مقایسه هزینه‌ های طراحی سایت با سیستم‌ های آماده و سفارشی

ژانویه 25, 2025 48 mins read

اگر قصد دارید سایت راه اندازی کنید، یکی از بزرگ ترين سوالاتي که ممکن است به ذهنتان برسد اين است که آيا بايد از سيستم هاي آماده استفاده کنيد يا طراحي سفارشي؟ اين سوال براي افراد تازه کار و براي کسب و کارهايي که به دنبال ايجاد يک حضور آنلاين هستند اهميت زيادي دارد زیرا باید برای سایت هزینه کنند.

سيستم هاي آماده مانند وردپرس يا شاپيفاي گزينه هاي خوبي براي ساخت سايت ارزان و سريع هستند. شما مي توانيد با استفاده از قالب هاي آماده و افزونه ها، خيلي راحت سايت خود را راه اندازي کنيد، اما شايد نتوانيد به تمام ويژگي هايي که مي خواهيد برسيد. از طرف ديگر طراحي سايت سفارشي به شما اين امکان را مي دهد که دقيقا همان چيزي را داشته باشيد که مد نظر داريد، اما هزينه و زمان بيشتري مي برد.

هدف اين مقاله اين است که تفاوت هاي هزينه اي اين دو روش را بررسي کنيم تا شما بتوانيد با توجه به نيازها و بودجه خود، بهترين انتخاب را داشته باشيد. بنابراين اگر به دنبال راهي براي انتخاب بين يک سايت ارزان و سريع يا يک سايت کاملا سفارشي و منحصر به فرد هستيد، اين مقاله براي شماست.

طراحی سایت با سیستم‌های آماده

وقتی می گوییم طراحی سایت با سیستم های آماده، منظورمان استفاده از پلتفرم هایی مانند وردپرس، جوملا یا شاپیفای است که همه چیز از قبل آماده است. یعنی شما نیاز نیست که تخصص خاصی داشته باشید، فقط قالب ها و افزونه های آماده را انتخاب می کنید و سایت خود را به سرعت راه اندازی می کنید. این سیستم ها خیلی راحت و سریع هستند، هزینه شان هم معمولاً کمتر است چون نیاز به برنامه نویسی سایت پیچیده ندارد. ولی از طرف دیگر محدودیت هایی هم دارند؛ مثلاً ممکن است نتوانید سایت را دقیقاً به شکلی که می خواهید شخصی سازی کنید یا از نظر امنیتی ممکن است همیشه 100% امن نباشد.

پیشنهاد مطالعه: طراحی سایت با وردپرس

طراحی سایت سفارشی

اما وقتی می خواهید سایت سفارشی بسازید، یعنی از صفر شروع می کنید و همه چیز دقیقاً به خواسته هایتان طراحی می شود. این روش به شما آزادی عمل بیشتری می دهد تا سایت خود را دقیقاً همانطور که می خواهید بسازید، از طراحی ظاهری گرفته تا امکانات داخلی. این نوع سایت ها معمولاً امنیت بیشتری هم دارند چون کاملاً اختصاصی ساخته می شوند. اما خب این آزادی عمل هزینه بر است و زمان زیادی می برد تا آماده شود. علاوه بر این بعد از ساخت سایت ممکن است به پشتیبانی فنی هم نیاز داشته باشید که باز هزینه بر می شود.

مقایسه هزینه‌ های طراحی سایت با سیستم‌ های آماده و سفارشی

وقتی می خواهید برای کسب و کار یا هر پروژه ای سایتی راه اندازی کنید، یکی از انتخاب هایی که با آن روبه رو می شوید، این است که از سیستم های آماده استفاده کنید یا به سراغ طراحی سفارشی بروید. هرکدام از این روش ها هزینه های خاص خودش را دارد و شما باید با توجه به نیازها، زمان و بودجه تان تصمیم بگیرید که کدام گزینه برای شما مناسب تر است. حالا بیایید با هم هزینه های هرکدام از این روش ها را مقایسه کنیم.

هزینه های طراحی سایت با سیستم های آماده

در این بخش از هزینه های طراحی سایت با سیستم های آماده صحبت می کنیم:

هزینه های توسعه اولیه

در سیستم های آماده مثل وردپرس یا شاپیفای، کار خیلی سریع پیش می رود. شما قالب های آماده را انتخاب می کنید و سایتتان را راه اندازی می کنید. این یعنی هزینه خیلی پایین تر از طراحی سفارشی است و نیازی به برنامه نویسی پیچیده هم ندارید. پس از نظر هزینه های اولیه خیلی به صرفه تر است.

هزینه های اشتراک و قالب ها

خب ممکن است بخواهید از قالب های خاصی استفاده کنید که نیاز به خرید اشتراک داشته باشد یا افزونه هایی برای ویژگی های بیشتر نصب کنید که هزینه اضافی دارد اما به طور کلی هزینه این بخش ها هنوز نسبت به طراحی سفارشی خیلی پایین تر است.

هزینه های نگهداری و به روز رسانی

سیستم های آماده معمولاً به روز رسانی های خودکار دارند و شما خیلی نگرانی در این مورد نخواهید داشت. البته اگر افزونه های خاصی نصب کرده باشید، ممکن است نیاز به هزینه های کوچیک برای به روز رسانی داشته باشید، ولی به طور کلی خیلی سنگین نیست.

هزینه های طراحی سایت سفارشی

حالا در این بخش از هزینه های طراحی سایت سفارشی صحبت خواهیم کرد:

هزینه های توسعه و طراحی اختصاصی

اینجا داستان فرق می کند، چون سایت شما از صفر و با برنامه نویسی اختصاصی طراحی می شود. یعنی باید بابت هر ویژگی و طراحی منحصر به فردی که می خواهید هزینه کنید. طبیعتاً این هزینه ها خیلی بیشتر از سیستم های آماده است و زمان زیادی هم برای طراحی و پیاده سازی می برد.

هزینه های پشتیبانی و به روز رسانی

سایت های سفارشی نیاز به پشتیبانی و به روز رسانی خاص خودشان دارند. یعنی هر تغییر یا به روز رسانی که بخواهید انجام دهید، باید با تیم طراحی ارتباط برقرار کنید و این به معنی هزینه بیشتر است. این هزینه ها به طور مداوم ممکن است ادامه داشته باشد.

هزینه های زمان بر بودن پروژه

از آنجایی که طراحی سایت سفارشی نیاز به زمان زیادی دارد، این یعنی شما زمان بیشتری را برای تکمیل پروژه می گذارید و این زمان اضافی هم به هزینه ها اضافه می شود. مثلاً ممکن است یک پروژه 3 ماهه به 6 ماه زمان نیاز داشته باشد، که قطعاً هزینه نهایی بیشتر می شود.

پیشنهاد مطالعه: عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت

مقایسه کلی هزینه ها

حالا که همه هزینه ها را بررسی کردیم، می توانیم بگوییم که طراحی سایت با سیستم های آماده خیلی هزینه کمتری نسبت به طراحی سفارشی دارد. شما سریع تر و با هزینه پایین تر می توانید سایت را راه بندازید، ولی از طرف دیگر اگر به دنبال یک سایت منحصر به فرد و با امنیت بالاتر هستید، طراحی سفارشی به دردتان می خورد. انتخاب نهایی بستگی به نیاز شما بودجه ای که دارید و زمانی که می خواهید برای پروژه صرف کنید دارد. اگر ویژگی های خاص یا طراحی منحصر به فرد برایتان مهم است، شاید انتخاب سفارشی گزینه بهتری باشد، ولی اگر سرعت و هزینه پایین تر اولویت دارد، سیستم های آماده انتخاب مناسبی خواهند بود.

عواملی که بر هزینه‌های طراحی سایت تأثیر می گذارند

وقتی می خواهید سایت راه بندازید، فقط انتخاب سیستم آماده یا سفارشی نیست که هزینه ها را مشخص می کند. خیلی چیزهای دیگر هم هست که می تواند هزینه را کم یا زیاد کند. بیایید با هم ببینیم این عوامل کدامند.

