آرتا رسانه

معایب تولید محتوا با هوش مصنوعی

معایب تولید محتوا با هوش مصنوعی

جدول محتوا

آیا با تولید محتوا توسط هوش مصنوعی، به سئوی سایت آسیب وارد می شود؟ اصلاً تولید محتوا توسط نیروی انسانی و هوش مصنوعی، چه فرقی با هم دارند؟ گوگل از کجا تشخیص می دهد که این محتوا توسط هوش مصنوعی تولید شده یا توسط نیروی انسانی؟ کدام هوش مصنوعی AI محتوای بهتری را تولید می کند؟
این سوال و سوالات نظیر آن به یکی از بحث های این روزها که بازار انواع هوش مصنوعی داغ است، تبدیل شده است. به خصوص که بعد از هوش مصنوعی، گوگل آپدیت های زیادی انجام داد و آخرین آپدیت که مربوط به هسته گوگل بود ( در تاریخ نگارش این مقاله، مارچ 2024 ) به طور مستقیم محتوای سایت ها را نشانه گرفته بود.
عملاً مشاهده شد بسیاری از سایت ها دچار جابجایی رتبه شدند و بعد از بررسی هایی که انجام شد، مشخص شد گوگل سایت هایی را که محتوای بی کیفیت و صرفاً برای گرفتن رتبه و برای ربات های گوگل نوشته شده بود را با کاهش رتبه، جریمه کرد. پس همچنان باید طبق آموزش هایی که در دوره سئو به صورت کامل و جامع به آن پرداخته شده است، محتوای باکیفیت تولید کنید.

گوگل به دنبال چه نوع محتوایی است

گوگل همیشه به دنبال رضایت کاربرانش است. هر سایتی که بتواند رضایت کاربران را جلب کند، محبوب گوگل خواهد بود. پس همواره در آپدیت های خود به دنبال راهکاری است که بتواند محتوای باکیفیت را از محتوای بی کیفیت که صرفاً برای گوگل و موتورهای جستجو نوشته شده اند را تشخیص دهد.
پرواضح است که تولید حجم زیادی از محتوا توسط هوش مصنوعی چیزی به ارزش های گوگل اضافه نمی کند، بلکه آن را با انبوهی از صفحات و محتواهای بی کیفیت پر می کند که در نتیجه موجب نارضایتی کاربر می شود. خب وقتی کاربر از سرچ های گوگل ناراضی باشد از این موتور جستجو کمتر استفاده می کند و گوگل کاربرانش را از دست می دهد و این یعنی کاهش درآمدهای گوگل.
از قدیم گفته اند کم گوی و گزیده گوی❗❗ گوگل در واقع این را می خواهد و وظیفه ما است که در سئوی سایت ها به این موضوع توجه داشته باشیم. به خصوص در تولید محتوای سایت هایی مانند سایت های پزشکی که به نوعی با سلامت افراد هم سر و کار دارد.

معایب تولید محتوا با هوش مصنوعی

در ادامه به چند نمونه از معایب محتواهایی که توسط هوش مصنوعی تولید می شوند، اشاره می کنیم.

  1. هوش مصنوعی چیزی را به شما می گوید که در آن زمینه آموزش داده شده است. یعنی مانند دانش آموزی است که در حوزه های مختلف یک سری آموزش دیده است و در جواب سوال های شما، آن آموزش ها را به عنوان جواب به شما ارائه می دهد. به طور مثال: در ابتدای ورود هوش مصنوعی و ذوق زدگی افراد در حوزه های مختلف، برخی از کارشناسان سئو برای فروش دوره سئوی خود، از هوش مصنوعی می پرسیدند که چند دوره خوب برای دوره آموزش سئو از 0 تا 100 معرفی کند. هوش مصنوعی هم شروع می کرد به نام بردن از چند دوره. در ادامه کارشناس سئو به هوش مصنوعی می گفت که دوره فلان کارشناس هم جزو دوره های خوب است و دوباره سوال خود را در زمینه معرفی بهترین دوره های سئو می پرسید و اینبار هوش مصنوعی در میان دوره های قبلی، دوره آن کارشناس را هم نام می برد و به این ترتیب پروسه تربیت پذیری و آموزش هوش مصنوعی نمود عینی پیدا می کند و نشان می دهد که زیاد نمی توان به جواب های هوش مصنوعی دل بست.
  2. ناتوانی هوش مصنوعی در برخی زمینه های فنی و تخصصی. به طور مثال شما در مورد فرمول ساخت مستربچ سفید که در تولید محصولات پلاستیکی کاربرد دارد، از هوش مصنوعی سوال کنید. جوابی که ارائه می دهد به هیچ عنوان فرمول شیمیایی ساخت مستربچ سفید نیست و قادر نیست به سوالات تخصصی شما پاسخ دهد.
  3. آپدیت نبودن اطلاعات هوش مصنوعی، یکی دیگر از معایب محتوای تولید شده با AI است. یک سوال بپرسید و در سوال های بعدی مدام تکرار کنید که منظور من این چیزی نبود که گفتی و سوال خود را مجدد تکرار کنید. می بینید که در آخر اعلام می کند که با عرض پوزش آموزش های من مربوط به تاریخ فلان است.
  4. اگر یک سوال را چندین بار بپرسید، متوجه می شوید که هر بار یک جواب متنوع می دهد.
  5. برخی از محتواهایی که تولید می کند با فرهنگ ما ایرانی ها مطابقت ندارد. البته در موضوعات مختلف غیر از فرهنگ هم این نیاز وجود دارد که محتوای تولید شده با AIبه نوعی بومی سازی شود.
  6. بسیاری هوش مصنوعی ها زبان فارسی را پشتیبانی نمی کنند و شما مجبور هستید محتوای تولید شده به زبان انگلیسی را به کمک گوگل ترنسلیت، ترجمه کند. بقیه ماجرا مشخص است. شما می مانید و محتوای ترجمه بی کیفیتی که حاصل همکاری هوش مصنوعی و گوگل ترنسلیت است.
  7. امکان دارد در تولید محتوا با هوش مصنوعی، محتوایی که تولید می شود قسمتی از محتوای یک سایت باشد که به صورت کپی شده آن را به شما تحویل می دهد.

گوگل محتوای تولید شده با هوش مصنوعی را از کجا تشخیص می دهد؟

بعد از هوش مصنوعی های متنوعی که در خصوص تولید محتوای متنی، رونمایی شدند، گوگل هم الگوریتم هایی در زمینه تشخیص محتوای تولید شده توسط نیروی انسانی و هوش مصنوعی را ایجاد کرد. در همین راستا، برخی سایت ها وجود دارند که ادعا می کنند می توانند تولید کننده این محتوا را تشخیص دهند.
در ادامه به چند ابزار تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی اشاره می کنیم:

  • ابزار Originality. AI
  • ابزار Copyleaks
  • ابزار Writer
  • ابزار SEO. Ai
  • ابزار GPT-۲ Output Detector

البته به اعداد و آماری که این ابزارها ارائه می دهند، دقت کنید. به طور مثال ممکن است یکی از این ابزارها پس از بررسی محتوای شما اعلام کند ( 85 درصد هوش مصنوعی / 15 درصد انسان ) . به این معنی است که 85 درصد مطمئن هستم که کل این محتوا را هوش مصنوعی تولید کرده و 15 درصد مطمئن هستم که 100 درصد این محتوا را انسان تولید کرده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا