سرچ اینتنت search intent یعنی اینکه بدانیم وقتی کاربری، کلمه یا عبارتی را در متور جستجو سرچ می کند، انتظار دارد چه محتوایی نمایش داده شود.
به طور مثال وقتی خرید سایت فروشگاهی را جستجو می کند، به دنبال یک شرکتی طراحی سایت هستید تا بتواند سایت شما را طراحی کند، زمانی که قالب سایت فروشگاهی را جستجو می کند، انتظار دارد صفحه ای نمایش داده شود که شامل قالب های آماده وردپرس است. فکر می کنم این دو مثال به خوبی مفهوم را مشخص می کند.
همه موتورهای جستجو از جمله گوگل، به دنبال جلب رضایت کاربران خود هستند و هر سایتی که بتواند این رضایت را جلب کند، محبوب گوگل خواهد بود. یکی از مواردی که موتورهای جستجو با الگوریتم های مختلف درصدد شناسایی و درک آن هستند، سرچ اینتنت یا هدف کاربر از جستجو است. به همین دلیل است که در تولید محتوا، ابتدا باید درک درستی از هدف جستجو و نیت کاربر داشته باشیم تا محتوایی که تولید می کنیم، برآورده کننده نیازهای کاربران باشد. دیگر آن زمان گذشته است که با قرار دادن چند کلمه کلیدی در صفحه، سایت رتبه می گرفت. امروزه فاکتورهای مهمی وجود دارد که بدون توجه به آنها، تلاشتان در سئو به نتیجه ای نخواهد رسید.
برای گوگل این مساله مهم است که سایت ها بنا تولید محتوای مناسب، بتوانند جواب سوالات و احتیاجات کاربران را برآورده کنند. اگر کاربری “تور فرانسه” را جستجو می کند، محتوایی نمایش داده شود که حاوی قیمت، مشخصات و تاریخ رفت و برگشت باشد. این کاربر نیازی ندارد در مورد تاریخچه و موقعیت جغرافیایی فرانسه اطلاعاتی کسب کند. اگر همین مساله را درک کنید، اولین خشت تولید محتوا را درست بنا کرده اید وگرنه خشت اول گر نهد معمار کج، تا ثریا می رود دیوار کج😉😉
قبل از اینکه به ادامه موضوع بپردازیم، توصیه می کنیم اگر تولید محتوای خود را برونسپاری می کنید، برای اینکه از محتوای تولید شده، رضایت کامل را داشته باشید به تیم تولید محتوا یک بریف محتوا ارائه دهید تا سمت و سوی محتوا کاملاً مشخص شود.
قطعاً میلیون ها کاربری که در گوگل جستجو می کنند، هدف و نیت یکسانی ندارند و اهداف مختلفی برای سرچ کاربران وجود دارد. در ادامه به 4 هدف از سرچ کاربران به گفته سایت Backlinko و روش تشخیص آن می پردازیم.
این زمانی است که هدف جستجو شامل چیزی خاص است و کاربر قبلاً نام تجاری یا وب سایت را می داند. همه کسانی که مطالعه می کنند احتمالاً با Navigational Intent آشنا هستند و احتمالاً خودتان قبلاً از آن استفاده کرده اید.
برای رسیدن به این هدف، کاربران معمولاً کلمات کلیدی مرتبط را در موتور جستجو وارد میکنند، مانند “الگوی چرم بای سل” یا “عضویت در زنجیره هوشمند صادرات”
با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، جستجوگران اطمینان حاصل می کنند که دقیق ترین و مفیدترین نتایج را برای درخواست خود دریافت می کنند. یعنی دقیقاً همان سایتی که می خواهند نمایش داده می شود.
این نوع جستجو همان چیزی است که افراد را هنگام جستجوی اطلاعات به وب سایت شما سوق می دهد. کسب اطلاعات یا Informational Intent زمانی است که شخصی به دنبال اطلاعاتی در مورد یک موضوع خاص است. آنها ممکن است ندانند دقیقاً به دنبال چه چیزی هستند، اما از کلمات کلیدی برای هدایت جستجوی خود استفاده می کنند. برای مثال، چیزی مانند “چگونه یک لاستیک پنچر شده را تعمیر کنیم” را تایپ کنید.
دانستن اینکه چگونه این نوع هدف جستجو را هدف قرار دهید به شما کمک می کند تا رتبه وب سایت خود را بهبود دهید و ترافیک بیشتری را به سایت خود جذب کنید.
چیدن کلمات کلیدی با چگالی بالا در صفحه، نمی تواند گوگل را فریب دهد و گوگل واقعاً به دنبال تعداد کلمات بیشتر نیست و حتی با آپدیت های اخیر خود، بیش از قبل بر محتوای مفید، تاکید کرده است.
قصد خرید کردن، به این معنی است که یک فرد به دنبال خرید آنلاین یک کالا یا سفارش خدماتی خاص هست. در اینجا یک نکته وجود دارد. کاربری عبارت ” قیمت سئو سایت ” را جستجو می کند. این کاربر به دنبال برونسپاری خدمات سئو سایت خود است. پس باید محتوایی به او نمایش دهید که بتواند با خدمات و تعرفه خدمات آشنا شود.
هدف تجاری زمانی است که شخصی به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد یک شرکت یا محصول قبل از تصمیم گیری برای خرید است. باز هم، شما می توانید این را با کلمات کلیدی که آنها استفاده می کنند تعیین کنید. به عنوان مثال، اگر کسی عبارت (سایت وردپرسی بهتر است یا کدنویسی)، مشخص است که در انتخاب سایت وردپرسی یا اختصاصی مردد است، می توانید محتوایی تولید کنید که مزایا و معایب هر یک را بیان کنید تا کاربر به راحتی بتواند بعد از مطالعه، سفارش دهد. پس در این راستا محتوایی از قبیل، مزایا و معایب سایت های وردپرسی و معرفی انواع سایت های وردپرسی و کدنویسی اختصاصی می تواند مناسب باشد. در واقع شما باید تشخیص دهید که در این لندینگ پیج چه اطلاعاتی را باید بگنجانید.
هدف همه ما از تولید محتوا این است که بتوانیم کاربران هدف را از این طریق جذب کنیم. این موفقیت زمانی به دست می آید که تولید محتوای درستی انجام داده باشیم و در محتوای خود نیاز کاربر را پوشش دهیم. از کجا تشخیص دهیم که نیاز کاربر چیست؟ این یک سوال کلیدی است که اگر بتوانیم تشخیص دهیم مابقی مراحل کار را به درستی پایه گذاری می کنیم.