با پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه می توان سایت هایی طراحی کرد که دیگر نیازی به کدنویسی ندارند. جالب است بدانید با وردپرس می توان وب سایت هایی با گرافیک بالا و بسیار تخصصی طراحی کرد که کدنویس ها برای طراحی آن باید زمان زیادی را صرف کنند؟ این کار با تخصص بالا در استفاده از وردپرس و ابزارهای آن امکانپذیر است.
وردپرس بسیار قدرتمند و جذاب است و میتواند درآمد بسیاری برای شما داشته باشد.
آموختن خرید سایت نیازی به دانش فنی خاصی ندارد. کسی که توانایی کار با کامپیوتر را داشته باشد، میتواند به آموختن و یادگیری طراحی وب بپردازد.
در آموزش طراحی سایت هیچگونه محدودیت سنی وجود ندارد. اگر کسی به طراحی سایت علاقه مند باشد، می تواند طراحی سایت را آموزش ببیند.
این امکان برای افراد با شغل های مختلف مانند دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان، زنان خانه دار و هر کسی که به طراحی سایت علاقه مند باشد، وجود دارد که در این حوزه آموزش دیده و فعالیت نماید.
به مجموعه ای از صفحات به هم پیوسته و قابل اتصال به اینترنت که دارای عکس، متن فیلم، صدا، رسانه باشد وبسایت می گویند. وب سایت ها آدرس اینترنتی مشخصی دارند. در ضمن وبسایت ها تحت مالکیت افرادی قرار دارند مثلا شخصی یا دولتی هستند.
سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است که تمام داده ها و اطلاعات موجود در سایت ما روی آن ذخیره می شود.
سرور را می توان به بخش های مختلف مجازی تقسیم کرد که به هر قسمت آن که در اختیار کاربران برای قراردادن اطلاعات و داده های سایت در نظر گرفته میشود، هاست می گویند. در واقع هاست بخشی از سرور است.
نکته: زبان برنامه نویسی وردپرس php است و فقط روی هاست لینوکسی کارایی دارد.
نرم افزار مدیریت هاست در واقع یک کنترل پنل محسوب میشود که ما برای مدیریت سایت از آن استفاده میکنیم در واقع این نرمافزارها رابط گرافیکی بین کاربر و هاست هستند با این نرم افزار ها میتوان همه خدمات را در یک مکان واحد مدیریت کرد. برای آپلود فایل، بکاپ گیری، مدیریت دامین، ایمیل، نصب گواهینامه ssl، و … روی هاست نیاز به نرم افزار مدیریت هاست داریم. که انواع آن عبارتند از:
سی پنل و دایرکت ادمین بهترین نرم افزارهای مدیریت هاست هستند. بهتر است از پلسک استفاده نکنید.
سرور ها می توانند در کشورهای مختلفی حضور داشته باشند و شما میتوانید به انتخاب خودتان هاست ایران یا خارج تهیه کنید.
پیشنهاد مطالعه: افزایش امنیت وردپرس
دامنه دارای دو بخش است:
بخش اول اسم دامنه و بخش دوم: پسوند دامنه . به طور مثال در ( Google.com ) Google نام دامنه است و com پسوند آن است.
دامنه ir. برای کشور ایران است. دامنههای net .com .org .Co.بین المللی هستند. نزدیک به ۲۰۰ پسوند وجود دارد. هرکدام از پسوندها برای کاری در نظر گرفته شدهاند.
البته از هر پسوندی برای هر کاری می توان استفاده کرد ولی به طور معمول پسوند نشان دهنده کارایی سایت می باشد.
هاست و دامنه را از کجا بخریم؟ برای خرید هاست و دامنه باید به شرکتهای معتبر و قدرتمند مراجعه کنیم تا سایت ما همیشگی باشد و دامنه ما شامل پشتیبانی شرکت قرار بگیرد. در خصوص اهمیت سرور و هاست در سرعت سایت، در دوره سئو مفصل صحبت کرده ایم.
برای خرید دامنه ir باید در ابتدا در سامانه irnic ثبت نام کنید. ثبت دامنه های ir کمی سخت و زمانبر است. دامنه ir ارزان تر است. همچنین در بعضی خدمات شرکت های وب روی دامنه ir تحریم وجود دارد. در سایت هایی با دامنه ir حتماً باید قوانین و مقررات مربوط به کشور ایران رعایت شود.
دامنه های com. و بین المللی در چند دقیقه خرید می شوند و قابل استفاده هستند و برخی مشکلات تحریم و … را ندارند.
برای خرید هاست و دامنه باید شرکت های معتبری را انتخاب کنید. چند ویژگی بارز این شرکت ها عبارتند از:
مالکیت و اطلاعات دامنه ای که خریداری می کنیم، در سامانه whois ثبت می شود.
بهتر است هاست را از شرکتهای ایرانی خریداری کنید.
اگر در مرورگر whoise را سرچ کنید، سایت اول را کلیک نمایید و در باکس اسم دامنه خود را بنویسید، اطلاعات مربوط به دامنه را می بینید.
گاهی اطلاعاتی مانند آدرس و شماره تلفن ممکن است برای شرکت هاستینگی باشد که دامنه را از آن خریداری کردهاید. اشکالی ندارد. آن ها می توانند از حقوق شما بهتر محافظت نمایند.
همان اطلاعاتی است که شما در زمان ثبت دامنه وارد می کنید. البته این سامانه برای دامنه های بین المللی می باشد.
برای مشاهده اطلاعات مالکین دامنه می توانید وارد سایت زیر شوید:
/https://www.whois.net/
می توان با ارسال تیکت به شرکت هاستینگی که از آن خدمات دریافت کرده اید از آنها بخواهید دامنه شما را از دید دیگران مخفی نمایند.
با خرید هاست میتوانید ایمیل اختصاصی داشته باشید. شما می توانید به کسانی که ایمیل می زنند پاسخ دهنده خودکار ایجاد کنید. می توانید ایمیل اختصاصی شرکت را به ایمیل شخصی خود متصل نمایید و به کاربران جواب دهید.
امکان ساخت ساب دامین در هاست وجود دارد. ادرسی مانند shop.domain.com را ساب دامین می گویند.
امکان ساخت پارک دامین در هاست وجود دارد. در صورتی که دو یا چند دامنه داشته باشید دامنه های فرعی را پارک می کنید. یعنی اگر کسی دات کام را سرچ کرد، روی ir ری دایرکت میشود.
امکان بکاپ گیری از سایت در هاست وجود دارد. شرکت های هاستینگ معمولاً برای شما و سایتتان بکاپ میگیرند، ولی خودتان هم می توانید مثلا قبل از آپدیت افزونه از آن بکاپ بگیرید.
وردپرس یک سایت ساز رایگان است که با آن می توانید در محیط ویژه و امکانات فوق العاده اقدام به طراحی سایت نمایید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به صورت متن باز و رایگان در اختیار عموم قرار می گیرد. برنامه های دیگری برای طراحی سایت وجود دارند اما وردپرس از همه پیشرفته تر است.
وقتی شما در سایتتان یک لوگو دارید، آن لوگو در فایل ها ذخیره می شود اما آدرس آن در database ذخیره می شود. همه کاربران سایت ها یک اسم و پسورد دارند. این ها همان اطلاعاتی هستند که فایل نیستند و باید در پایگاه داده و در جدول های منظم ذخیره شوند.
در طراحی سایت مواردی مثل لوگو، عکس، متن، ویدئو و …با عنوان فایل شناخته میشوند. فایل ها در filemanager ذخیره میشوند.
اطلاعات، داده ها، آدرس فایل ها در databese یا پایگاه داده ذخیره می شوند. database دارای جدول های متعددی است و هر جدول دارای سطر و ستون می باشد که داده ها در جدول مربوط به خود قرار میگیرند.
نکته مهم: اگر رمز database را فراموش کرده اید، می توانید به پوشه public html در file manager بروید. wp-config.php را باز کنید. کدهای php که در داخل آن قرار دارند شامل اطلاعات database شما است. حالا می توانید username و password database که در اینجا قرار دارد را بر دارید.
نکته: بهتر است username و password دیتابیس را زیاد عوض نکنید. چون امکان دارد سایت بالا نیاید.
در cpanel و بخش file Manager در پوشه public html سه پوشه قرار دارد که عبارتند از:
مهمترین فایل wp-config.php است.
نکته مهم: اگر دیدید سایت بالا نمی آید کدی در پوشه wp-config.php وجود دارد:
,false”” wp_DBUG”
در این کد false را به True تبدیل کنید.
سایت های بسیار زیادی با وردپرس طراحی شده اند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بسیار قدرتمند و متن باز است اما اگر ما امکاناتی برای سایتی در نظر گرفتهایم که برای آن امکانات، در وردپرس افزونه ای وجود ندارد پس نمی توانیم آن را با وردپرس طراحی کنیم. برای این گونه سایت ها باید کد نویسی اختصاصی انجام گیرد. البته طراحی سایت اختصاصی مقوله جدایی است که در اینجا مجالی برای صحبت درباره آن نیست.
قالب یا پوسته در واقع اسکلت اصلی وب سایت به حساب میآید. تمام رنگ بندی ها، جایگاه المان ها، اندازه ها و … با قالب در سایت اعمال می شود. بدون قالب نمی توان سایت را طراحی کرد، چون سایت بدون قالب همانند یک زمین خالی از بنا است. ما با نصب قالب شروع به ساختن سایت می کنیم.
برای مشاهده قالب یا پوسته در وردپرس به بخش پیشخوان وردپرس رفته و از منوی نمایش، پوسته ها یا قالب ها را مشاهده می کنیم.
در ابتدا باید موضوع کار را مشخص کنید. قالب ها در وردپرس با موضوعات متنوع و مختلف ارائه شدهاند. برای مشاهده بهترین قالب رایگان وردپرس، می توانید به این لینک مراجعه کنید.
بعد از انتخاب موضوع، از بین تمام قالب هایی که وجود دارد، بهترین را انتخاب کنید؛ چون از بین تمامی قالب ها فقط تعداد محدودی از آنها واقعاً به درد بخور و خوب هستند.
به نکات زیر توجه داشته باشید: