گنجینه Winternitz سولانا یک قابلیت اختیاری است. یعنی کاربران سولانا باید خودشان انتخاب کنند که دارایی هایشان را در گنجینه های Winternitz ذخیره کنند تا در برابر رایانش کوانتومی مقاوم باشند.
توسعهدهندگان سولانا یک گنجینه مقاوم در برابر رایانش کوانتومی در بلاکچین سولانا ساختهاند تا از داراییهای کاربران در برابر تهدیدات احتمالی رایانههای کوانتومی محافظت کنند. این راهکار به نام "گنجینه Winternitz سولانا" با استفاده از یک سیستم پیچیده امضای مبتنی بر هش کار میکند که برای هر تراکنش یک کلید جدید تولید میکند. دین لیتل، پژوهشگر رمزنگاری و دانشمند ارشد شبکه Zeus، این موضوع را در یک پست GitHub در تاریخ ۳ ژانویه توضیح داده است.
تولید کلیدهای خصوصی جدید برای هر تراکنش باعث میشود که حمله هماهنگ از طرف رایانههای کوانتومی به مجموعه خاصی از کلیدهای عمومی، که هر بار با امضای تراکنش فاش میشوند، سخت تر شود.
پیشنهاد مطالعه: خدمات برنامه نویسی بلاکچین
ویژگی مقاوم در برابر رایانش کوانتومی سولانا در حال حاضر به صورت یک افزودنی اختیاری در دسترس است و نه یک ارتقای امنیتی برای کل شبکه. یعنی کاربران سولانا باید خودشان تصمیم بگیرند که دارایی هایشان را در گنجینه های Winternitz ذخیره کنند، نه در کیف پول های معمولی سولانا، تا از دارایی هایشان در برابر تهدیدات احتمالی کوانتومی محافظت کنند.
گنجینه Winternitz ابتدا یک جفت کلید جدید Winternitz تولید کرده و ریشه Merkle Keccak256 کلید عمومی را محاسبه می کند. سپس یک گنجینه "تفکیک شده" شامل یک حساب تفکیک و یک حساب بازپرداخت ایجاد می شود، جایی که کاربر یک امضای Winternitz روی پیامی که مقدار "لامپورت ها" (کوچکترین واحد ارز دیجیتال سولانا SOL که قیمت آن ۲۱۷.۴۹ دلار است) که می خواهد انتقال دهد، تولید می کند. پس از انجام انتقال، هر مبلغ باقی مانده به حساب بازپرداخت منتقل می شود و گنجینه بسته می شود.
پیشنهاد مطالعه: کوینبیس نامههای جنجالی FDIC را درباره بیتکوین منتشر کرد
این توسعه ممکن است به بسیاری از سرمایه گذاران کریپتو که نگران هستند دارایی های رمزنگاری شده آنها ممکن است روزی توسط یک رایانه کوانتومی قدرتمند از بین برود، کمی اطمینان بدهد.
لیتل به نظر می رسد که به شوخی به سرمایه گذار و مفسر بیت کوین فرد کروگر اشاره کرده است، با به اشتراک گذاشتن اسکرین شات هایی از پستی در ایکس (توییتر سابق) در تاریخ ۱۹ دسامبر که در آن کروگر گفته بود سولانا اولین قربانی رایانش کوانتومی خواهد بود
«بخشی از نقشه راه فنی اتریوم شامل اجرای راهکارهای مقاوم در برابر رایانش کوانتومی است، اما یکی از بنیانگذاران اتریوم، ویتالیک بوترین، مطمئن است که رایانش کوانتومی حداقل برای ده سال تهدید واقعی نخواهد بود.
بوترین در ماه اکتبر گفت: "حتی اگر رایانههای کوانتومی 'واقعی' زودتر از آنچه انتظار میرود بیایند، روزی که مردم عادی رایانههای کوانتومی را روی لپتاپ یا تلفنهای خود داشته باشند، احتمالاً دههها بعد از روزی خواهد بود که مؤسسات قدرتمند یکی از این رایانهها را داشته باشند که قادر به شکستن رمزنگاری منحنی بیضوی است.