با مهم ترین اصطلاحات اینستاگرام آشنا شوید؛ از واژه های پایه مثل استوری و کپشن تا اصطلاحات حرفه ای، آماری، بازاریابی و ترندهای روز. مناسب کاربران عادی، بلاگرها و پیج های فروشگاهی.
اگر در اینستاگرام فعالیت دارید، حتما با اصطلاحات و کلمه هایی روبرو شده اید که معنی آن ها برایتان روشن نبوده است. گاهی زیر یک پست یا در بخش استوری عباراتی مثل CTA، ریچ، ایمپرشن یا کپشن دیده می شود که اگر با مفهوم آن ها آشنا نباشید، ممکن است در استفاده درست از اینستاگرام دچار مشکل شوید. به همین دلیل شناخت اصطلاحات رایج اینستاگرام برای همه کاربران ضروری است. فرقی نمی کند که یک کاربر عادی باشید یا صاحب یک کسب و کار، تولیدکننده محتوا، بلاگر یا ادمین یک پیج فروشگاهی. دانستن اصطلاحات اینستاگرام به شما کمک می کند راحت تر با ابزارها و قابلیت های این اپلیکیشن کار کنید، پست ها و استوری ها را بهتر تنظیم کنید و مخاطب های بیشتری جذب کنید.
در این مقاله قرار است مهم ترین اصطلاحات اینستاگرام را دسته بندی کنیم و آن ها را خیلی ساده برایتان توضیح دهیم. ابتدا با اصطلاحات پایه ای و پرکاربرد شروع می کنیم، سپس سراغ اصطلاحات آماری، بازاریابی و ترندهای روز می رویم. در پایان هم به چند نکته مهم و سوال پرتکرار درباره اینستاگرام پاسخ خواهیم داد.
پیشنهاد مطالعه: اصطلاحات رایج برنامه نویسی
Table of contents [Show]
اگر تازه وارد اینستاگرام شده اید یا هنوز با همه قسمت های آن آشنا نیستید، دانستن اصطلاحات پایه ای به شما کمک می کند راحت تر با این اپلیکیشن کار کنید. در این بخش مهم ترین واژه ها و عباراتی را معرفی می کنیم که هر کاربر اینستاگرام باید آن ها را بشناسد.
صفحه شخصی شما در اینستاگرام است که نام کاربری، عکس، بیو، تعداد پست ها، فالوورها و فالووینگ ها را نشان می دهد.
فالوور به کسی گفته می شود که شما را دنبال می کند. فالووینگ یعنی کسانی که شما آن ها را دنبال می کنید.
مطالبی که در صفحه اصلی اینستاگرام منتشر می شوند. پست می تواند عکس، ویدیو یا ترکیبی از چند تصویر باشد.
محتواهای موقتی که فقط ۲۴ ساعت نمایش داده می شوند. استوری در بالای صفحه اینستاگرام دیده می شود و می تواند شامل عکس، ویدیو، متن یا آهنگ باشد.
متن کوتاهی است که در بالای پروفایل خودتان می نویسید تا درباره خود یا صفحه تان توضیح بدهید. مثلا می توانید بنویسید "صفحه رسمی فروش لباس زنانه".
با زدن علامت قلب زیر هر پست، شما آن را لایک می کنید. این یعنی از آن پست خوشتان آمده است.
نوشتن نظر یا پیام زیر پست های دیگران. شما می توانید با گذاشتن کامنت، نظر خود را درباره یک پست بیان کنید.
بخش پیام خصوصی در اینستاگرام است که می توانید از طریق آن با دیگران چت کنید یا فایل و پست ارسال کنید.
وقتی کسی نام کاربری شما را زیر یک پست یا استوری اضافه می کند، شما را تگ کرده است. با این کار دیگران می توانند روی نام شما کلیک کرده و وارد صفحه تان شوند.
کلمه یا عبارتی که با علامت # نوشته می شود و باعث می شود پست شما در جستجوهای مرتبط نمایش داده شود. مثلا #غذا یا #گردشگری.
متنی است که زیر پست هایتان می نویسید. می توانید در کپشن درباره عکس توضیح بدهید، سوال بپرسید یا اطلاعات بیشتری بنویسید.
فید همان صفحه اصلی اینستاگرام شما است که وقتی وارد اپلیکیشن می شوید، پست های جدید پیج هایی که دنبال می کنید در آنجا نمایش داده می شود. هر بار که صفحه را رفرش می کنید، پست های جدیدتر را مشاهده می کنید.
