آرتا رسانه

تفاوت سئوی سایت کدنویسی با سایت وردپرسی

جدول محتوا

با فراگیرشدن سایت های اختصاصی و طراحی سایت اختصاصی یک سوال پیش می آید که آیا سایت های اختصاصی را مانند سایت های وردپرسی می توان سئو کرد؟ نکته یا ترفند خاصی در سئوی سایت اختصاصی وجود دارد؟ بدون وجود افزونه و پلاگین که در سایت های وردپرسی وجود دارد، چطور می توان سایت های اختصاصی و کدنویسی شده را سئو کرد؟ اینها سوالاتی هستند که در مواجه با سایت های غیروردپرسی ممکن است برایتان پیش بیاید. در این مقاله به بررسی سختی ها و مشکلات و همینطور مزایای سایت های اختصاصی در سئو خواهم پرداخت.

آیا سایت های غیروردپرسی را می توان سئو کرد؟

قضیه را خیلی پیچیده نکنیم. سایت های وردپرسی هم کدنویسی شده اند ولی چون استفاده از این سایت ها خیلی فراگیر است اینطور به نظر می آید که هر نوع سایت غیروردپرسی از فضا آمده است. 😂 وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای اوپن سورس است که با PHP برنامه نویسی شده است.

حالا ممکن است یک سایت به زبان لاراول، پایتون، جاوا یا سایر زبان ها، کدنویسی شده باشد. اگر اصول سئو سایت را بدانیم برایمان فرقی نمی کند که سایت با چه زبان برنامه نویسی، طراحی شده است. به طور مثال، باید بدانیم که ساختار url ها چگونه باید باشد، کدام صفحات باید ایندکس شوند و کدام یک نوایندکس. نحوه ایجاد صفحه و انتشار محتوا و … را باید بلد باشیم. اگر این اصول را بدانیم، پس این ذهنیت که به نظر می رسد سایت های غیروردپرسی را نمی توان سئو کرد، صحیح نیست. ولی اینکه بگوییم با یک سری چالش ها درباره سئوی سایت های اختصاصی و غیروردپرسی روبرو هستیم، حرف نابجایی نیست.

مشکلات سئوی سایت های غیروردپرسی

  • بزرگترین چالشی که در سئوی سایت اختصاصی و غیروردپرسی با آن مواجه می شویم این است که برای هر نوع تغییرات ساختاری، باید از دولوپر و برنامه نویس سایت کمک بگیریم. در واقع اگر برنامه نویس سایت به هر دلیلی از تیم خارج شود، شاید اعمال تغییرات در آینده با مشکلات زیادی مواجه باشد، هرچند در این زمینه استثنا هم وجود دارد و برنامه نویس دیگر ممکن است بخواهد که روی کدهای برنامه نویس دیگر کار کند.
  • برای اضافه کردن امکانات در راستای سئو و تجربه کاربری بهتر یا اعمال تغییرات جزئی در حد ریدایرکت، اضافه کردن اسکیما یا هر نوع تغییرات دیگری در وردپرس به کمک افزونه یا دسترسی به تنظیمات سایت و قالب امکان پذیر است که در سایت های غیروردپرسی برای هریک از این موارد باید یک ماژول کدنویسی شود و این موارد زمانبر و هزینه بر است.
  • یکی دیگر از این چالش ها، این است که ممکن است کدهایی که نوشته می شوند، بهینه و بر پایه و اساس سئو نباشند. به طور مثال در یکی از پروژه های سئوی سایت غیروردپرسی، متوجه شدیم که صفحات سایت فاقد H1 هستند یا در سایت دیگری تگ عنوان و H1 یکسان بودند و امکان نوشتن تایتل مجزا از اسم صفحه وجود نداشت. باید به عنوان کارشناس سئو، سایت را بر اساس تمام نکات و مواردی که در دوره سئو 0 تا 100 آموزش داده شده است، بررسی کنید و اشکالات موجود را با تیم برنامه نویسی درمیان بگذارید، تا برطرف کنند.
  • برطرف کردن مشکلات فنی و تکنیکال سایت به آسانی و در دسترس بودن سایت های وردپرسی نیست. برخی مشکلات تکنیکال در سایت وردپرسی شاید در عرض چند دقیقه قابل حل باشد، ولی در سایت اختصاصی این پروسه در خوشبینانه ترین حالت شاید یک روز طول بکشد. ارتباط با تیم برنامه نویسی و اعمال تغییرات و تطبیق کد با کدهای قبلی، قطعاً زمانبر خواهد بود. 
  • برای ساخت site map نمی توان از افزونه استفاده کرد و برای اینکار یا باید از ابزارهای رایگان استفاده کنیم که گاه لازم است صفحات جدید را به صورت دستی به نقشه سایت اضافه کنیم و یا اینکه تیم برنامه نویسی برای این کار چاره ای پیدا کنند. 

مزایای سئوی سایت اختصاصی

  • افزونگی داده و تکرار داده ها به صورت مکرر یکی از عمده مشکلات وردپرس است که این مورد در سایت های اختصاصی وجود ندارد. در واقع می توان گفت که دیتابیس در سایت های غیروردپرسی سبک تر و کم حجم تر است که این مساله بر سرعت سایت تاثیر مستقیم دارد.
  • نبود افزونه های متعدد در سایت اختصاصی که در سایت وردپرسی گاه باهم تداخل و خرابکاری ایجاد می کنند، یکی از مزایای سئوی سایت اختصاصی به شمار می آید. 
  • بهینه بودن نوع کدهای نوشته شده در سایت، موجب سرعت بالای سایت و در نتیجه سئو و تجربه کاربری بهتر می شود.
  • سرعت بالای ایندکس صفحات در سایت های کدنویسی یکی دیگر از مزایای این نوع سایت ها است. 
  • امکان ایجاد تغییراتی که در سایت های وردپرسی امکان پذیر نیست. به طور مثال برای برخی تغییرات ظاهری یا اختصاصی سازی پروسه خرید در سایت وردپرسی ممکن است دستتان بسته باشد که این مساله در سایت اختصاصی وجود ندارد و هر نوع کدی را می توان به سایت اضافه کرد. 

شما مخیر هستید که برای خرید سایت وردپرسی اقدام کنید یا سایت اختصاصی و سپس به سئوی آن بپردازید. در نظر داشته باشید که برای سئوی هر دو نوع سایت شما باید کاملاً اصول و تکنیک های سئو را بشناسید و روی سایتتان پیاده کنید. محتوای مفید برای کاربر تولید کنید و در نهایت سایت خود را به رتبه های برتر برسانید. در مسیر سئوی مهر دو نوع سایت شما با چالش هایی مواجه خواهید شد و باید از عهده آنها بربیایید. پس به امکانات و بودجه خود نگاهی بیاندازید و تصمیم بگیرید که کدام سایت را می خواهید داشته باشید و سپس به سئوی آن بپردازید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا