بارها این جمله را شنیده ایم که محتوا در سایت پادشاه است. گاهی دیده می شود که ما تعداد زیادی محتوا می نویسیم و آن ها را مدام share می کنیم اما به مقصود نمی رسیم. دلیل این اتفاق چیست؟
چرا با تعداد زیاد محتوا اتفاقی در سایت ما نمی افتد؟ چرا کاربران ما را نمی شناسند؟ تولید محتوا و استراتژی تولید محتوا مهمترین قسمت از سئو سایت و روشی است که باعث تحولات عمده در کسب و کار ما می شود. با تولید محتوای خوب می توانیم برای خودمان یار بگیریم. محتوای ما باید به نحوی سرگرم کننده و جذاب باشد که کاربر را با خود همراه کند. ما خود را موظف می دانیم راجع به تولید محتوا و استراتژی تولید محتوای سئو پذیر و انواع محتوا آموزش های لازم را بدهیم.
استراتژی تولید محتوا به برنامه ریزی برای ایجاد محتوای تخصصی که در آن هدفی دنبال می شود، می گویند. از شروع نوشتن محتوا باید بدانیم که منظور از این کار چیست؟ چون دو صفحه اول گوگل برای سایت هایی است که هم Target هستند و هم مدام در حال بهبود سئو و بهینه سازی سایت خود هستند. با این توصیف داشتن استراتژی تولید محتوا الزامی است.
برای داشتن یک استراتژی محتوای خوب باید:
اگر در تولید محتوا استراتژی داشته باشید، دنبال کردن آن اعتیاد آور می شود.
وقتی می خواهید محتوایی ایجاد کنید باید:
هرگز از محتوای کپی استفاده نکنید. حتی اگر تولید محتوا را برون سپاری کرده اید، از کپی نبودن محتوا مطمئن شوید. می توانید مقاله ” روش های تشخیص محتوای کپی ” را مطالعه کنید.
برای اینکه بتوانیم یک محتوای خوب و با ارزش تولید کنیم باید بتوانیم به سوالات زیر پاسخ دهیم.
در پکیج دوره سئو گفته ایم، وقتی صبحت از ایجاد محتوا می شود عده ای تصور می کنند که تولید محتوا، فقط نوشتن مقاله است. ولی باید بدانیم که تولید محتوا را باید از کجا شروع کنیم. تولید محتوای صفحه ی اصلی بسیار بسیار مهم است. چون این صفحه به کاربران نشان می دهد شما در چه سطحی هستید؟ و برای گوگل نیز به مفهوم صورت سایت شماست. بعد از صفحه اصلی باید برویم سراغ هدفمند سازی سایر صفحات سایت. در مرحله بعد باید صفحه سوالات متداول را ایجاد کنیم. سوالاتی که اکثر کاربران از ما می پرسند و باید به آن ها جواب دهیم. برای این سوالات یک صفحه ایجاد کنید.
برای اینکه کاربران را به سمت سایت خود هدایت کنید می توانید یک عکس جذاب یا قسمتی از یک ویدئو را منتشر کنید و لینک سایت خود را زیر آن عکس یا ویدئو قرار دهید تا از آن طریق وارد سایت شما شوند.
محتوا را به چندین روش می توان ایجاد کرد که هر یک جذابیت ها و طرفداران خود را دارد.
قبل از هر چیزی باید بدانید که در سئو، چند نوع محتوای متنی وجود دارد که بهتر است در خصوص هر یک از آنها، اطلاعاتی داشته باشید. به طور مثال در مورد محتوای تاپیک کلاستر می توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
برای ایجاد یک محتوای متنی خوب و سئو پذیر، موارد زیر را رعایت کنید.
این استراژی روشی است برای ایجاد حس کنجکاوی برای کاربران. در این روش ما قسمتی از ویدیویی را که در سایتمان قرار داده ایم را در You tube و آپارات قرار می دهیم. کاربران با دیدن این قسمت از ویدیو، از طریق لینکی که برای آن ها قرار داده ایم وارد سایت ما می شود.
گاهی هم یک ویدئو با یک عنوان خیلی جذاب می سازیم. مثلاً می خواهیم 5 نکته عجیب راجع به X بگوییم و بدون گفتن اسم خود و یا دادن نشانی از خودتان ویدیو را اجرا کنید. این کار باعث می شود خود کاربر دنبال شما بگردد و وقتی سایت شما را پیدا کرد اصولاً یک عضو ثابت می شود.
چرا نمی توانیم محتوا را در صفحه ی اصلی سایت قرار دهیم؟ چون گاهی موضوع های غیر مرتبط با کار ما پیش می آید که باید آن را هم در سایت مان قرار دهیم. ولی نمی توان آن را در صفحه اصلی قرار داد چون این کار باعث به هم ریختگی و بی مفهوم شدن صفحه اصلی می شود. به همین دلیل از بلاگ استفاده می کنیم. بلاگ بهترین قسمت برای قرار دادن محتوا در سایت است.
وبلاگ نشان می دهد که سایت شما یک سایت حرفه ای است. حرفه ی شما و کار شما را نشان می دهد. گویای وجه تمایز شما با رقبا می باشد و به افزایش سئو کمک می کند. افزایش قطعی فروش را برای شما در بر خواهد داشت.
ما باید ترفند هایی را استفاده کنیم که ترافیک بیشتری به سایت ما بدهد. برای ایجاد این ترافیک و فقط از طریق موتور های جستجو چه باید کرد؟ برای این کار دو روش وجود دارد. اولی خرید ریپورتاژ و آگهی و تبلیغات که مستلزم هزینه های هنگفتی می شود. دومی تولید یک محتوای قدرتمند. شما با تولید محتوا یونیک می توانید قسمت عمده ای از هزینه ها را کاهش دهید.
باید این را در نظر داشته باشیم که کاربر فقط زمانی به دنبال سایت ما است که از طریق کلمه کلیدی(ارگانیک سرچ)، سایت ما را پیدا کند. و این یعنی باید به انتظار بنشینیم تا کاربر ما را پیدا کند. روش دیگر این که، ما باید خودمان را در مسیر کاربر قرار دهیم. تا حتی زمانی که دنبال سایت ما نسیت هم ما راپیدا کند. این همان استراتژی تولید محتوا است.
حتما تا کنون با عنوان هایی مثل خانه میلیاردرها چه شکلی است؟ تغذیه ی روزانه ی قهرمان چگونه است؟ یا موبایل در نوروز 98 جان 10 نفر را گرفت و از این قبیل عنوان ها مواجه شده اید. از این عنوان ها چه برداشتی دارید؟ هر کدام برای چه سایتی استفاده شده است؟ مشخص است که اولی برای یک طراح دکوراسیون است و دومی برای یک باشگاه بدنسازی یا مربی بدن سازی و سومی برای فرهنگ سازی عدم استفاده از موبایل در رانندگی.
همه این ها عنوان هایی است که می توانند ترافیک خیلی زیادی به سمت سایت ما جاری کنند. علاوه بر عنوان باید در نظر داشته باشیم که محتوایی که تولید می کنیم نیز به اندازه عنوان جذاب و مرتبط باشد. اگر ما فقط از کلمات کلیدی حوزه خودمان استفاده کنیم، مشتریان ما تعداد ثابتی خواهند بود که همیشه ما را دنبال می کنند. ولی ما نیاز داریم که تعداد افرادی که به سایت ما مراجعه می کنند هر روز بیشتر شود. که برای این منظور این استراتژی تولید محتوا فوق العاده زودبازده است.
محتوا همیشه سبز را طوری بنویسید که نیاز به تغییر نداشته باشد یا اگر نیاز بود فقط یک بار در سال بخواهیم آن را ویرایش کنیم. مثلا وقتی در مورد وقایع گذشته می گوییم دیگر نیازی به تغییر نیست. ویکی پدیا یکی از بهترین موارد محتوا همیشه سبز است.
این ویژگی ها در مورد سایت ویکی پدیا صادق است. به همین دلیل همه ی ما به عنوان سایت مرجع از آن استفاده می کینم.
گوگل علاقه ی زیادی به سایت های مرجع دارد.
محتوایی که قسمت بندی شده و در چند قسمت ارائه می شود. این محتوا زمانی به نتیجه می رسد که شما بتوانید قسمت اول را خیلی خوب تمام کنید. تا بتوانید کاربر را برای دیدن قسمت های بعدی ترقیب کنید. قسمت ها را وابسته به هم تولید کنید تا کاربر برای فهمیدن قسمت سوم مجبور شود که قسمت های 1و 2 را هم ببیند. مثل عناوین زیر که ما در سایت آرتا رسانه به صورت سریالی انجام دادیم:
محتوای سریالی نیز مانند بقیه نیاز به یک استراتژی تولید محتوا خوب دارد. محتوای سریالی باید با هدف حل کردن یک مشکل یا موضوع، تولید شود. ارائه راه حل ها برای آن مشکل و در نهایت در مورد خدمات خودمان درباره این مشکل یا قضیه صحبت کنیم.
خب در ابتدا برای اینکه شما یک محتوای خوب بنویسید باید بدانید هدف شما از نوشتن محتوا چی هست؟ اصلاً با نیازهای کاربرانی که به سایت شما مراجعه میکنند چقدر اطلاعات دارید؟ مثلا شما یه وب سایت آموزشی دارید و در خصوص برنامه نویسی مطلب مینویسید و آموزش ارائه میدهید خب مشخصه کاربران شما یا برنامه نویس هستند و دنبال ارتقا خودشون هستند یا علاقهمند به برنامهنویسی هستند و دنبال منابع آموزشی خوب میگردند که به سراغ وب سایت شما اومدند.
شما به عنوان یک محتوا نویس برای سایت آموزش برنامه نویسی باید تو همین حیطه محتوا ارائه بدید. خب هم کاربرانتون مشخصه هم هدفتون، حالا باید یه لیستی از محتواهایی که لازم دارید رو تهیه کنید که هر چه منظم و ساختاریافته باشه و هدفمند باشه همون قدر کاربر پسند است و خب چیزی که شما رو تو فضای وب پایدار نگه میداره همین کاربران هستند. باید به این مسئله توجه کنید که کاربر شما بعد از خوندن مطلب منتشر شده در سایت شما قراره چه چیزی رو درک کنه و بعد از اتمام محتوا چه مهارتی رو پیدا کنه، این موارد بسیار مهم و حیاتی هستند چرا که اگر کاربر احساس کنه شما فقط بدنبال جذب بی هدف افراد به سایتتان هستید و هیچ ارزشی برای کاربر و نیازش قائل نیستید دیگه به سراغ سایت شما نمیآید.
خب فرض کنید شما یک محتوا در خصوص زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت مینویسید باید فکر کنید که وقتی به پایان رسید باید کاربر چه مهارتی پیدا کنه، بعد از اون شروع به نوشتن کنید. لازمه حین نوشتن حتما به نکات ویراستاری نوشته، خوانایی و جمله بندی و مفهوم کلمات توجه کنید. خلاصه در تمام مراحل نوشتن یک محتوا خوب شما باید نیاز کاربر رو در نظر بگیرید و بعد از تامین نیاز کاربر نوشته را برای موتورهای جست و جوی گوگل یا سایر موتورهای جست و جو مد نظرتان بهینه کنید که جزوه نتایج برتر گوگل هم باشید. در ادامه برخی از نکاتی که باید رعایت کنید تا بتوانید یک محتوای خوب و سئوپذیر بنویسید را به صورت منظمتری ارائه میکنم تا سردرگم نشوید و بیشترین استفاده را از متن داشته باشید. قبل از ادامه مقاله، این نکته را هم یاداوری می کنیم که اگر قصد دارید، تولید محتوا را به عنوان منبع درآمد دنبال کنید، ممکن است به یک نمونه قرارداد تولید محتوا نیاز داشته باشید، که می توانید در آرتارسانه آن را ببینید.
خب در این بخش نکات لازم برای نوشتن یک محتوای خوب که باید حتما رعایت کنید رو خدمتتون عرض خواهم کرد.
نیازسنجی کنید و مشخص کنید که باید در خصوص چه موضوعاتی محتوا نویسی کنید و سپس موضوعات را برای خودتان لیست کنید. هر چه این لیست هدفمند باشد و برای کاربر مسیر راه را روشن کند بهتر است.
هر موضوعی که باید محتوا نویسی شود باید یک کلمه کلیدی اصلی داشته باشد. پس تعیین کلمه کلیدی اصلی مرحله دوم کار است. کلمه کلیدی اوصولا کلماتی هستند که کاربر بیشتر با آن کلمه در گوگل سرچ میکند و اگر شما بتوانید کلمه کلیدی نزدیک به نیاز کاربر را برای موتورهای جست و جو بشناسانید محتوای شما زودتر بالا میآید. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب ابزارهای مختلفی وجود دارد که می توانید از مقاله ابزار رایگان برای یافتن کلمات کلیدی آموزش تصویری 5 را مطالعه کنید.
خب بعد از انتخاب یک موضوع جذاب و هدفمند و تعیین کلمه کلیدی خوب حالا باید شروع به نوشتن یک محتوای خوب کنید. تمام تلاش خود را بکنید که محتوای شما ساده و خوانا و قابل درک باشد و بتواند نیاز کاربر را تامین کنید، از سایتهای دیگر کپی نکنید و اگر مطلب خوبی در وب سایت دیگری میبینید که میتواند پاسخگوی نیاز کاربر شما باشد با درج منبع از آن استفاده کنید و بنام خودتان آن را منتشر نکنید که کار غیر اخلاقی است. نکاتی که مربوط به نوشتن صحیح متن است مانند رعایت نقطه، کاما، بولد کردن ، رنگی کردن نکات مهم و هر چیزی که لازم است تا کاربر محتوای شما را خوب درک کند را رعایت کنید و حتما از عناوین خوب و با معنا در بخش های مختلف محتوا استفاده کنید. وقتی متن شما به اتمام میرسد باید هدفی که شما از نوشتن محتوا داشتید را تامین کند نه اینکه کاربر را سردرگم کنید و محتوا را تمام کنید. در آخر کلامم این نکته را نیز خدمتتان عرض کنم که طول نوشته هم در سئوی محتوا تاثیرگذار است و اوصولا محتوایی که حدود 2000 کلمه باشد سئو پذیری بالاتری را از خود نشان میدهد البته کیفیت محتوا بسیار با اهمیتتر از طول محتوا است.
استفاده از عکس و ویدئو برای نوشتن یک محتوای خوب و سئو پذیر بسیار تاثیرگذار است. قرار دادن عکس در پایان هم بخش یا قسمت های مورد لزوم درک کاربر را بالاتر میبرد. برای همه ما پیش آمده که محتوایی را هر چند عالی بیان شده باشد بخوانیم ولی منظور نویسنده را از نوشته به درستی درک نکنیم ولی زمانی که محتوا نویس یک عکس یا بخصوص یک ویدئو نیز برای تکمیل نوشته ها قرار میدهد به طور کامل منظور را درک میکنیم و سردرگم نمیشویم. به شخصه ویدئو را برای آموزش بیشتر از متن ترجیح میدهم. یک نکته را هم خدمتتان عرض کنم، برای اینکه متن شما سئو شود برای عکس و فیلم هم حتما توضیحات قرار دهید مثلا برای عکس متن جایگزین قرار دهید یا برای ویدئو توضیحاتی در خصوص موضوع ویدئو قرار دهید تا موتور جست و جو متوجه شود که در این بخش ویدئو قرار دارد چرا که موتورهای جست و جو ویدئو را درک نمیکنند. پس محتوای شما هر چه قابل درک برای موتور جست و جو باشد زودتر در دسترس کاربر قرار میگیرد و همین امر یعنی کسب رتبههای برتر در صفحات گوگل.
استفاده از لینکها چه داخلی و چه خارجی، از قرار دادن لینکهای داخلی و خارجی غافل نشوید و البته زیاده روی هم نکنید. مطابق با طول محتوای خود در قسمتهایی که لازم است لینک دهی کنید اگر در داخل وب سایت خودتان متن خوبی دارید به آن لینک بدهید یا اگر در سایتهای دیگری که معتبر هستند و جایگاه بالاتری از سایت شما در گوگل دارند مطلب خوبی وجود دارد که به کاربران شما در درک منظور شما کمک میکند لینک دهی کنید. البته حتماً تفاوت بین لینک خارجی و بک لینک را می دانید. برای آموزش ساخت بک لینک رایگان می توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
حتما برای نوشته های خود بخش نظرات را در وب سایت خود فعال کنید تا از نظرات و بازخوردهای کاربران استفاده کنید و حتما به نظرات کاربران پاسخ دهید. این کار شما باعث رضایت کاربران میشود.
در قسمت بالا نکاتی را خدمتتان عرض کردیم که هم در نوشتن محتوای خوب و هم برای سئو محتوا الزامی است. البته بسته به محتوا و هدف شما از محتوا این موارد میتواند بیشتر هم باشد. مثلا اگر شما بخواهید برای صفحه محصولات خود محتوا نویسی کنید و یک محتوای خوب بنویسید باید خیلی صادقانه و به دور از تبلیغات اغراق آمیز باشه و صرفا جذب کاربر مد نظرتون نباشد. حتما برای محصولاتتون از عکسهای یونیک و با کیفیت استفاده کنید. ویژگیهای محصول را به خوبی به کاربر منتقل کنید و از گفتن دروغ به شدت اجتناب کنید که کاربران خود را از دست میدهید. سرعت لود صفحات را حتما ارزیابی کنید چرا که در حال حاضر هیچ کسی حوصله انتظار کشیدن را ندارد. سعی کنید در خصوص محصول خود مصاحبه کنید و از کاربران نظرخواهی کنید و آنها را به چالش بکشید. هر چه تعامل کاربران بیشتر باشد و محصولات شما برایشان شفاف و ملموس باشد میتوانید از کاربران خود مشتریان وفاداری بسازید و تمام اینکارها هم برای شما مشتری میسازد و هم سایت شما را برای موتروهای جست و جو بهینه میکند و شما را در فضای کسب و کار اینترنتی ماندگار میکند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم در حد توان به شما آموزش دهیم که چگونه یک محتوای خوب و کاربر پسند و هم چنین گوگل پسند تولید کنید. نکاتی که در این مقاله آورده شده را حتما در تولید محتوای خود رعایت کنید تا ببینید که نتایج مثبت به سمت شما گسیل خواهد شد و هم خودتان از وب سایتتان لذت میبرید هم کاربرانتان بهره کافی را میبرند. امیدواریم که این مقاله توانسته باشد به برخی از سوالات شما عزیزان پاسخ مناسبی بدهد. با ارائه نظرات خود ما را در ارائه خدمات بهتر یاری کنید.
جستجو
دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
ژوئیه 08, 2024
ژوئیه 18, 2024
اوت 20, 2024
اوت 11, 2024
ژوئیه 28, 2024
اوت 19, 2024
دسامبر 01, 2024
اوت 20, 2024
ژوئیه 28, 2024
ژوئیه 17, 2024
برچسب مقالات
با آخرین اخبار و تخفیف های ما آگاه شوید