نیازهای خاص پروژه

قبل از هر چیز قطعا نیازهایی که دارید خیلی مهم است. مثلا اگر می خواهید سایت فروشگاهی داشته باشید یا بخواهید سایت شما ویژگی های خاصی مثل سیستم پرداخت آنلاین داشته باشد، هزینه خیلی بیشتر می شود. هر چه سایت پیچیده تر باشد، هزینه هم بالا می رود. برای مثال اگر بخواهید طراحی سایت بازرگانی یا طراحی سایت آگهی داشته باشید، هزینه ها ممکن است به نسبت طراحی سایت شخصی ارزان  کمتر باشد. هر چه سایت شما به برنامه نویسی سایت اختصاصی و ویژگی های خاص نیاز داشته باشد، هزینه طراحی سایت به مراتب بیشتر می شود.

زمان تحویل پروژه

اگر زمان تحویل پروژه تان خیلی فشرده باشد و بخواهید که سایت زودتر از موعد آماده شود، این هم می تواند هزینه را بالا ببرد. چون معمولا برای تحویل سریع تر، طراح ها باید ساعات بیشتری کار کنند، یا ممکن است نیاز به یک تیم بزرگتر باشد. برای طراحی سایت آموزشی که معمولا نیاز به محتوای اختصاصی دارد، زمان بیشتری صرف می شود. پس اگر زمان تحویل سایت اختصاصی خیلی کوتاه باشد، هزینه نهایی هم بالاتر می رود.

پشتیبانی و به روز رسانی

سایتی که راه اندازی می کنید بعدا نیاز به پشتیبانی و به روز رسانی دارد. ممکن است بخواهید سایت را تغییر دهید، ویژگی های جدید اضافه کنید یا حتی مشکلات امنیتی را برطرف کنید. در سیستم های آماده معمولا همه این موارد خودکار انجام می شود، اما برای سایت های سفارشی باید با طراح ارتباط داشته باشید و این هزینه اضافی به دنبال دارد. برای مثال اگر طراحی سایت خدماتی شما نیاز به تغییرات مداوم داشته باشد، باید هزینه بیشتری برای پشتیبانی و به روز رسانی در نظر بگیرید.

امنیت

امنیت همیشه یکی از مسائل مهم در طراحی سایت بوده است. در سیستم های آماده معمولا ابزارهایی برای افزایش امنیت وجود دارد، ولی ممکن است هنوز هم مشکلاتی وجود داشته باشد. در سایت های اختصاصی شما می توانید امنیت خیلی بالاتری داشته باشید، اما این کار هزینه بیشتری هم دارد. برای سایت هایی که اطلاعات حساس و مالی دارند، امنیت بیشتر اهمیت دارد و هزینه نگهداری سایت به مراتب بالاتر می رود. برای این که سایت شما همیشه ایمن باشد، نیاز به برنامه نویسی سایت اختصاصی و تیم پشتیبانی خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: روش های طراحی سایت

کلام آخر

خب، در نهایت هر دو روش طراحی سایت، یعنی سیستم های آماده و طراحی سایت اختصاصی، مزایا و معایب خودشان را دارند. اگر به دنبال سایتی سریع و کم هزینه هستید، سیستم های آماده مثل وردپرس می توانند گزینه خوبی باشند. ولی اگر سایت شما نیاز به طراحی منحصر به فرد، امنیت بیشتر یا امکانات خاص دارد، طراحی سایت سفارشی بهترین انتخاب است، البته که هزینه اش بیشتر و زمان برتر است.

اگر هنوز مطمئن نیستید که کدام روش برای شما مناسب تر است، می توانید با تیم های حرفه ای مثل آرتارسانه مشورت کنید. این شرکت می تواند شما را در انتخاب بهترین راه برای طراحی سایت مناسب کسب و کار شما راهنمایی کرده و تصمیم گیری را برایتان راحت تر کند.

Image NewsLetter
Icon primary
Newsletter

در خبرنامه آرتا رسانه عضو شوید

با آخرین اخبار و تخفیف های ما آگاه شوید