آیا تا به حال اصطلاح قیف بازاریابی به گوشتان خورده است ؟آيا به اين موضوع فكر كرديد كه قیف بازاریابی چیست ؟
به آخرین باری که خریدی انجام دادید فکر کنید، خواه بزرگ باشد یا کوچک، آنلاین یا در فروشگاه. نیاز به حل یک مشکل داشتید. (فرض کنیم گرسنه بودید.) به دنبال محصول یا خدماتی بودید که بتواند کمک کند. (رستوران های اطراف را در تلفن خود جستجو کردید.) در نظر گرفتید که کدام پیشنهاد بهتر نیاز شما را برآورده می کند. (فقط پنج دقیقه با یک رستوران معروف فاصله داشتید) سپس تصمیم گرفتید که یک رستوران دیگر را انتخاب کنید.
هر مشتری این مراحل اساسی را طی می کند و تیم های بازاریابی می توانند بررسی کنند که مشتریان چگونه شرکت خود را پیدا می کنند و چرا در نهایت شرکت خود را از طریق قیف بازاریابی انتخاب می کنند.
در اینجا می توانید مباحث مربوط به آموزش دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید
اگر نمیتوانید آخرین باری را که شما و تیمتان نگاهی عمیق به قیف بازاریابی خود انداختهاید، به یاد بیاورید، وقت آن است که این کار را انجام دهید. با ارزیابی منظم قیف بازاریابی و استفاده از آن برای نقشه برداری از آن، تیم شما به راحتی می تواند مشتریان بالقوه را جذب کند و به مشتریان وفادار تبدیل کند.
قیف بازاریابی به سفری اطلاق می شود که مشتریان بالقوه برند شما را پیدا کرده و در نهایت محصول یا خدمات شما را خریداری می کنند.
اصطلاح قیف بازاریابی اغلب در کنار عباراتی مانند قیف فروش و قیف سفر مشتری استفاده می شود. ما یک افشاگری تکان دهنده برای شما داریم: هر یک از این قیف ها به مراحل اولیه یکسانی اشاره دارد، زیرا فروش و بازاریابی نیاز به همکاری و درک سفر مشتری یکسان دارند تا در نهایت معامله را ببندند.
شناسایی قیف بازاریابی به شما و تیمتان این امکان را میدهد تا راههایی برای جذب و ارتباط بهتر با مشتریان خود بیابید.
قیفهای بازاریابی برای هر صنعت، برند یا نوع شرکتی اعمال میشوند و اگرچه ممکن است در نقاط دقیقتر از هم متفاوت باشند، اما شامل مراحل اولیه یکسانی میشوند:
به خاطر داشته باشید که مشتریان شما ممکن است مسیر خطی کمتری را دنبال کنند و این اشکالی ندارد. مشتریان شما همچنین ممکن است بسته به اینکه بخشی از یک شرکت B2C یا B2B هستید، سفر مشتری متفاوتی را دنبال کنند و میتوانید قیف بازاریابی خود را مطابق با الگوی زیر سفارشی کنید.
قبل از اینکه روی قیف خود کار کنید، ابتدا دانش خود را در مورد آنچه که باید در هر یک از این مراحل اتفاق بیفتد، تجدید کنید.
پیشنهاد ویژه: دوره سئو
در این مرحله، مشتریان بالقوه شما هنوز از وجود برند شما اطلاعی ندارند، بنابراین اولین وظیفه شما این است که آنها را با برند خود آشنا کنید. تاکتیک هایی را در نظر بگیرید که مشتریان بالقوه را به عنوان یک برند معرفی می کنند، مانند:
اگر برند خود را در مرحله آگاهی برای مشتریان بالقوه در دسترس قرار ندهید، آنها نمی توانند بیشتر از این در قیف پیشرفت کنند.
هنگامی که مشتریان شما از برند شما آگاه شدند، می خواهید به آنها نشان دهید که چگونه با نیازهای آنها مطابقت دارد. هدف شما باید ایجاد روابط با مشتریان و معرفی آنها به موقعیت یابی باشد. این استراتژی ها را امتحان کنید:
همانطور که مشتریان به سمت توجه پیش می روند، وظیفه شما این است که تصمیم آنها برای خرید محصول یا خدمات شما را آسان کنید. در این مرحله، مشتریان بالقوه محصول یا خدمات شما را با برندهای دیگر مقایسه میکنند، بنابراین باید راههایی را که متمایز هستید نشان دهید. مواد و مشوقهای مناسب میتواند به اندازهای باشد که مشتری بالقوه را متقاعد کند که به محصول شما متعهد شود، نه اینکه فقط در نظر بگیرد. این مرحله اغلب شامل موارد زیر است:
اگر در مرحله بررسی خوب عمل کنید، تعهد باید به طور طبیعی ایجاد شود. مشتریان بالقوه ممکن است نیاز داشته باشند که خرید خود را برای خود توجیه کنند، اما اگر با مشتریان احتمالی ارتباط عاطفی ایجاد کرده باشید، این توجیه به راحتی انجام می شود. در طول این مرحله، باید شرکت خود را طوری قرار دهید که برای رسیدگی به هر یک از نیازهای مشتری، چه سوالی داشته باشد و چه نیاز به کمک خرید داشته باشد، به راحتی در دسترس باشد. هنگامی که مشتری به برند شما متعهد شد، زمان آسان تری خواهید داشت تا او را متقاعد کنید که در آینده خرید کند.
مشتریان بالقوه در لحظه ای که تصمیم به خرید می گیرند به مشتریان واقعی تبدیل می شوند، اما کار شما به همین جا ختم نمی شود. تیم بازاریابی شما باید تلاش کند تا وفاداری هر مشتری را با تلاشهای مداوم حفظ کند و با تغییر نیازهایشان چندین بار آنها را از طریق قیف ببیند. شما می توانید مطالب بازاریابی را برای مشتریان فعلی ارسال کنید:
نتیجه گیری
توی این مقاله در مورد قیف بازاریابی یا MARKETING FUNNEL صحبت کردیم و گفتیم که یک مشتری برای اینکه محصول یا خدمات شما را خریداری کند مراحل مختلفی را طی می کند تا در نهایت دکمه خرید را می زند و این مراحل شامل آگاهی، علاقه، توجه، خرید و حفظ می باشد و شما بسته به نوع شرکت و برند خود می توانید شناسایی کنید که مشتریان بالقوه الان در چه مرحله ای هستند و چه تاکتیک هایی برای جذب و نگهداری آنها در نظر بگیرید.