زبان جاوا اسکریپت یکی از مشهورترین زبان های برنامه نویسی است. با استفاده از این زبان می توان صفحات استاتیک را پویا سازی کرد و از حالت مبتدی به حالت حرفه ای تبدیل کرد.
برای استفاده از کدهای جاوااسکریپت در ابتدا باید با html و css آشنا باشیم و مدتی با این زبان ها کدنویسی کرده باشیم. برای استفاده از کدهای جاوااسکریپت می توان این کدها را در بخش head , body ویا در انتهای کدها نوشت. هم چنین می توان جاوااسکریپت را به صورت مستقل در فایل javascript نوشت و سپس در داخل کدهای html فراخوانی کرد. برای نوشتن کدهای جاوااسکریپت از تگ <script> استفاده می کنیم و بعد از اتمام کدها تگ را می بندیم. از جمله کاربردهایی که جاوااسکریپت دارد این هست که وقتی روی دکمه ای کلیک میکنیم یا موس را روی آن می بریم پیغامی رو نمایش بدهد و یا اینکه رنگ بخشی را با کلیک کردن و سایر رویدادهایی که تگ می پذیرد تغییر دهیم .
دستور العمل document.getElementById(‘ ‘) برای فراخوانی جاوااسکریپ برای رویدادها تعریف می شود. در اینجا document اشاره به کل سند html دارد وgetElementById المانها را با استفاده از Id المان به جاوااسکریپت معرفی میکند. البته به جای Id میتوان از اسم کلاس المان یا استایل و … هم استفاده کرد.
پیشنهاد ویژه: آموزش جاوااسکریپت
تابع یا function دستورالعملی است که داده ای را دریافت میکند و سپس آن را پردازش می کند و در نهایت نتیجه را به عنوان خروجی نمایش می دهد. هر تابع یک اسم می گیرد که در هر جای کدنویسی میتوان با آن نام تابع را فراخوانی کرد و هم چنین می توان از یک تابع بارها استفاده کرد. استفاده از توابع باعث مرتب شدن صفحه index می شود.
نحوه نمایش خروجی در جاوا اسکریپت به روش های مختلف انجام می شود که ادامه بررسی میکنیم.
با استفاده از innerhtml می توان محتوا را در بخشی که تمایل داریم مثلا داخل یک div نمایش بدهیم برای اینکار به div مورد نظر یک آیدی می دهیم و با استفاده ازآن کدجاواسکریپت را فراخوانی میکنیم.
این روش بیشتر برای اهداف آزمایشی استفاده می شود و هر جایی که نوشته شود همان جا خروجی را نمایش می دهد.
این output مثل alert() عمل میکند و خروجی را داخل یک پنجره نمایش می دهد بیشتر برای نمایش یک پیغام استفاده می شود. و نوشتن کلمه window الزامی نیست .
برای اشکال زدایی و ثبت log ها استفاده میشه و خطاها را در بخش console ثبت میکنه و با inspect گرفتن از صفحه می توان خطاها را در بخش consoleمشاهده کرد که برای مدیریت بهتر سایت است .
با استفاده از این روش می توان از محتوای صفحه پرینت گرفت.
در جاوا اسکریپت تعریف متغیر مهم است و قوانین خاص خودش را دارد.
اطلاعاتی که ما وارد میکنیم به عنوان ورودی قرار می گیرد و فضایی را اشغال میکند به این فضای اشغال شده متغیر می گویند و متغیر به معنی این است که هر لحظه میتواند تغییر کند
از جمله این قوانین می توان به موارد زیر اشاره کرد: