آوری کنند. این امر بازاریابان را قادر می سازد تا موفقیت و شکست کلی کمپین های بازاریابی خود را ارزیابی کنند.

5. تبلیغات

بسیاری از بازاریابی شبكه های اجتماعی رایگان است – به استثنای زمان منابع و ابزارهای تخصصی. ایجاد مخاطب و انتشار محتوا در سایت های رسانه های اجتماعی رایگان راهی عالی برای دستیابی به اهداف بازاریابی است، اما با رشد برنامه، بودجه نیز افزایش می یابد.

ویژگی های بازاریابی پولی می تواند برای سازمان ها بسیار ارزشمند باشد. آنها می توانند تبلیغات خود را بر اساس عوامل بسیاری از جمله اطلاعات جمعیتی، هدف گیری مجدد و رفتارها به سمت مخاطبان هدف قرار دهند.

ابزارهایی برای کمک به مدیریت بازاریابی شبكه های اجتماعی در حجم وجود دارد، اما استفاده از قابلیت تبلیغات بومی برای شروع برای تبلیغ پست ها، جذب مخاطبین و اطمینان از اینکه پیام ها در مقابل مخاطبان مناسب قرار می گیرند کافی است.

مزایا و معایب بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبكه های اجتماعی خود را در نقشه راه فروش و بازاریابی هر سازمانی گنجانده است. این یک کانال اضافی برای توزیع محتوا و پیام برای مخاطبان به طور قابل توجهی بزرگتر از یک پایگاه داده داخلی از مخاطبین است.

در حالی که اجرای برنامه بازاریابی شبكه های اجتماعی مزایایی دارد، معایبی نیز دارد.

مزایای بازاریابی شبكه های اجتماعی

به مخاطبان گسترده تری دسترسی پیدا کنید. بیش از 3.6 میلیارد کاربر در تمام کانال های رسانه های اجتماعی وجود دارد. یک اشتراک پست می تواند به طور تصاعدی در معرض دید برند قرار گیرد.
بهبود رضایت مشتری. سازمان‌ها فقط برای مشتریان در رسانه‌های اجتماعی بازاریابی نمی‌کنند، بلکه با آنها نیز تعامل دارند. این می تواند خدمات مشتری را بهبود بخشد و روابط یک به یک ایجاد کند.
ابزار مقرون به صرفه. هنگامی که به درستی اجرا شود، هزینه مدیریت یک برنامه رسانه اجتماعی می تواند کم باشد. هنگامی که دانش، تیم و استراتژی برنامه در جای خود قرار گرفتند، تیم های بازاریابی استفاده از آن را با هزینه بسیار کمی آسان می کنند.
ترافیک وب سایت را افزایش دهید. پست های اجتماعی یک راه عالی برای بازگرداندن ترافیک به وب سایت برند هستند. تبلیغ محتوای وبلاگ، پیشنهادات صفحه فرود و موارد دیگر می تواند کاربران را ترغیب کند تا روی آن کلیک کنند و با یک نام تجاری تعامل بیشتری داشته باشند.
بینش بهتری به دست آورید استفاده از ویژگی های تجزیه و تحلیل و گزارش از هر پلتفرم رسانه های اجتماعی، بینشی در مورد اینکه دنبال کنندگان صفحه چه کسانی هستند، به چه محتوایی علاقه مند هستند و چگونه دوست دارند با یک برند تعامل داشته باشند، می دهد.

معایب بازاریابی شبکه های اجتماعی

فرآیند زمان بر. زمان زیادی را می توان برای کمپین های رسانه های اجتماعی صرف کرد تا از موثر بودن آنها اطمینان حاصل شود. تیم های بازاریابی همچنین باید دائماً تقویم را با محتوای جدید پر کنند و به سوالات پاسخ دهند. این می تواند استفاده از قابلیت های کامل SMM را برای تیم های بازاریابی کوچک دشوار کند.
نیاز به منابع واجد شرایط برای اجرای یک برنامه بازاریابی رسانه های اجتماعی به فرد یا تیم مناسب نیاز است. برنامه های بازاریابی رسانه های اجتماعی از کارمندان سطح ابتدایی سود نمی برند. در عوض، بازاریابان ماهر و کارکشته رسانه های اجتماعی کلیدی هستند.
برای دیدن ROI باید صبر کرد. SMM یک سرمایه گذاری بلند مدت است. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی بازگشت سرمایه بالایی دارند، اما نه به شکل نتایج فوری. موفقیت یک برنامه SMM توسط یک محتوا تعیین نمی شود، بلکه چندین مورد در دوره های زمانی طولانی تعیین می شود.
تحقیق بازار رقبا ارسال در شبكه های اجتماعی یک انجمن عمومی است و همه می توانند محتوا، از جمله رقابت را ببینند. هیچ راه حلی برای این وجود ندارد.
شهرت برند آسیب پذیر است. SMM می تواند یک نام تجاری را برای شرمساری عمومی و مطبوعات بد باز کند. نظرات منفی می تواند فراوان باشد زیرا مشتریان به رسانه های اجتماعی مراجعه می کنند تا ناامیدی خود را برطرف کنند. و به دلیل ماهیت عمومی پلتفرم ها، هر چیزی که یک شرکت بگوید یا انجام دهد دیده می شود و به آن واکنش نشان داده می شود. برندها باید زمان پاسخگویی را برای کاهش این خطر تسریع کنند.

