ریپل هشدار یک استاد ریاضی را مبنی بر ایراد در رمزنگاری ارزهای دیجیتال منتشر می کند: «سیستمهای رمزنگاری کلید عمومی باید جایگزین شوند»
Table of contents [Show]
پروفسور ماسیمیلیانو سلا از دانشگاه ترنتو در ایتالیا ، گفت روشهای رمزنگاری ارزهای دیجیتال فعلی از سیستمهای بلاکچین در برابر رایانههای کوانتومی محافظت نخواهند کرد. پروفسور ماسیمیلیانو سلا از دانشگاه ترنتو در ایتالیا، به تازگی در بخشی از مجموعه سخنرانیهای دانشگاهی ریپل، با تیم ریپل در مورد آینده فناوری بلاکچین، ارتباط آن با رمزنگاری و محاسبات کوانتومی صحبت کرد.
بحث سلا در سخنرانی آخر وی بر روی تهدید بالقوه رایانههای کوانتومی با پیشرفت این فناوری متمرکز بود. طبق گفته پروفسور، روشهای رمزنگاری فعلی برای رایانههای کوانتومی آینده به راحتی قابل حل هستند و بنابراین کل بلاکچینها را در معرض خطر قرار میدهند.
پیشنهاد مطالعه : راه اندازی پروژه توکن نیمه مثلی توسط غانا و سنگاپور
رایانههای کوانتومی به راحتی میتوانند مشکلات اساسی امضاهای دیجیتال را حل کنند، بنابراین به طور بالقوه مکانیزمهایی را که از داراییهای کاربران در پلتفرمهای بلاکچین محافظت میکند، تضعیف میکنند.
موضوع اصلی که پروفسور به آن اشاره میکند، پارادایم فرضی به نام «روز کیو» (Q-day) است؛ نقطهای که رایانههای کوانتومی به اندازه کافی قدرتمند و در دسترس بازیگران مخرب برای شکستن روشهای رمزنگاری کلاسیک قرارمیگیند. در حالی که این امر برای هر زمینهای که امنیت داده در آن مهم است – از جمله خدمات اضطراری، زیرساخت، بانکداری و دفاع – پیامدهای گستردهای به دنبال خواهد داشت، اما به طور تئوری میتواند دنیای ارزهای دیجیتال و بلاکچین را نابود کند.
به طور خاص، سلا هشدار میدهد که «همه سیستمهای رمزنگاری کلید عمومی کلاسیک باید با نمونههای ایمن در برابر حملات کوانتومی جایگزین شوند». ایده وی در اینجا این است که یک رایانه کوانتومی در آینده یا الگوریتم حمله کوانتومی میتواند با استفاده از قدرت محاسباتی بالا، رمزنگاری روی این کلیدها را بشکند. ذکر این نکته ضروری است که بیت کوین، محبوبترین ارز دیجیتال و بلاکچین جهان، در این دسته قرار میگیرد.
پیشنهاد ویژه: پروژه بلاکچین
در حالی که در حال حاضر هیچ رایانه کوانتومی عملیاتی وجود ندارد که قادر به چنین کاری باشد، دولتها و مؤسسات علمی در سراسر جهان برای روز کیو آماده شدهاند، گویی این یک رویداد حتمی است. سلا از طرف خود میگوید که چنین رویدادی ممکن است قریب الوقوع نباشد. با این حال، فیزیکدانان در دهها آزمایشگاه دانشگاهی و تجاری پیشرفتهایی را نشان دادهاند که باعث شده بسیاری در این زمینه معتقد باشند که چنین سیستمهایی میتوانند ظرف چند سال به وجود بیایند.
نتیجه گیری
در نهایت، سلا میگوید از پیشرفتهای صورتگرفته در این بخش راضی است و توصیه میکند که توسعهدهندگان بلاکچین همچنان با متخصصان رمزنگاری که استانداردها و نوآوریهای مربوط به سیستمهای مدرن مقاوم در برابر کوانتوم را درک میکنند، همکاری کنند.