در این مقاله می خواهم در مورد هات لینک و اینکه چرا به سئوی سایت ضربه می زند صحبت کنم. در واقع اول باید با این مفهوم آشنا شویم و بررسی کنیم که با چه روش های می توانیم تشخیص دهیم که از پهنای باند ما استفاده می شود و سپس مانع این کار شویم.
همانطور که در دوره سئو مبتدی تا پیشرفته هم توضیح داده شد، بعضی از عوامل به صورت غیرمستقیم بر قیمت سئوی سایت تاثیرگذار هستند و Hotlink هم یکی از همین موارد هست که بی صدا و موزیانه !!! به سئو سایت ضربه می زند، پس این موارد را بشناسید و آن را رصد کنید.
Table of contents [Show]
خیلی ساده بخواهم توضیح دهم یعنی اینکه یک نفر یک یا چند عکس از سایت شما کپی می کند و مستقیم در سایت خود قرار می دهد و هر بار که کاربران آن سایت آن صفحه حاوی عکس را لود می کنند و می بینند، به ازای هر بار لود شدن عکس در صفحه، یک درخواست به سرور شما ارسال می شود و سرور شما درگیر پاسخ به این ریکوئست می شود و از منابع و پهنای باند سایت شما استفاده می شود. توجه داشته باشید که اگر عکس ها را از سایت دیگر دانلود و در هاست خود آپلود کنید این مشکل پیش نمی آید. بلکه هات لینک زمانی است که تصاویر را با لینک مستقیم از سایت دیگر کپی کنید و در سایت خودتان قرار دهید.
همان ابتدای مقاله توضیح دادم که هات لینک به نوعی دزدی پنهان از منابع سایت شما است و سرور شما را درگیر پاسخگویی به درخواست هایی می کند که از طرف کاربران شما نیست. در حالیکه هزینه هاست و سرور را شما پرداخت می کنید. یک مثال ملموس برایتان بزنم. تصور کنید یک معلم خصوصی ریاضی برای فرزندتان استخدام کرده اید. دوست فرزندتان در خانه شماست. در یک ساعتی که معلم باید به فرزند شما آموزش دهد، درگیر جواب دادن به سوالات دوست فرزند شما می شود و زمانی که می خواهد به سوالات فرزند شما جواب دهد چون درگیر سوالات دیگری هم هست، کمی دیرتر به سوال فرزند شما جواب می دهد. این تاخیر باعث نارضایتی فرزند شما می شود ضمن اینکه پول این یک ساعت هم از جیب شما می رود. 😉😉
ممکن است تا به امروز ناخواسته یا ندانسته این کار را در سایت خود انجام داده باشید و تصویری را بدون دانلود و آپلود در هاست خود و به صورت لینک مستقیم از سایت دیگر در سایت خودتان کپی کرده باشید. چرا باید این روند را اصلاح کنید. به چند دلیل:
سوالی که پیش می آید این است که چطور باید از تصاویر سایر سایت ها بدون اینکه مشکلی پیش آید، استفاده کنید؟ چیزی که متاسفانه در ایران اصلاً توجهی به آن نمی شود این است که باید حق کپی رایت را رعایت کنیم و از صاحب اثر اجازه بگیریم. خب از این مورد ایده آل، اخلاقی و آرمان گرایانه که بگذریم، برای استفاده از تصاویر سایر سایت ها، عکس را دانلود و در سیستم خود ذخیره کنید و آن را در هاست خود آپلود کنید.
پیشنهاد مطالعه: روش های افزایش سرعت سایت
حالا باید تدابیر امنیتی را به کار ببریم تا خودمان هم دچار این مشکل نشویم و دیگران از پهنای باند سایت ما استفاده نکنند. باز هم تاکید می کنیم که تاثیر مخرب هات لینک بر سئو تا حد جابجایی جایگاه سایت یا لینک شما نیست. بلکه تاثیر غیرمحسوس و بی صدایی دارد و به مرور با کاهش منابع و پهنای باند و کندی پاسخ سرور به درخواست ها مواجه می شوید.
در ادامه به 4 روش موثر جلوگیری از Hotlink می پردازیم.
وارد سی پنل سایت خود شوید و در قسمت سرچ Hotlink Protection را جستجو کنید. مانند تصویر زیر:
یا از بخش security روی گزینه Hotlink Protection کلیک کنید.
به تصویر زیر نگاه کنید. توضیحات قسمت های مختلف را با عکس تطبیق دهید.
Configure Hotlink Protection: در این قسمت می توانید آدرس سایت هایی را بنویسید که اجازه استفاده از تصاویر سایت شما را دارند. معمولاً در این قسمت آدرس دامنه سایت خودتان با https, http, www یا بدون www نوشته می شود.
Block direct access for the following extensions (comma-separated): پسوند فایل هایی را که میخواهید از هات لینک، جلوگیری کنید را در این قسمت تایپ کنید. پس از ذخیره تغییرات، بازدیدکنندگان نمی توانند لینک های مستقیم پیوست شده به فایل هایی که این پسوندها را دارند، مشاهده کنند.
Allow direct requests: تیک این گزینه را بزنید یعنی اجازه می دهید فایل هایی که لینک مستقیم سایت شما را دارند، به آدرس مشخصی ریدایرکت شوند.
Redirect the request to the following URL: اگر تیک بالا را زدید، آدرس مقصد که می خواهید ریدایرکت شود، را در این کادر وارد کنید. یعنی اگر کسی روی فایلی که لینک سایت شما را دارد، کلیک کند، به این آدرس ریدایرکت می شود.
وارد سی پنل سایت خود شوید و از شاخه public_html به دنبال فایل htaccess. بگردید.
اگر آن را نمی بینید، گوشه سمت راست بالا، روی settings کلیک کنید. مانند تصویر زیر تیک گزینه Show Hidden Files (dotfiles) را بزنید.
روی فایل htaccess کلیک راست کنید و گزینه edit را بزنید. قبل از این کار یک کپی از فایل htaccess. اصلی تهیه کنید تا مشکلی پیش آمد بتوانید جایگزین کنید.
کد زیر را به انتهای فایل htaccess اضافه کنید.
console.log( 'CoRewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?bing.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?bing.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?yahoo.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?yahoo.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?yourdomain.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?yourdomain.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]de is Poetry' );
yourdomain.com را به دامنه واقعی سایت خود تغییر دهید. فایل htaccess. ویرایش شده را ذخیره کنید.
پیشنهاد ویژه: لیست بک لینک به همراه راهنمای ساخت (هر یک از بک لینک ها دارای راهنمای ساخت هستند)
استفاده از CDN برای وب سایت شما می تواند مزایای زیادی داشته باشد. البته به این معنی نیست که همه باید از CDN استفاده کنند. چون گاهی سایت شما اصلاً به CDN نیاز ندارد. باید توجه داشته باشید که CDN در برخی سایت ها با توجه به کشور میزبان هاست از این شبکه استفاده می کنند تا سرعت لود سایت را افزایش دهند. در کنار این، می تواند از هات لینک هم جلوگیری کند. در ادامه به تنظیمات جلوگیری از هات لینک با CDN های Cloudflare می پردازیم.
بعد از لاگین شدن در حساب کاربری خود در Cloudflare، روی گزینه Scrape Shield کلیک کنید.
گزینه Hotlink Protection را فعال کنید.
استفاده از افزونه هم می تواند یک روش برای جلوگیری از سرقت تصاویر سایت شما باشد. وی من خودم به شخصه کمتر تمایل دارم که از افزونه استفاده کنم. چون روش هایی که در بالا ذکر شد، به حدی آسان و در دسترس هستند که به راحتی بتوانید تنظیمات را انجام دهید. ولی در ادامه برای تکمیل شدن روش ها، استفاده از افزونه ها را هم توضیح می دهم.
این افزونه می تواند به طور خودکار فایل htaccess. وب سایت شما را برای جلوگیری از هات لینک ویرایش کند. برای تنظیم آن مراحل زیر را دنبال کنید:
از داشبورد وردپرس، افزونه را نصب کرده و آن را فعال کنید.
به منوی WP Security → Firewall → Prevent Hotlinks بروید.
اگر میخواهید از اتصال به تصاویر در سایت خود جلوگیری کنید، این افزونه گزینه خوبی است.
افزونه دیگری که می توانید استفاده کنید WP Content Copy Protection است. این افزونه می تواند کاربران سایت را از کپی متن و کلیک راست بر روی وب سایت شما جلوگیری کند. اگر پیشگیری از کلیک راست را فعال کنید، بازدیدکنندگان شما نمیتواننددر صفحه کلیک راست و محتوا یا لینک را کپی کنند.
در ادامه نحوه غیر فعال کردن کلیک راست در سایت را توضیح می دهم.
در واقع در این روش بر روی کلیه تصاویر سایت خود، لوگو، آدرس سایت، شماره های تماس یا هر اطلاعات دیگری که تمایل دارید را اضافه می کنید. در این صورت کمتر کسی تمایل پیدا می کند این تصاویر را در سایت خود استفاده کند. چون به طور واضح به کاربران سایت خود می گوید که این عکس ها را از سایت دیگری کپی کرده است.
اگر متوجه شدید که سایت دیگری از منابع شما استفاده می کند و عکسی از سایت شما را با لینک مستقیم در سایت خود درج کرده است، اول درخواست حذف دهید، اگر گوش نداد ❗❗❗ یا راه ارتباط با مدیر سایت در دسترس نبود، نام عکس را تغییر دهید. در این صورت آن سایت با خطای 404 مواجه می شود تا درس عبرت شود. 😀😀
در پایان هم پیشنهاد می کنم این مقاله را هم مطالعه کنید. روش های تشخیص محتوای کپی