الگوریتم گوگل چیست؟

ژوئیه 16, 2024 125 mins read

در این مقاله درباره الگوریتم های گوگل و تأثیر آن در سئو صحبت می کنیم. درباره الگوریتم‌های گوگل چه می دانید؟ معمولا وقتی می خواهیم درباره یک محصول و خرید آن اطلاعاتی کسب کنیم در گوگل جستجو می کنیم و موتور جستجو بر اساس الگوریتم‌هایی که تعریف شده است، بهترین نتایج را به ما نمایش می‌دهد تا نیازمان را برطرف کند.

با ما همراه باشید تا این موضوع را دقیق تر بررسی کنیم و ببینیم الگوریتم‌های گوگل چگونه کار می کنند و چگونه می توانند موجب بهبود یک وب‌سایت و محتوای آن شوند؟ با خواندن این مقاله اطلاعات بسیار مهمی درباره سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت به دست خواهید آورد.

الگوریتم‌های گوگل چیست؟

در دنیای پر از رقابت این روزها مخصوصا در زمینه کسب و کار همه متوجه شده‌اند که رسیدن به موفقیت در کسب و کار و برترین بودن مثل سابق راحت نیست. هر دوره‌ای اقتضای خودش را دارد. در گذشته هر کسی تلاش بیشتری داشت و کمی از شم اقتصادیش کمک می‌گرفت موفق بود و دیده می‌شد ولی آیا در حال حاضر هم می‌توان به راحتی به موفقیت رسید؟

در دنیای امروز کسی که بخواهد در کسب و کار خود موفقیت چشم‌گیری داشته باشد به دلیل اینکه رقابت به فضای اینترنت کشیده شده است خواه ناخواه باید در این فضا حضور داشته باشد و به نحو احسنت از آن استفاده کند. فرض کنید شما یک وب سایت خوب با خدمات ارزنده را راه اندازی کرده اید خب برای دیده شدن و کسب رتبه‌های بالاتر در گوگل چه باید بکنید؟

باید بگوییم که بهتر است از متخصصان سئو برای بهینه کردن وب سایت خود استفاده کنید. ولی آیا هر سئوکاری کارش را به درستی انجام می‌دهد؟ خیلی از افراد هستند که می توانند با دور زدن قوانین گوگل به صورت کوتاه مدت سایت شما را به رتبه‌های بالا برسانند اما در این صورت بعد از مدتی سایت شما توسط گوگل جریمه شده و یا از رتبه و جایگاه فیکی که کسب کرده حذف می‌شود. شاید برایتان سوال باشد چرا این اتفاق می‌افتد؟ پیشنها می کنیم مقاله آشنایی با سئو کلاه سفید، سیاه و خاکستری را مطالعه کنید.
گوگل از کجا متوجه می‌شود که شما تقلب کرده اید؟ خب دقیقا اینجاست که پای الگوریتم‌های گوگل که برای موتورهای جستجو تعریف شده به میان می آید. گوگل یا هر موتور جستجو دیگری الگوریتم‌های خاصی برای رتبه‌بندی صفحات دارد. هر چه با این الگوریتم‌ها بیش‌تر آشنا باشید کمتر در سئو دچار خطا می‌شوید و احتمال به خطر انداختن جایگاهتان کمتر است.

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از الگوریتم های گوگل داشته باشیم باید خدمتتان عرض کنم که الگوریتم‌های گوگل سیستم پیچیده‌ای هستند که برای بازیابی داده‌ها از فهرست جستجو و ارائه فوری بهترین نتایج ممکن برای یک پرس و جو استفاده می‌شوند.

الگوریتم‌های معروف گوگل

موتور جستجو از الگوریتم‌ها و فاکتورهای رتبه‌بندی متعددی برای ارائه رتبه‌بندی صفحات وب طبق ارتباط صفحات نتایج موتور جستجوی خود (SERP) استفاده می‌کند. البته هیچ کس نمی‌تواند ادعا داشته باشد همه آنها را می‌شناسد یا تمام معیارهای الگوریتم‌ها را به طور کامل می‌داند.

حال به سراغ چند مورد از الگوریتم‌های معروف و محبوب گوگل می رویم و آن ها را معرفی کنیم تا شما با شناخت بهتر آن ها دچار دردسر نشوید. شناخت این الگوریتم ها و روش های مقابله با آنها یکی از مباحث مهم در دوره سئو است.

1- الگوریتم پاندا (Panda Algorithm)

google-algorithm1-300x300.jpg

الگوریتم پاندا یکی از معروف‌ترین الگوریتم‌های گوگل برای تعیین رتبه‌بندی صفحات در گوگل است. بعد از اینکه انتشار محتوای بی کیفیت و کپی محتوا از سایر سایت‌ها به منظور سئو به صورت مکرر تکرار شد و این کار صدای کاربران را درآورد گوگل برای جلوگیری از این کار الگوریتم پاندا را معرفی کرد البته الگوریتم پاندا بارها و بارها به روزرسانی شده و از سال 2011 که توسط گوگل معرفی شده است تا سال 2016 که توانست به الگوریتم هسته گوگل بپیوندد در حال ارائه خدمات به کاربران است.

الگوریتم پاندا با بررسی محتوای موجود در وب‌سایت‌ها، وب‌سایت‌هایی که محتوای تکراری و بی کیفیت ارائه می‌دهند را جریمه می‌کند و رتبه آنها را پایین می‌کشد و حتی ممکن است وب‌سایت را پنالتی کند. پنالتی شدن یک وب‌سایت توسط گوگل اصلا خوب نیست. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید حتما باید محتوای شما یونیک و با ارزش باشد و لینک دهی‌های بیش از حد و محتوای بسیار کوتاه هم نداشته باشید تا از طرف الگوریتم پاندا را متخلف شناسایی نشوید.

هدف الگوریتم پاندا

هدف اصلی این الگوریتم کاهش تعداد سایت‌های با کیفیت پایین در نتایج جستجو بود. با این به‌روزرسانی گوگل سعی کرد محتوای بی‌کیفیت و مزارع محتوا را شناسایی کرده و سایت‌های با کیفیت بالا را انتخاب کند.

مزارع محتوا وب‌سایت‌هایی بودند که با پرداخت وجه به نویسندگان فریلنسر سعی می‌کردند تا محتواهای بی‌ارزش و بدون کیفیت را به طور سریع و بیش از حد منتشر کنند. این سایت‌ها به دنبال کسب رتبه بالا در نتایج جستجوی گوگل برای کلمات کلیدی پربازدید بودند. گوگل با استفاده از الگوریتم پاندا توانست سیگنال‌هایی را شناسایی کند که سایت‌های با کیفیت بالا را از سایت‌های با کیفیت پایین تشخیص می دهد.

با این تغییرات سایت‌هایی که محتواهای با کیفیت و ارزشمند داشتند مورد انتخاب گوگل قرار گرفتند و رتبه بالاتری در نتایج جستجوی گوگل به دست آوردند. در نتیجه سایت‌های مزارع محتوا که محتواهای نامربوط و ناکارآمد را منتشر می‌کردند تحت تأثیر این موضوع قرار گرفتند و رتبه آن‌ها در نتایج جستجو کاهش پیدا کرد.

به عبارت دیگر لپ کلام این است که الگوریتم پاندای گوگل به تشخیص سایت‌های با محتوای کیفیت پایین و مزارع محتوا کمک می‌کند و باعث بهبود کیفیت نتایج جستجو می‌شود.

پیشنهاد ویژه: استعلام تعرفه سئو سایت ارزان 

روش شناسایی محتوای باکیفیت توسط الگوریتم پاندا

گوگل در مورد ارزیابی کیفیت محتوای یک سایت ۲۳ سوال منتشر کرده است:

  • آیا به اطلاعاتی که در این مقاله وجود دارد اعتماد دارید؟
  • آیا این مقاله توسط متخصص یا علاقه‌مندی نوشته شده است که موضوع را به خوبی می‌داند یا ماهیت آن سطحی‌تر است؟
  • آیا سایت دارای مقالات تکراری، هم‌پوشانی یا اضافی با موضوعات مشابه یا مشابه با تغییرات کمی متفاوت از کلمات کلیدی است؟
  • آیا با دادن اطلاعات کارت اعتباری خود به این سایت مشکلی ندارید؟
  • آیا این مقاله دارای اشتباهات املایی یا نگارشی است؟
  • آیا موضوعات و محتوا برای خوانندگان واقعی سایت تهیه شده یا اینکه سایت با تلاش برای حدس زدن اینکه چه چیزی ممکن است در موتورهای جستجو رتبه خوبی کسب کند محتوا تولید می‌کند؟
  • آیا مقاله شما محتوا یا اطلاعات اصلی، گزارش اصلی، تحقیق اصلی یا تحلیل اصلی را ارائه می‌دهد؟
  • آیا صفحه در مقایسه با سایر صفحات در نتایج جستجو ارزش قابل توجهی ارائه می‌دهد؟
  • چقدر کنترل کیفیت روی محتوا انجام می‌شود؟
  • آیا مقاله بی‌طرفانه نوشته شده و هر دو جنبه یک موضوع را توصیف می‌کند؟
  • آیا سایت مرجع معتبری در مورد موضوع خود است؟
  • آیا محتوا توسط تعداد زیادی از نویسندگان تولید یا برون سپاری می‌شود یا در شبکه بزرگی از سایت‌ها (شبکه PBN) پخش می‌شود به‌طوری که صفحات یا سایت‌های جداگانه مورد توجه یا مراقبت قرار نگیرند؟
  • آیا مقاله به خوبی ویرایش شده یا به نظر می‌رسد شلخته یا عجولانه تولید شده است؟
  • آیا به لحاظ سلامت به اطلاعات این سایت اعتماد دارید؟
  • آیا این سایت به لحاظ مالی و تجارت متخصص است؟
  • آیا محتوای سایت با اندازه کافی کامل و جامع است؟
  • آیا سایت محتوایی دارد که می‌تواند به شما کمک کند تصمیمات بهتری بگیرید؟
  • آیا محتوا به اندازه کافی معتبر و مطمئن است؟
  • آیا سایت شامل اطلاعاتی است که در انتخاب یک محصول یا خدمات خاصی به شما کمک می‌کند؟
  • آیا سایت توسط یک شرکت، سازمان یا نهاد قابل اعتماد تأسیس شده است؟
  • آیا اطلاعات موجود در سایت برای کاربران در تمام سطوح قابل فهم و قابل دسترسی است؟
  • آیا سایت شامل تبلیغات آزار دهنده یا مزاحم است؟
  • آیا می توان در حالت کلی به سایت اعتماد کرد؟
    این سوالات توسط گوگل منتشر شده‌اند تا به کاربران کمک کنند در ارزیابی کیفیت محتوای سایت‌ها و مقالات وب بهتر عمل کنند. کاربران می توانند با استفاده از این سوالات، بهترین تصمیم را درباره اعتماد به یک سایت و محتوای آن بگیرند.

پیشنهاد مطالعه: سندباکس گوگل چیست؟

نحوه تشخیص جریمه شدن سایت توسط الگوریتم پاندا

تشخیص مجازات‌های الگوریتمی در گوگل سرچ کنسول بسیار دشوارتر از مجازات‌های دستی است. جریمه پاندا باعث افت رتبه ارگانیک می‌شود اما افت ترافیک ممکن است دلایل دیگری داشته باشد. بررسی ترافیک فعلی نسبت به سال قبل می‌تواند در تشخیص دلایل کمک کند. درصورت اطمینان از عدم وجود عوامل خارجی باید صفحات متاثر را شناسایی کنید و از ابزارهای ردیابی موقعیت استفاده کنید. در صورت پیوستگی کاهش ترافیک و عدم بهبود موقعیت، احتمالاً وب‌سایت جریمه الگوریتمی دریافت کرده است. جریمه پاندا می‌تواند شدید باشد به ویژه در صورت تکرار محتوا اما با پاسخ مناسب و سرعت خزیدن مناسب ممکن است بهبود پیدا کند.

رفع جریمه الگوریتم پاندا

پس از جریمه پاندا بازیابی سخت است. با این حال با توجه به تأثیر کیفیت محتوا بر به‌روزرسانی پاندا پس از مراحل بازیابی و هرس محتوا صفحات معمولاً به نتایج گوگل بازمی‌گردند. اقدامات اصلاحی ازج مله کنار گذاشتن روش مزرعه محتوا، بازنگری کیفیت، مفید بودن، مرتبط بودن، قابل اعتماد بودن و اعتبار محتوا، بازنگری نسبت آگهی/محتوا، حصول اطمینان از مطابقت محتوا با درخواست کاربر، حذف یا بازنگری محتوای تکراری، ویرایش دقیق محتوای تولید شده توسط کاربر، جلوگیری از ایندکس محتوای تکراری یا تقریباً تکراری داخل وب‌سایت یا عناصر مشکل‌ساز با استفاده از دستورات مربوطه مانند Robots noindex, nofollow و ابزار Remove URLs در گوگل سرچ کنسول است.

2- الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm)

google-algorithm2-300x300.jpg

یکی دیگر از الگوریتم های اصلی گوگل، الگوریتم پنگوئن است. با توجه به اینکه لینک‌سازی برای بهبود سئو سایت اهمیت زیادی دارد بسیاری از صاحبان کسب و کار با سوءاستفاده از این روش اقدام به ایجاد لینک‌های اسپم و سئو سیاه می‌کردند تا جایگاه خود را ارتقا دهند. الگوریتم پنگوئن برای جلوگیری از این اقدامات توسط گوگل معرفی شد و وظیفه آن ارزیابی لینک‌هاست تا از باکیفیت بودن، مورد اعتماد بودن و مرتبط بودن لینک‌ها اطمینان حاصل کند. پنگوئن الگوریتمی است که دو معیار اساسی برای ارزیابی وب‌سایت‌ها را در نظر می‌گیرد: لینک‌سازی اسپم و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی.

استفاده از بک‌لینک‌های نامرتبط یا بی‌کیفیت برای افزایش مصنوعی محبوبیت و ارتباط وب‌سایت با موضوعات غیرمرتبط تلاشی برای دستکاری رتبه در گوگل در نظر گرفته می‌شود. همچنین پر کردن صفحات وب با تعداد زیادی کلمات کلیدی یا تکرار زیاد یک کلمه کلیدی نیز به‌عنوان تلاش برای تغییر رتبه از طریق استفاده از عبارات متداول در جستجوها شناخته می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: هات لینک چیست؟

هدف الگوریتم پنگوئن

در واقع همان طور که گفتیم پنگوئن برای برطرف کردن یک ضعف جدی در سیستم گوگل توسعه داده شد. این ضعف باعث می‌شد الگوریتم گوگل تحت تأثیر تعداد زیادی بک‌لینک کیفیت پایین، لینک‌سازی با استفاده از شبکه‌های وب‌سایت‌های خصوصی (PBN) و کلمات کلیدی اغراق‌آمیز قرار گیرد.

تفاوت میان جریمه توسط الگوریتم پنگوئن و جریمه دستی برای لینک‌سازی غیرطبیعی به این صورت است که پنگوئن یک فیلتر ایندکس است که برای همه وب‌سایت‌ها قابل اعمال است در حالی که جریمه دستی مربوط به یک وب‌سایت خاص است که گوگل آن را به عنوان اسپم تشخیص داده است. جریمه دستی ممکن است نتیجه گزارش یک وب‌سایت خاص توسط کاربران گوگل به عنوان اسپم باشد و ممکن است گوگل به صورت دستی برخی از صنایع را بیشتر نظارت کند.

برای جلوگیری از تحت تأثیر قرار گرفتن توسط فیلتر پنگوئن می‌توانید از ابزارهای تحلیل وب‌سایت مانند گوگل آنالیتیکس و Google Search Console استفاده کنید تا ترافیک و عملکرد وب‌سایت خود را نظارت کنید. اگر کاهش رتبه یا ترافیک وب‌سایت شما در تاریخی که با به‌روزرسانی پنگوئن هم‌زمان است رخ داده باشد ممکن است به این معنا باشد که تحت تأثیر فیلتر این الگوریتم قرار گرفته‌اید. در ابتدا مطمئن شوید که نوسانات ترافیکی شما ناشی از عوامل فصلی یا مناسبتی نیستند. سپس با دقت ارزیابی کنید که آیا بهینه‌سازی کلمات کلیدی یا روش‌های لینک‌سازی شما توسط گوگل به عنوان اسپم تلقی می‌شود و باعث آسیب‌پذیری وب‌سایت شما در مقابل به‌روزرسانی‌های الگوریتمی مانند پنگوئن می‌شود یا خیر.

روش‌های رفع جریمه الگوریتم پنگوئن

  • لینک‌هایی که بر روی آن‌ها کنترل دارید و به عنوان لینک‌های اسپم شناخته می‌شوند، باید حذف شوند. این لینک ها شامل لینک‌هایی است که خودتان ایجاد کرده‌اید یا به صورت خریداری شده در وب‌سایت‌های کم کیفیت قرار داده شده‌اند.
  • لینک‌سازی داخلی و خارجی را به صورت اصولی و با رعایت قوانین سئو انجام دهید. از لینک‌های مرتبط و کیفیت بالا استفاده کنید و از استفاده بیش از حد از لینک‌های اسپمی خودداری کنید. می توانید از لیست بک لینک رایگان برای بک لینک های باکیفیت استفاده کنید.
  • لینک‌های اسپمی که توسط رقبا برای کاهش رتبه و سئو شما ایجاد شده‌اند، را به گوگل گزارش دهید. از ابزارهای مختلفی مانند Search Console، SEMRush، Ahrefs و Open Link Profiler برای بررسی لینک‌های دریافتی و گزارش لینک‌های اسپم استفاده کنید. در ابزار سرچ کنسول گوگل بخشی به نام Disavow tools وجود دارد که می‌توانید از طریق آن به گوگل درخواست دهید تا تأثیر برخی از لینک‌ها را از سایت شما بردارد.
  • محتوای وب‌سایت خود را مورد بازنگری قرار داده و از کلمات کلیدی به صورت طبیعی و مناسب استفاده کنید. همچنین کلمات کلیدی تکراری یا بی‌معنی در صفحاتی که رابطه‌ای با موضوع ندارند باید اصلاح شوند.
  • در صورت نیاز برای بهبود رتبه و سئو وب‌سایت می‌توانید به صورت متعادل و با استفاده از سایت‌های باکیفیت و مرتبط برخی بک لینک‌ها را خریداری کنید و رپورتاژ آگهی انجام دهید. اما قبل از این کار باید اقدامات سئو داخلی و خارجی را به درستی انجام داده و از روش‌های اسپمی خودداری کنید.

3- الگوریتم کبوتر(Algorithm Pigeon)

google-algorithm3-300x300.jpg

کبوترها در موقعیت‌یابی حرفه‌ای مشهور هستند. نقش کبوتر گوگل نیز همین است در واقع برای گوگل یک یار کمکی محسوب می شود تا بهترین کسب و کارها از نظر موقعیت مکانی را به کاربران نمایش دهد. این باعث می‌شود که کسب و کارها و به طور کلی مراکزی که هر نوع کالا یا خدماتی را ارائه می‌دهند در یک ساختار لوکالیزه قرار بگیرند و در نتایج جستجوی محلی در رتبه‌های بالاتر قرار بگیرند.

اکنون می‌توانید وارد باکس جستجوی گوگل شوید و عبارت “نزدیک‌ترین رستوران به من” را جستجو کنید. اگر این کار را انجام داده باشید، حالا یک لیست از رستوران های موجود در شهر شما به همراه موقعیت آنها در نقشه گوگل را در اختیار دارید. این اتفاق جالب حاصل تلاش الگوریتم پیجئون است که بهترین نتیجه مورد نیاز را به شما نشان می‌دهد.

هر کاربر اینترنت با یک آدرس IP خاص موقعیت جغرافیایی خود را در گوگل مشخص می‌کند. کبوتر گوگل با استفاده از اطلاعات موقعیت جغرافیایی کاربر که از طریق شناسایی آدرس IP ارائه می‌شود، سعی می‌کند نتایجی که در جستجوی کاربران مرتبط‌تر هستند و با موقعیت مکانی آنها همخوانی دارند را به نمایش بگذارد. این اقدام باعث می‌شود کاربران کمترین زمان را برای دستیابی به مراکزی که در نزدیکی مکان خود قرار دارند صرف کنند و به سرعت به مقصد خود برسند. در واقع این الگوریتم با هدف بهبود تجربه جستجوی کاربران طراحی شده است اما به طور همزمان می‌تواند توسط سئوکاران برای استفاده از آن در بهبود رتبه‌بندی سایت ها استفاده شود.

پیشنهاد مطالعه: سئوی سایت فروشگاهی

4- الگوریتم مرغ مگس‌خوار (Algorithm Hummingbird)

google-algorithm4-300x300.jpg

الگوریتم مرغ مگس‌خوار سعی در فهم بهتر عبارت جستجو شده توسط کاربر دارد. در سال‌های گذشته بسیار پیش می‌آمد که عبارتی را جستجو کنید و چیزی که می‌خواهید را پیدا نکنید. شاید عنوان مطابقت داشت ولی مفهوم نه، که باز هم نشان می‌داد پای سئو سیاه در میان است. این الگوریتم سعی می‌کند با بررسی دقیق و سریع متن و استفاده از گراف دانش گوگل تلاش می‌کند تا نتایجی را به کاربر نمایش دهد که به لحاظ مفهومی بیش‌ترین شباهت را به عبارت جستجو شده توسط کاربر دارد.
الگوریتم مرغ مگس‌خوار گوگل برای بررسی و کشف ارتباط معنایی در بخش‌های مختلف محتوا از دو همکار قدرتمند استفاده می کند:

گراف دانش گوگل (Google Knowledge Graph)

در نتایج جستجوی گوگل شاید شما در صفحه نتایج (SERP) جعبه‌ای حاوی اطلاعات مفید مرتبط با کلمه‌ی جستجو شده را مشاهده کرده باشید. این جعبه گراف دانش گوگل است که شامل داده‌های مفید و مرتبط با موضوع اصلی جستجوی کاربر است که از منابع مختلف وب جمع‌آوری می‌شود و توسط گوگل بر اساس داده‌های ساختاری به دست می‌آید.

جستجوی معنایی (Semantic Search)

قابلیت جستجوی معنایی در گوگل به نتایج نمایش داده شده در صفحه نتایج (SERP) کمک می‌کند تا بر اساس ارتباطات معنایی بهترین نتیجه برای کاربران نمایش داده شود. در این حالت نتایج جستجو فقط بر اساس تطابق کلمات کلیدی استفاده شده در جستجو نبوده بلکه بر اساس ارتباطات معنایی نتایج بهینه‌سازی می‌شوند. به عبارت دیگر این همکار گوگل دارای هوش مصنوعی است و مترادف‌ها و مفاهیم مشابهی را برای عبارات جستجو شده توسط کاربر در نظر می‌گیرد به طوری که نتایج جستجو محدود به عبارات دقیق وارد شده در نوار جستجو نخواهد بود.

5- الگوریتم موبایل (Mobile First Index)

google-algorithm5-300x300.jpg

از آنجایی که بیش‌تر کاربران گوگل را کاربرانی تشکیل می‌دهند که با موبایل وارد وب‌سایت‌ها می‌شوند گوگل برای کسب رضایت بیش‌تر کاربران وب‌سایت‌ها را در حالت موبایلی ایندکس می‌کند و آن را در الویت رتبه‌بندی قرار می‌دهد. پس اگر مطالب مهمی را در حالت طراحی موبایلی وب‌سایت از کاربر پنهان می‌کنید باید بگویم که ضرر خواهید کرد. بهتر است حتما علاوه بر ریسپانسیو بودن وب‌سایتتان حتما محتواها، لینک‌ها و صفحاتی که در حالت دسکتاپ قرار می‌دهید و اثر خوبی روی سئو دارند را در حالت موبایلی نیز حفظ کنید چرا که در حال حاضر ایندکس حالت موبایل بیش‌تر در اولویت گوگل است.

پیشنهاد مطالعه: نحوه غیرفعال کردن فید در وردپرس

نکات مهم در مورد الگوریتم اولویت با نسخه موبایل

شما می‌توانید با استفاده از ابزار سرچ کنسول، وضعیت ایندکس سایت خود را بررسی کنید و ببینید که آیا الگوریتم mobile-first index برای ایندکس سایت شما استفاده می‌شود یا خیر. اما امکان انصراف از این نوع ایندکس برای سایت شما وجود ندارد.

برای ارزیابی میزان سازگاری سایتتان با نسخه موبایل می‌توانید از ابزار mobile-friendly استفاده کنید. این ابزار به شما کمک می‌کند تا میزان سازگاری سایت شما با نسخه موبایل را بررسی کنید. برای حفظ تجربه یکسان برای کاربران هر دو نسخه (نسخه موبایل و نسخه دسکتاپ) باید به یک اندازه خوب باشند. همچنین سرعت بارگیری صفحه بسیار مهم است و باید به آن توجه کنید.

6- الگوریتم تازگی محتوا (Freshness Algorithm)

الگوریتم تازگی محتوا برای کسب رضایت بیش‌تر کاربران بسیار موثر است چرا که برخی از وب‌سایت‌ها مطالب و محتواهای وب‌سایت خود را به روز رسانی نمی‌کنند. این موضوع در وب‌سایت‌هایی که اخبار روز و قیمت‌های کالاهای مورد نیاز مردم را اعلام می کنند اهمیت بیش‌تری دارد. هر چه اطلاعاتی که در اختیار کاربر قرار می‌دهید با کیفیت و به روز باشد امتیاز خوبی خواهید گرفت.

همانطور که قبلاً اشاره کردیم تازگی محتوا که توسط الگوریتم Freshness بررسی می‌شود به عنوان اصلی‌ترین فاکتور برای ارزیابی میزان تازگی محتوای صفحات محسوب می‌شود.

مطابق گزارشات MOZ و Google تازگی محتوا براساس عوامل زیر تعیین می‌شود که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • تاریخ ایندکس صفحه توسط گوگل.
  • میزان تغییرات در محتوای اصلی صفحه (تغییرات بیشتر به معنای تازگی بیشتر).
  • نرخ ایجاد تغییرات در صفحه (تغییرات مکرر به معنای تازگی بیشتر).
  • تعداد صفحات جدید در وبسایت (ایجاد صفحات بیشتر به معنای تازگی بیشتر).
  • تازگی بک ‌لینک‌ها.
  • تازگی محتوا برای پرس و جوهای QDF (Query Deserves Freshness) اهمیت بیشتری دارد. برای این نوع پرس و جوها وبسایت‌هایی که محتوای تازه‌تری دارند (با در نظر گرفتن فاکتورهای بالا) احتمال بالاتری برای قرار گرفتن در رتبه‌های بالاتر دارند.

موضوعاتی که کاربران در آن نیاز به محتوای بروز و تازه دارند عبارتند از:

  • رویدادهای اخیر.
  • موضوعات داغ.
  • رویدادها و گزارشاتی که در طول زمان تکرار می‌شوند (مانند انتخابات ریاست جمهوری).
  • اطلاعاتی که همواره در حال تغییر هستند (مانند نظرات کاربران درباره یک محصول یا موضوعات مرتبط با تکنولوژی).

7- الگوریتم رنک‌ برین (Rank Brain Algorithm)

google-algorithm6-300x300.jpg

الگوریتم رنک ‌برین جدیدترین راهکار گوگل برای پردازش بهتر داده‌ها و نمایش بهترین نتایج و رتبه‌بندی آن‌ها است. در اکتبر سال 2015 شرکت گوگل به‌صورت رسمی رنک ‌برین را معرفی کرد که در عمل یک الگوریتم کمکی برای مرغ مگس خوار محسوب می‌شود. رنک‌ برین فناوری جدیدی بر پایه هوش مصنوعی (AI) است که با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین یا Machine Learning طراحی شده. یادگیری ماشین نیز بدین معناست که یک کامپیوتر بجای آموزش توسط انسان و یا استفاده از برنامه‌هایی با جزئیات فنی دقیق، خودبه‌خود نحوه کارکرد چیزی را یاد بگیرد.

پیشنهاد مطالعه: روش ثبت وبلاگ در سرچ کنسول

اهداف الگوریتم RankBrain

  • درک کوئری‌های جستجو (کلمات کلیدی): الگوریتم RankBrain سعی می‌کند معنا و نیاز کاربران را در کوئری‌های جستجوی آن‌ها بفهمد. برای این کار از تطبیق کلمات کلیدی جدید با کلمات کلیدی قبلی که گوگل ثبت کرده است استفاده کرده و تلاش می‌کند تا به درستی مفهوم جستجو را درک کند.
  • سنجش نحوه تعامل کاربران با نتایج ارائه شده (رضایت کاربر): RankBrain تلاش می‌کند تا از طریق مشاهده تعامل کاربران با نتایج جستجو سطح رضایت آن‌ها را اندازه‌گیری کند. وقتی RankBrain مجموعه‌ای از نتایج را به کاربران نشان می‌دهد از طریق مشاهده نحوه تعامل آن‌ها با این نتایج سعی می‌کند بفهمد که آیا این نتایج راضی‌کننده هستند یا خیر.

برای اندازه‌گیری رضایت کاربران RankBrain از سیگنال های تجربه کاربر (UX signals) استفاده می‌کند. این سیگنال ها شامل موارد زیر هستند:

  • نرخ کلیک ارگانیک یا Organic Click: نرخ کلیکی که کاربران بر روی نتایج جستجوی طبیعی (غیرتبلیغاتی) دارند. اگر یک صفحه خاص نسبت به سایر صفحات در نتایج جستجوی طبیعی نرخ کلیک بالاتری داشته باشد گوگل به آن رتبه بالاتری اختصاص می‌دهد.
  • مدت زمان یا Dwell Time: مدت زمانی که کاربران بر روی یک صفحه خاص در نتایج جستجوی طبیعی صرف می‌کنند. اگر کاربران بیش از سه دقیقه در یک صفحه حضور داشته باشند، این برای گوگل نشانه‌ای است که صفحه مذکور مفید و جذاب است و به آن رتبه بالاتری تعلق می‌دهد.
  • نرخ پرش یا Bounce Rate: نرخی که کاربران بعد از بازدید از یک صفحه بدون تعامل بیشتری با صفحه دیگری سایت را ترک می‌کنند. اگر نرخ پرش بر روی یک صفحه بسیار بالا باشد این برای گوگل به این منظور است که صفحه مورد نظر کاربران راضی‌کننده نیست و ممکن است به آن رتبه کمتری اختصاص دهد.

با استفاده از این سیگنال های RankBrain سعی می‌کند الگوریتم جستجوی گوگل را بهبود دهد و نتایج مناسب‌تری را به کاربران ارائه نماید.

8- الگوریتم رقص گوگل (Google Dance Algorithm )

google-algorithm7-300x300.jpg

گاهی اوقات پیش می‌آید که شما مطالب خوبی را در سایت خود منتشر می‌کنید ولی متوجه می‌شوید که جایگاهتان پایین آمده است یا بعد از انتشار یک محتوا جایگاهتان بالا رفته این اتفاق به خاطر الگوریتم رقص گوگل است که با تغییر جایگاه‌ها با رتبه‌های مشابه رفتار کاربران را ارزیابی می‌کند. البته در این مورد نگران نباشید پس از مدتی جایگاهتان تثبیت خواهد شد.

الگوریتم رقص گوگل یکی از الگوریتم‌های مهم گوگل است. این الگوریتم می‌تواند به طور مستقیم بر رتبه وبسایت شما تأثیر بگذارد و در نتیجه ترافیک بیشتر یا کمتری به سمت وبسایت شما هدایت شود.

خوب است بدانید بیشتر تغییرات ناشی از الگوریتم رقص گوگل موقتی هستند و تنها برای بررسی واکنش کاربران اعمال می‌شوند.

اگر پس از نوسانات کوچک در رتبه صفحه مورد نظر خود نگران شوید و فوراً سعی کنید تغییراتی در محتوای سایت خود ایجاد کنید ممکن است وضعیت بدتر شود.

اما اگر پس از گذشت یک دوره زمانی مشخص متوجه شوید که در رتبه‌بندی پایین‌تری قرار گرفته‌اید به این معنی است که سایت شما در حال از دست دادن اعتبار و قدرت است و باید به سرعت اقداماتی انجام دهید.

تنها یک واقعیت درباره الگوریتم رقص گوگل وجود دارد و آن این است که تا زمانی که رتبه صفحه وبسایت شما ثابت نماند این الگوریتم ادامه خواهد داد. اگر در این فرآیند تعداد حرکات به سمت بالا بیشتر از حرکات به سمت پایین باشد، نشانگر عملکرد خوبی است و نتیجه الگوریتم رقص گوگل برای شما قابل قبول خواهد بود.

سخن پایانی

هدف الگوریتم‌های گوگل ارائه بهترین نتیجه به کاربران است و گوگل الگوریتم‌های خود را هر چند وقت یکبار به روزرسانی می‌کند تا کسانی که در تکنیک‌های سئو قوانین را دور می‌زنند شناسایی کند و لایق‌ترین وب‌سایت‌ها را در رتبه‌های برتر قرار دهد. در این مقاله سعی کردیم 8 مورد از الگوریتم‌های مهم گوگل را به شما معرفی کنیم تا ضمن آشنایی شما را به کسب اطلاعت بیش‌ار در این زمینه ترغیب کنیم.

Image NewsLetter
Icon primary
Newsletter

در خبرنامه آرتا رسانه عضو شوید

با آخرین اخبار و تخفیف های ما آگاه شوید