اکسپلور یک بخش جدا در اینستاگرام است که پست هایی از پیج هایی که دنبال نمی کنید را نمایش می دهد. این پست ها بر اساس علایق و رفتار شما انتخاب می شوند. می توانید از طریق آیکون ذره بین در پایین صفحه به آن دسترسی داشته باشید.
پست اسلایدی یعنی پستی که چند عکس یا ویدیو را در یک پست به صورت ورق زدنی کنار هم قرار می دهد. کاربران می توانند با کشیدن به چپ و راست، همه آن ها را ببینند.
وقتی در کپشن یا کامنت یا استوری، نام کاربری کسی را با علامت @ می نویسید، آن فرد را منشن کرده اید. مثلا @example. این کار باعث می شود آن شخص یک اعلان دریافت کند.
بومرنگ یک نوع ویدیوی کوتاه است که یک حرکت را به جلو و عقب تکرار می کند. مثلا اگر لیوانی را بالا بیندازید، بومرنگ آن لحظه را عقب و جلو نشان می دهد. این حالت بیشتر برای استوری ها استفاده می شود.
کوئسشن باکس یکی از استیکرهای استوری اینستاگرام است که به شما امکان می دهد از فالوورها سوال بپرسید یا اجازه بدهید آن ها سوال بپرسند. وقتی کسی داخل این باکس چیزی بنویسد، شما می توانید جوابش را در استوری بعدی منتشر کنید. این ابزار برای تعامل بیشتر با مخاطب بسیار کاربردی است.
نظرسنجی یا Poll یکی دیگر از قابلیت های تعاملی استوری است که به شما اجازه می دهد یک سوال دو گزینه ای مطرح کنید. فالوورها می توانند یکی از گزینه ها را انتخاب کنند و شما هم نتیجه را به صورت درصد ببینید. این قابلیت برای جلب مشارکت، گرفتن نظر یا حتی سرگرمی بسیار مفید است.
پیشنهاد مطالعه: اصطلاحات طراحی سایت
اگر شما ادمین پیج، تولیدکننده محتوا، اینفلوئنسر یا صاحب یک کسب و کار هستید، آشنایی با اصطلاحات آماری و حرفه ای اینستاگرام برای تحلیل بهتر عملکرد پیج کاملا ضروری است. این واژه ها به شما کمک می کند بفهمید کدام محتوا بازخورد بهتری داشته و چطور می توانید تعامل کاربران را بالا ببرید.
الگوریتم اینستاگرام مجموعه ای از قوانین است که مشخص می کند چه پست هایی به چه کسانی نشان داده شود. این الگوریتم ها بر اساس رفتار کاربران، میزان تعامل، زمان انتشار و نوع محتوا تصمیم می گیرند.
به معنای تعامل کاربران با پست یا صفحه شما است. یعنی لایک، کامنت، سیو، شیر، کلیک روی لینک بیو و حتی بازدید از پروفایل. هرچه انگیجمنت بیشتر باشد، نشان دهنده کیفیت بهتر محتوا است.
تعداد افرادی که یک پست را دیده اند، حتی اگر فقط یک بار. اگر یک پست به هزار نفر رسیده باشد، ریچ آن هزار است.
تعداد کل دفعاتی که یک پست نمایش داده شده. مثلا اگر یک نفر پنج بار یک پست را دیده باشد، ایمپرشن آن پنج محسوب می شود.
این عدد نشان می دهد از میان کسانی که پست را دیده اند، چند نفر با آن تعامل داشته اند. این نرخ از تقسیم مجموع تعامل ها به تعداد ریچ یا فالوور به دست می آید.
وقتی کاربر پستی را برای بعد ذخیره می کند. این کار از نظر اینستاگرام نشانه مفید بودن محتوا است.
وقتی کاربران پست شما را برای دیگران ارسال می کنند، مثلا از طریق دایرکت یا استوری.
پخش زنده ویدئویی در اینستاگرام است که به شما امکان می دهد همزمان با فالوورها در ارتباط باشید. کاربران می توانند در لحظه نظر بدهند یا سوال بپرسند.
ویدئوهای کوتاه و خلاقانه که اینستاگرام برای رقابت با تیک تاک طراحی کرده است. ریلزها قابلیت زیادی برای دیده شدن دارند و می توانند وارد اکسپلور شوند.
استوری هایی که به صورت دائمی روی پروفایل باقی می مانند. شما می توانید آن ها را دسته بندی کنید تا کاربران جدید راحت تر به محتوای مهم پیج شما دسترسی پیدا کنند.
اینسایت بخشی از ابزارهای آماری اینستاگرام است که فقط برای اکانت های بیزینسی فعال است. این بخش اطلاعاتی درباره عملکرد پست ها، استوری ها، ریچ، ایمپرشن، سن و جنسیت فالوورها، ساعات فعالیت آن ها و نرخ تعامل در اختیار شما قرار می دهد.
خروج از استوری یعنی تعداد دفعاتی که کاربران در حین تماشای استوری شما آن را ترک کرده اند. یعنی یا صفحه را بسته اند یا سراغ استوری بعدی رفته اند. اگر تعداد خروج زیاد باشد، ممکن است نشان دهد که آن استوری جذاب نبوده است.
شادوبن حالتی است که اینستاگرام بدون اینکه پیامی به شما بدهد، نمایش پست هایتان را محدود می کند. در این حالت پست های شما در اکسپلور یا هشتگ ها نمایش داده نمی شوند و دیده شدن آن ها کاهش پیدا می کند. استفاده بیش از حد از هشتگ ها یا فعالیت های غیرعادی می تواند باعث شادوبن شود.
قابلیت Restrict یا محدودسازی این امکان را به شما می دهد که فعالیت یک کاربر خاص را بدون اینکه او متوجه شود، محدود کنید. مثلا کامنت های او فقط برای خودش نمایش داده شود یا پیام هایش در دایرکت بدون اطلاع شما در قسمت درخواست ها بماند. این گزینه برای مقابله با مزاحم ها یا کامنت های منفی استفاده می شود.
پیشنهاد مطالعه: اصطلاحات سئو و کلمات رایج در بهینه سازی سایت
اگر در اینستاگرام محصول یا خدماتی می فروشید، تولیدکننده محتوا هستید یا به عنوان اینفلوئنسر فعالیت می کنید، آشنایی با اصطلاحات بازاریابی به شما کمک می کند تا حرفه ای تر عمل کنید و مخاطبان بیشتری را جذب کنید.
مخفف Call To Action به معنای دعوت به اقدام است. یعنی تشویق کاربر به انجام کاری مثل کلیک کردن، ارسال پیام، دنبال کردن پیج یا خرید. مثلا جمله هایی مثل «برای خرید پیام بده» یا «لینک در بیو رو ببین» یک نوع CTA محسوب می شود.
به معنی اثبات اجتماعی است. یعنی کاربران وقتی می بینند بقیه از شما خرید کرده اند یا نظر مثبت داده اند، اعتماد بیشتری می کنند. نظرات مشتری ها، تعداد فالوور، تعداد کامنت ها و استوری های رضایت مشتری نمونه هایی از سوشال پروف هستند.
نوعی اکانت اینستاگرام است که مخصوص کسب و کارها طراحی شده. این پروفایل امکان دسترسی به آمار، دکمه تماس، پروموت و گزینه های بیشتر را می دهد و برای پیج های حرفه ای ضروری است.
ابزاری در اینستاگرام برای تبلیغ پست یا استوری شماست. با پروموت می توانید یک پست را به کاربران بیشتری نمایش بدهید و بازدید یا فروش بیشتری بگیرید.
یعنی حمایت مالی از یک محتوا یا پیج. مثلا وقتی یک برند به بلاگر پول می دهد تا محصولش را معرفی کند، آن بلاگر یک پست یا استوری اسپانسری منتشر می کند.
لینکی است که در استوری یا بیو گذاشته می شود و کاربران را به سایت یا صفحه خرید هدایت می کند. استفاده از لینک مناسب برای افزایش فروش اهمیت زیادی دارد.
یعنی برای دریافت قیمت، دایرکت بدهید. معمولا فروشگاه های اینستاگرامی که نمی خواهند قیمت را علنی اعلام کنند، این عبارت را در کپشن یا استوری استفاده می کنند.
تبلیغات بازدیدی یکی از روش های مرسوم تبلیغات در اینستاگرام است که در آن، هزینه تبلیغ بر اساس تعداد بازدیدها محاسبه می شود. یعنی شما فقط زمانی هزینه پرداخت می کنید که پست یا استوری تبلیغاتی شما توسط کاربران دیده شود. این مدل برای بالا بردن آگاهی از برند یا دیده شدن بیشتر یک محصول کاربرد زیادی دارد.
تبلیغات اینفلوئنسری به نوعی از بازاریابی گفته می شود که در آن برندها محصولات یا خدمات خود را از طریق افراد تاثیرگذار در اینستاگرام (اینفلوئنسرها) معرفی می کنند. اینفلوئنسرها به خاطر تعداد زیاد فالوورها و ارتباط نزدیک با آن ها، می توانند باعث افزایش اعتماد و فروش شوند. این روش یکی از موثرترین ابزارهای تبلیغاتی در فضای اینستاگرام به حساب می آید.
در فضای اینستاگرام مخصوصا در بین کاربران جوان تر یا کسانی که پست ها و استوری های فان می گذارند، استفاده از اصطلاحات ترند و عامیانه خیلی رایج است. دانستن معنی این کلمات کمک می کند بهتر با جریان محتواهای روز همراه شوید و تعامل بیشتری داشته باشید.
مخفف عبارت Outfit Of The Day به معنی «لباس امروز من» است. معمولا کسانی که به مد و استایل علاقه دارند، عکس لباس روزشان را با این هشتگ منتشر می کنند.
مخفف Throwback Thursday است. یعنی محتوایی که مربوط به گذشته است و پنجشنبه ها به عنوان یادآوری گذاشته می شود. مثلا یک عکس قدیمی از سفر یا دوران مدرسه که با هشتگ TBT به اشتراک گذاشته می شود.
یعنی Follow for Follow، یعنی من تو را دنبال می کنم، تو هم من را دنبال کن. در بعضی پیج ها برای بالا بردن فالوور استفاده می شود.
یعنی Like for Like، یعنی من پست های تو را لایک می کنم، تو هم پست های من را لایک کن. این اصطلاح هم در تبادل تعامل کاربرد دارد.
مخفف Shoutout for Shoutout است. یعنی من استوری تو را می گذارم، تو هم استوری من را بگذار. بیشتر برای معرفی متقابل پیج ها استفاده می شود.
یعنی لینک در قسمت بیو گذاشته شده است. چون در کپشن پست ها نمی شود لینک فعال گذاشت، بسیاری از پیج ها از این جمله استفاده می کنند تا کاربر برای دیدن لینک وارد بیو شود.
چالش به محتواهایی گفته می شود که افراد مختلف یک کار مشترک انجام می دهند. مثلا چالش رقص، چالش نقاشی یا چالش معرفی کتاب. معمولا حالت بازی یا سرگرمی دارد و وایرال می شود.
ترند یعنی محتوایی که در یک بازه زمانی خاص خیلی محبوب می شود و افراد زیادی آن را تکرار می کنند. مثلا یک آهنگ، مدل ریلز یا کپشن خاص که همه از آن استفاده می کنند، ترند محسوب می شود.
تفاوت ریچ و ایمپرشن چیست؟
ریچ یعنی تعداد افرادی که یک پست یا استوری شما را دیده اند، ولی ایمپرشن یعنی تعداد دفعاتی که پست یا استوری دیده شده است. ممکن است یک نفر چند بار یک پست را ببیند، پس ایمپرشن بیشتر از ریچ می شود.
چگونه نرخ تعامل را افزایش دهیم؟
برای بالا بردن نرخ تعامل باید پست های جذاب منتشر کنید، از مخاطب سوال بپرسید، در استوری ها نظرسنجی و کوییز بگذارید، کامنت ها را جواب بدهید و از کپشن های دعوت کننده به گفتگو استفاده کنید. این کارها باعث می شود فالوورها بیشتر درگیر محتوای شما شوند.
کپشن بهتر است فارسی باشد یا انگلیسی؟
بستگی دارد مخاطب های شما چه کسانی باشند. اگر اکثرا فارسی زبان هستند، بهتر است کپشن را فارسی بنویسید. ولی اگر دنبال کننده های شما ترکیبی از زبان ها هستند یا پیج بین المللی دارید، می توانید از کپشن های انگلیسی استفاده کنید یا حتی کپشن دو زبانه بنویسید.
چرا هشتگ ها گاهی باعث بلاک شدن می شوند؟
اگر از هشتگ های تکراری، ممنوع یا زیاد استفاده کنید، اینستاگرام ممکن است پست شما را محدود کند یا پیج را شادوبن کند. همیشه سعی کنید هشتگ ها را به صورت طبیعی، مرتبط با محتوا و با تعداد مناسب بنویسید.
کلام آخر
آشنایی با اصطلاحات رایج اینستاگرام به همه کاربران کمک می کند تا راحت تر از امکانات این اپلیکیشن استفاده کنند، پست های بهتری منتشر کنند و ارتباط بهتری با دیگران داشته باشند. مخصوصا برای کسانی که پیج کاری دارند یا تولید محتوا می کنند، دانستن این واژه ها یک ضرورت است. توصیه می کنیم کاربران تازه وارد این اصطلاحات را به مرور یاد گرفته و در استفاده از آن ها تمرین کنند