چگونه یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی ایجاد کنیم

در اینجا مراحلی وجود دارد که یک شرکت باید برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی موثر در رسانه های اجتماعی انجام دهد:

1. اهداف رسانه های اجتماعی را که با اهداف تجاری همسو هستند، شناسایی کنید

با تعیین اهدافی شروع کنید که نه تنها به عنوان راهنمای نحوه استفاده از رسانه های اجتماعی، بلکه به عنوان معیاری از داده ها برای اندازه گیری عمل می کنند. از یک قالب هدف SMART استفاده کنید تا بفهمید چه چیزی واقع بینانه است. نمونه هایی از اهداف شامل موارد زیر است:

  • افزایش ترافیک وب سایت
  • سرنخ های بیشتری را هدایت کنید
  • افزایش درآمد
  • رشد مخاطب

2. تحقیق کنید و مخاطب هدف را تعریف کنید

این مهم است که بدانیم بازار هدف چه کسی است، به چه چیزی اهمیت می دهد و چرا به محصولات یا خدمات یک شرکت نیاز دارد. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی سرشار از داده‌های مربوط به کاربران هستند، بنابراین این تمرین را می‌توان بدون پروژه تحقیقات بازار قابل توجهی انجام داد. دانستن اطلاعات جمعیت شناختی و اینکه چه کسی کانال اجتماعی را دنبال می کند، نقطه شروع خوبی است.

همچنین مهم است که بدانید پلتفرم های مختلف کاربران مختلفی را جذب می کنند. دانستن اینکه مخاطبان هدف یک شرکت در چه کانال های اجتماعی هستند، آنها را قادر می سازد تا انتخاب کنند که زمان و منابع را در کدام کانال ها سرمایه گذاری کنند.

گرافیک جمعیتی شبكه های اجتماعی

در اینجا برخی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی و کاربردهای هر کدام آورده شده است.
3. ارزیابی رقابتی انجام دهید
دانستن اینکه رقیب چه کاری انجام می دهد، تیم های بازاریابی را قادر می سازد تا تشخیص دهند چه چیزی به خوبی کار می کند و چه چیزی برای رقابت نیست. این بینش صنعت و همچنین فرصت هایی را برای ارائه یک محصول یا پیام به بازار فراهم می کند.

ابزارهای گوش دادن اجتماعی همچنین می توانند به برندها کمک کنند تا جریان های نظارتی مختلفی را برای محتوای رقابتی و کلمات کلیدی صنعت راه اندازی کنند.

4. محتوای مرتبط را برای کانال ایجاد و مدیریت کنید
دانستن اهداف، مخاطبان و چشم انداز رقابتی به تعیین نوع محتوایی که برندها باید ایجاد کنند کمک می کند. محتوای جذاب به شکل ها و رسانه های مختلف ارائه می شود. می‌توان آن را شرکتی ایجاد کرد، از جای دیگری برای به اشتراک گذاشتن اخبار صنعت یا سایر بخش‌های رهبری فکری تهیه کرد.

کسب‌وکارها باید به طور مداوم و مداوم محتوا را منتشر کنند تا یک پایگاه فالوور درگیر ایجاد کنند. برندها می توانند تبلیغاتی را برای افزایش تعامل ارسال کنند. آنها همچنین می‌توانند پست‌هایی ایجاد کنند که جنبه انسانی‌تر و مرتبط‌تری را برای سازمان نشان دهد.

5. با پست ها و پاسخ ها به موقع باشید
پست کردن در زمانی که برای یک کسب و کار مناسب است همیشه برای مشتریان راحت نیست. استفاده از بهترین زمان برای ارسال پست برای تعامل، اطلاعاتی است که می توان از تجزیه و تحلیل جمع آوری کرد. سپس سازمان ها می توانند با استفاده از ابزارهای انتشار موجود، پست ها را زودتر از موعد برنامه ریزی کنند. به موقع بودن محتوا نیز مهم است زیرا چرخه اخبار به سرعت در حال حرکت است.

یکی دیگر از عناصر به موقع بودن در رسانه های اجتماعی زمان پاسخگویی است. اگر مشتریان با برندی در رسانه های اجتماعی درگیر شوند، انتظار پاسخ سریع نیز دارند. یک برند می تواند از طریق این روابط یک به یک برای مشتریان خود اقتدار و احترام ایجاد کند.

6. جلب رضایت و حمایت دیگران در سازمان
دپارتمان های بازاریابی باید سایر بخش ها و ذینفعان را در یک سازمان درگیر کنند. بازاریابی می‌تواند از فروش چیزهای زیادی بیاموزد تا کمپین‌های اجتماعی آینده را اطلاع دهد، اما فروش نیز می‌تواند از دسترسی بازاریابی سود ببرد. همسویی فروش و بازاریابی عالی است، اما حمایت سهامداران ارشد نیز یک ضرورت است.

حمایت از تلاش‌های بخش‌های دیگر نشانه مشترک یک برنامه قوی رسانه‌های اجتماعی است. هر بخش در یک شرکت می تواند از حمایت اجتماعی بهره مند شود، اما منابع انسانی معمولا بهترین مکان بعدی برای همکاری است. رسانه های اجتماعی می توانند ابزاری برای استخدام و سازنده برند برای کارمندان آینده باشند.

7. اندازه گیری و بهینه سازی
آخرین عنصر ایجاد یک برنامه بازاریابی شبکه های اجتماعی موفق، اندازه گیری این است که چه چیزی موثر است و چه چیزی مفید نیست. سازمان ها باید موارد زیر را کنترل کنند:

پست هایی که بیشترین میزان تعامل را دارند.
دنبال کنندگانی که به خرید ادامه می دهند. و
تبلیغاتی که بالاترین ROI را به همراه دارند.
کسب و کارهایی که از بازاریابی شبکه های اجتماعی سود می برند
سازمان‌هایی که یک کمپین بازاریابی موثر در رسانه‌های اجتماعی راه‌اندازی می‌کنند، مزایای زیادی خواهند دید. در اینجا چند نمونه از مشاغلی که می توانند از برنامه های بازاریابی رسانه های اجتماعی بهره مند شوند آورده شده است:

کسب و کارهای کوچک و استارت آپ ها
بازاریابی شبکه های اجتماعی ابزاری عالی برای کسب و کارهای کوچک و استارت آپ ها است. این روشی است برای کسب و کارهای جدید برای ایجاد آگاهی در مورد پیشنهادات خود. استفاده از رسانه های اجتماعی برای فروش محصولات و خدمات به یک بازار جدید می تواند راهگشای ایجاد پایگاه مشتری باشد.

شرکت های فروش مستقیم

این نوع کسب و کارها بسیار کارآفرین هستند و از طریق جوامع رشد می کنند. و رسانه‌های اجتماعی می‌توانند به ایجاد جوامع، کمک به دوستان، خانواده و فراتر از آن کمک کنند.

اینها با مهمانی های Tupperware و Mary Kay در خانه ها شروع شدند. اما اپلیکیشن‌های رسانه‌های اجتماعی راه را برای موج‌های جدیدی از شرکت‌های فروش مستقیم مانند LuLaRoe و Thirty-One Gifts هموار می‌کنند. میزبانان مهمانی دیگر نباید مهمانی را در خانه خود میزبانی کنند. در عوض، آنها می توانند مهمانی های مجازی را با استفاده از برنامه های رسانه های اجتماعی که مشاوران می توانند کالاهای خود را به نمایش بگذارند، میزبانی کنند.

مشاور املاک

شرکت های املاک و مستغلات با تبلیغ خانه های باز و نمایش تصاویر املاک برای فروش از رسانه های اجتماعی سود می برند. ویژگی‌هایی مانند استوری‌های فیسبوک لایو و اینستاگرام، فیلم‌های ویدیویی این خواص را در قالب‌های قابل هضم برای مصرف کاربران نشان می‌دهند.

شرکت های B2B

تیم‌های بازاریابی B2B بهتر می‌توانند تشخیص دهند که بالقوه‌های هدف آنها چه کسانی هستند – و وقتی به درستی انجام شوند – می‌توانند در فید خبری فرد مناسب نشان داده شوند.

داده های ارائه شده در مورد کاربران در سیستم عامل های رسانه های اجتماعی به ترسیم تصویری از مخاطبان کمک می کند. و با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی رسانه های اجتماعی، کسب و کارها می توانند در زمان مناسب پیام مناسب را در مقابل تصمیم گیرنده دریافت کنند.

https://www.techtarget.com/whatis/definition/social-media-marketing-SMM

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا