آموزش انتخاب NFT معتبر

فوریه 10, 2025 92 mins read

با رشد روزافزون صنعت NFT و انتشار مداوم توکن های جدید توسط افراد مختلف، ممکن است هنگام خرید NFT این پرسش برای شما مطرح شود که چگونه می توان یک NFT معتبر پیدا کرد؟ جستجوی توکن های جدید کار چندان ساده ای نیست، زیرا نیاز به بررسی عوامل مختلفی دارد و از بین میلیون ها NFT باید گزینه ای قابل اعتماد را برگزینید. به همین دلیل برای آنکه بتوانید روند اعتبارسنجی NFT ها را سریع تر و با دقت بیشتری انجام دهید، در این مقاله به شما آموزش می دهیم که چگونه یک NFT معتبر را شناسایی کنید. برای انجام بهتر این کار، از پلتفرم ها و سایت های مختلفی استفاده کرده ایم که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. اگر قصد خرید NFT برای سرمایه گذاری و کسب درآمد از NFT دارید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را از دست ندهید. 

نکات کلیدی برای انتخاب یک NFT معتبر

برای یافتن یک NFT معتبر باید به چندین نکته مهم توجه داشته باشید. این موارد می توانند هنگام انتخاب به شما کمک زیادی کنند. البته دانستن این نکات پایان کار نیست، زیرا در ادامه مقاله به بررسی روش های دیگری نیز برای ارزیابی اعتبار NFT ها خواهیم پرداخت.

بررسی رتبه NFT در مارکت پلیس های مختلف

اگر NFT موردنظر شما جزو توکن های معروف یا نیمه معروف باشد، بهترین کار این است که در اولین مرحله به مارکت پلیس های مختلفی مانند OpenSea، Rarible، SuperRare و... مراجعه کنید. پس از ورود به این پلتفرم ها می توانید رتبه NFT موردنظر خود را در بخش Ranking مشاهده کنید. این کار به شما کمک می کند که اعتماد بیشتری به آن داشته باشید. معمولاً یک NFT باید در تمامی مارکت پلیس ها رتبه ای نسبتاً مشابه داشته باشد یا حداقل تفاوت رتبه ها خیلی زیاد نباشد. اما اگر یک NFT تنها در یک مارکت پلیس لیست شده و حالت خصوصی دارد، باید آن را به روش های دیگری بررسی کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد.

علاوه بر بررسی رتبه اگر روی NFT موردنظر کلیک کنید، اطلاعات متعددی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. تقریباً هر مارکت پلیس اطلاعات مفصلی در مورد هر NFT ارائه می دهد. برای مثال اگر توکن فوق دارای سایت یا شبکه های اجتماعی باشد، در صفحه اصلی کالکشن NFT می توانید به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید. در بخش های بعدی به بررسی دقیق تر وب سایت و شبکه های اجتماعی خواهیم پرداخت.

بررسی کامل وب سایت توسعه دهنده NFT

پس از بررسی رتبه NFT گام بعدی مراجعه به وب سایت رسمی توسعه دهنده است. NFT هایی که تیم توسعه دهنده دارند، معمولاً یک وب سایت اختصاصی نیز ارائه می دهند، زیرا باید اطلاعات مختلفی را در آن به اشتراک بگذارند. در این بخش قصد داریم به اهمیت بررسی وب سایت و بخش های مختلف آن بپردازیم. یک سایت معمولاً از چندین بخش تشکیل شده است. در قسمت ابتدایی یا هدر سایت، باید توضیح مختصری درباره NFT درج شده باشد. همچنین در این بخش معمولاً گزینه هایی مانند وایت پیپر و نقشه راه (Roadmap) قابل مشاهده است. توسعه دهندگان معتبر معمولاً نقشه راه NFT را در وب سایت قرار می دهند تا کاربران بتوانند از اهداف آینده پروژه مطلع شوند. در ادامه این مقاله با مفاهیم وایت پیپر و نقشه راه بیشتر آشنا خواهید شد.

علاوه بر این، هنگام اسکرول در سایت باید اطلاعات و محتواهای مرتبط با NFT موردنظر را مشاهده کنید. در نتیجه وجود توضیحات کافی درباره NFT در وب سایت توسعه دهنده از اهمیت زیادی برخوردار است. در انتهای وب سایت اکثر پروژه های NFT، اطلاعاتی درباره تیم توسعه دهنده ارائه می شود. بهتر است پروژه هایی را انتخاب کنید که اطلاعات اعضای تیم آن ها به صورت شفاف در دسترس باشد. در غیر این صورت، اعتماد به چنین پروژه هایی دشوارتر خواهد بود و باید بررسی های بیشتری انجام دهید. در صورتی که هنگام بررسی وب سایت رسمی یک NFT با مشکلی مواجه شدید یا سؤالی برایتان پیش آمد، می توانید آن را در قسمت نظرات مطرح کنید.

بررسی وایت پیپر و نقشه راه NFT مورد نظر

همانطور که در بخش قبل اشاره شد، پس از بررسی سایت رسمی، بهتر است وایت پیپر و نقشه راه NFT را نیز مورد ارزیابی قرار دهید. بسیاری از پروژه های NFT اطلاعات مربوط به نقشه راه خود را در سایت منتشر می کنند. اما اگر یک پروژه وایت پیپر نداشت، ابتدا باید سایر بخش های سایت را بررسی کنید؛ زیرا ممکن است اطلاعات کلیدی مربوط به وایت پیپر در بخش های مختلف سایت یا صفحه اصلی درج شده باشد. لازم به ذکر است که تمامی پروژه های NFT به وایت پیپر نیاز ندارند و برخی از آن ها بدون این سند نیز فعالیت می کنند. تحلیل دقیق وایت پیپر یا نقشه راه یک پروژه به شما کمک می کند تا اهداف آن را بهتر درک کنید. اگر یک پروژه NFT هدف مشخصی نداشته باشد، نمی توان به آن اعتماد کرد و قطعاً خرید چنین توکنی ارزشمند نخواهد بود. علاوه بر اهداف، مطالعه نقشه راه یا وایت پیپر به شما این امکان را می دهد که با کاربردهای NFT نیز آشنا شوید.

بررسی شبکه های اجتماعی توسعه دهنده NFT

یکی از مهم ترین مراحل در اعتبارسنجی NFT، تحلیل فعالیت های آن در شبکه های اجتماعی است. تاکنون با بررسی سایت و وایت پیپر آشنا شدید، اما در این بخش به سراغ یکی از حیاتی ترین فاکتورها در سنجش اعتبار یک NFT خواهیم رفت. میزان فعالیت یک پروژه در شبکه های اجتماعی می تواند تا حد زیادی نشان دهنده اعتبار آن باشد. امروزه پلتفرم های اجتماعی متعددی در دسترس هستند که برخی از مهم ترین آن ها شامل توییتر، اینستاگرام، دیسکورد، تلگرام و لینکدین می شوند. با این حال دو پلتفرم اصلی که توسعه دهندگان NFT بیشترین فعالیت را در آن ها دارند، توییتر و دیسکورد هستند. بنابراین اگر قصد خرید یک NFT را دارید، پیشنهاد می شود که این دو پلتفرم را نصب کرده و نحوه کار با آن ها را یاد بگیرید.

برای بررسی اعتبار یک NFT، ابتدا باید وارد حساب کاربری توییتر مربوط به پروژه شوید. در این مرحله فاکتورهایی مانند تعداد دنبال کنندگان، میزان لایک، کامنت ها و دیگر تعاملات را مورد ارزیابی قرار دهید. اگر یک پروژه NFT در توییتر کمتر از ۱۰ هزار دنبال کننده داشته باشد و تعاملات آن پایین باشد، اعتماد به آن دشوار خواهد بود. اما اگر تعداد دنبال کنندگان بیش از ۱۰ هزار نفر باشد و تعاملات بالایی نیز مشاهده شود، می توانید بررسی های خود را روی حساب دیسکورد پروژه ادامه دهید. بیشتر پروژه های NFT دارای یک سرور اختصاصی در دیسکورد هستند که دارندگان توکن در آن عضو می شوند. در این گروه ها معمولاً بحث های مفیدی صورت می گیرد و توسعه دهندگان درباره آینده پروژه اطلاعاتی ارائه می دهند. همچنین کاربران می توانند به طور مستقیم با تیم توسعه دهنده ارتباط برقرار کنند. در نتیجه تحلیل حساب دیسکورد، همانند توییتر می تواند به تصمیم گیری بهتر شما کمک کند.

بررسی سودمندی و کاربردهای NFT مورد نظر

هر NFT باید کاربرد خاصی داشته باشد. اگر یک NFT هیچ استفاده ای نداشته باشد، احتمالاً توسعه دهندگان آن را صرفاً با هدف کسب درآمد ایجاد کرده اند. در چنین شرایطی ممکن است پس از خرید، فروش مجدد آن دشوار یا حتی غیرممکن شود.

برای آگاهی از کاربردهای یک NFT می توانید به سایت رسمی یا شبکه های اجتماعی پروژه مراجعه کنید و توضیحات ارائه شده را مطالعه نمایید. برخی از NFT ها در دنیای واقعی نیز کاربرد دارند، در حالی که برخی دیگر تنها در فضای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند.

در نهایت، اگر NFT مورد نظر هیچ کاربرد مشخصی نداشت و سایر بررسی های شما نیز به نتایج روشنی نرسید، بهتر است از خرید آن صرف نظر کرده و به دنبال گزینه های معتبرتری باشید.

راهنمای انتخاب یک NFT معتبر

تا این مرحله از مقاله با نکات مختلفی درباره نحوه اعتبارسنجی NFT ها آشنا شدید. همانطور که اشاره کردیم، با استفاده از موارد ذکر شده و نکاتی که در ادامه بررسی خواهیم کرد، می توانید میزان اعتبار یک NFT را ارزیابی کرده و تصمیم بگیرید که آیا خرید آن گزینه مناسبی است یا خیر. در ادامه ابتدا به سراغ سایت اوپن سی که شناخته شده ترین مارکت پلیس NFT محسوب می شود، می رویم و برخی از برترین NFT ها را بر اساس معیارهای اعتبارسنجی بررسی خواهیم کرد. پس از بررسی اوپن سی، دیگر مارکت پلیس های موجود را نیز تحلیل خواهیم کرد تا بتوانید با رویکردی حرفه ای تر یک NFT را ارزیابی کنید.

پیشنهاد مطالعه: بهترین بازارهای NFT بدون کارمزد

آموزش اعتبارسنجی NFT با استفاده از پلتفرم OpenSea

در این بخش می خواهیم به شما نحوه اعتبارسنجی NFT ها در پلتفرم محبوب OpenSea را آموزش دهیم. OpenSea یکی از بزرگترین مارکت پلیس ها برای خرید و فروش NFT است و برای بررسی اعتبار یک NFT باید اطلاعات دقیقی از آن به دست آورید.

ورود به OpenSea با تغییر IP

قبل از هر چیز برای دسترسی به سایت OpenSea باید IP خود را تغییر دهید. این پلتفرم به دلیل تحریم ها دسترسی کاربران ایرانی را مسدود کرده است. بنابراین برای استفاده از این سرویس باید IP خود را به یکی از کشورهای بدون تحریم تغییر دهید و سپس وارد سایت شوید.

مشاهده NFT های برتر

بعد از ورود به سایت، دو بخش اصلی برای مشاهده NFT های برتر OpenSea وجود دارد:

مشاهده بهترین کالکشن های ۲۴ ساعته

برای مشاهده NFT های محبوب و پرطرفدار، صفحه اصلی OpenSea را اسکرول کنید و به قسمت "Top collections over last 24 hours" بروید. این بخش شامل مجموعه هایی است که در ۲۴ ساعت گذشته بیشترین توجه را به خود جلب کرده اند. با کلیک بر روی گزینه Go to ranking می توانید نتایج رتبه بندی ها را در بازه های زمانی مختلف مشاهده کنید.

دسته بندی های مختلف NFT

در این قسمت می توانید نوع NFT های مورد نظر خود را براساس دسته بندی ها مشاهده کنید. این دسته بندی ها شامل هنری (ART)، بازی (Gaming)، موسیقی (Music) و غیره هستند. برای مثال اگر به دنبال NFT های هنری هستید، فقط کافی است بر روی ART کلیک کنید.

بررسی اطلاعات و فیلترها

در این بخش فیلترهای مختلفی برای جستجو در OpenSea در اختیار شما قرار می گیرد:

  1. انتخاب نوع NFT: شما می توانید انتخاب کنید که آیا به دنبال بهترین کالکشن ها (Top) هستید یا می خواهید کالکشن های ترند را مشاهده کنید (Trending).
  2. نوع بلاکچین: هر NFT بر روی یک بلاکچین خاص ذخیره می شود. شما می توانید بلاکچین مورد نظر خود را انتخاب کنید، مانند Ethereum، Polygon یا Solana.
  3. حجم معاملات و قیمت: در این قسمت شما می توانید حجم معاملاتی هر کالکشن در ۲۴ ساعت، یک هفته یا یک ماه گذشته را مشاهده کنید. همچنین اطلاعاتی مانند کف قیمت هر NFT و تعداد فروش ها در مدت زمان معین نمایش داده می شود.

تأیید اصالت کالکشن ها

در این بخش برخی از کالکشن ها برچسب تأیید شده یا "تیک آبی" دارند که نشان دهنده اعتبار آن ها است. این کالکشن ها توسط OpenSea تأیید شده و معمولاً نسبت به سایر کالکشن ها معتبرتر هستند.

تحلیل تغییرات قیمت و فروش

یکی از مهم ترین بخش ها در اعتبارسنجی یک NFTبررسی تغییرات قیمت آن است. این تغییرات نشان دهنده روند بازار و تقاضای آن NFT هستند. به عنوان مثال ممکن است یک کالکشن در ۲۴ ساعت گذشته رشد قابل توجهی در قیمت داشته باشد که می تواند به شما کمک کند تا تصمیمات بهتری برای خرید بگیرید.

مشاهده تعداد فروش ها و حجم معاملات

یکی از نشانه های اعتبار یک NFT تعداد فروش های آن است. با بررسی تعداد فروش ها در بازه های مختلف زمانی می توانید به راحتی متوجه شوید که این NFT چقدر محبوب است. این اطلاعات می تواند به شما کمک کند تا از صحت و سلامت بازار یک کالکشن اطمینان حاصل کنید.

اضافه کردن کالکشن به واچ لیست

اگر قصد دارید کالکشن یا NFT خاصی را به صورت موقت زیر نظر داشته باشید، می توانید آن را به واچ لیست خود اضافه کنید. این کار به شما امکان می دهد تا به راحتی به آن کالکشن دسترسی پیدا کرده و روند قیمت ها و فروش های آن را دنبال کنید.

بررسی صفحه اختصاصی کالکشن

برای بررسی دقیق تر اعتبار یک کالکشن، می توانید با کلیک بر روی نام کالکشن وارد صفحه اختصاصی آن شوید. در این صفحه اطلاعات بیشتری از جمله حجم معاملات، تعداد مالکین، تغییرات قیمت و سایر جزئیات به نمایش گذاشته می شود.

پیشنهاد مطالعه: بازی‌ های NFT رایگان برای اندروید

راهنمای اعتبارسنجی NFT با استفاده از پلتفرم Cryptoslam

در بخش قبلی شما با روش اعتبارسنجی یک NFT و کالکشن در مارکت پلیس اوپن سی آشنا شدید. حالا در این بخش قصد داریم به سراغ پلتفرم Cryptoslam برویم و نحوه بررسی و اعتبارسنجی یک NFT را در این سایت بررسی کنیم. 

برای شروع، وارد وب سایت Cryptoslam شوید. پس از ورود با صفحه ای مواجه خواهید شد. در این صفحه اطلاعات زیادی برای مشاهده وجود دارد، اما به طور خاص برای بررسی NFT، به بخش "NFT Collection" می رویم. در این بخش، کالکشن هایی که در پلتفرم وجود دارند، نمایش داده می شود. برای مثال کالکشن معروف "Bored Ape Yacht Club" که برای انتخاب آن، فقط کافی است روی نام کالکشن کلیک کنید. در این بخش اطلاعاتی درباره کالکشن در اختیار شما قرار می گیرد، اما برای جلوگیری از تکرار توضیحات در این مرحله از آن ها صرف نظر می کنیم. 

در این بخش شما می توانید رتبه کالکشن ها را در بازه های زمانی مختلف از جمله ۲۴ ساعت، ۷ روز، ۳۰ روز یا "All time" مشاهده کنید.

پس از انتخاب کالکشن در صفحه جدید باید زمان مورد نظر خود را انتخاب کنید. این انتخاب به شما این امکان را می دهد که اطلاعات کالکشن را بر اساس بازه زمانی دلخواه مشاهده کنید. برای دقت بیشتر، پیشنهاد می کنیم که زمان را بر روی "All time" قرار دهید تا بتوانید تمامی اطلاعات از ابتدا تا کنون را بررسی کنید. البته بررسی بازه های زمانی دیگر نیز می تواند مفید باشد.

در این صفحه اطلاعات متعددی در اختیار شما قرار می گیرد. برای مثال شما می توانید تعداد کیف پول های فعال، تعداد خریداران، میزان عرضه، تعداد فروشندگان و دیگر جزئیات را برای هر بازه زمانی مشاهده کنید.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری را مشاهده کنید، کافی است روی گزینه مربوطه کلیک کنید. این کار به شما امکان می دهد که باقی اطلاعات مربوط به کالکشن را مشاهده کنید. می توانید NFT های مختلف را ببینید و اطلاعاتی مانند رنگ پس زمینه، لباس، دهان، آخرین فروش و سایر جزئیات را مشاهده کنید.

می توانید بهترین خریداران و فروشندگان کالکشن Bored Ape Yacht Club را در ۲۴ ساعت گذشته مشاهده کنید. این اطلاعات به شما کمک می کند تا از وضعیت معاملات در این کالکشن آگاه شوید و در صورتی که قصد خرید یا فروش NFT دارید، تصمیم بهتری بگیرید.

می توانید با توجه به اطلاعاتی که در اختیار شما قرار می گیرد، وضعیت اعتبار هر NFT را بررسی کنید. مثلاً می توانید بررسی کنید که این کالکشن تا امروز چه تعداد خریدار و فروشنده داشته است.

برای بررسی دقیق تر پس از مشاهده اطلاعات کالکشن، باید از بین NFT های موجود، یکی را برای اعتبارسنجی انتخاب کنید. پس از انتخاب، شما با صفحه ای مواجه می شوید. در این صفحه اطلاعات مختلفی درباره NFT نمایش داده می شود.

در این بخش شما می توانید تصویر NFT مورد نظر خود را مشاهده کنید و در صورت تمایل، آن را ذخیره کنید. همچنین می توانید اطلاعاتی مانند رنگ پس زمینه، چشم ها، کلاه و دیگر ویژگی ها را مشاهده کنید. البته توجه داشته باشید که این اطلاعات ممکن است برای هر NFT متفاوت باشد.

در این بخش می توانید قیمت های خرید و فروش قبلی NFT را مشاهده کنید. به عنوان مثال این NFT در گذشته با قیمت های ۲.۱۴۷.۳۷۲ میلیون دلار و ۱۳۰.۶۰۷ هزار دلار در مزایده به فروش رسیده است. این اطلاعات می تواند به شما در ارزیابی قیمت و اعتبار NFT کمک کند.

شما می توانید اطلاعات تکمیلی مانند نام کالکشن، Token ID، نام NFT، آدرس ولت سازنده و تاریخ ایجاد آن را مشاهده کنید. این اطلاعات به شما کمک می کند تا دقیق تر با NFT مورد نظر آشنا شوید و روند اعتبارسنجی را ادامه دهید.

می توانید تاریخچه خرید و فروش NFT را مشاهده کنید. با کلیک روی هر لینک می توانید به پروفایل کاربری افراد مراجعه کرده و اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید.

با استفاده از این اطلاعات و جزئیات موجود در سایت Cryptoslam، شما می توانید به راحتی اعتبار یک NFT را بررسی کنید. همه این داده ها برای اطمینان از صحت و اعتبار NFT ها بسیار اهمیت دارند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین ایده‌ برای ساخت NFT

بررسی NFT ها در سایت TofuNFT

در این بخش از مقاله برای اطمینان از اعتبار یک NFT  به سراغ سایت دیگری به نام TofuNFT خواهیم رفت. این سایت نیز اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می دهد که می تواند به شما در تکمیل مراحل اعتبارسنجی کمک کند. اگر می خواهید بیشتر با این سایت آشنا شوید، مطالعه این بخش را از دست ندهید.

در سایت TofuNFT بخشی به نام "NFT Validator" وجود دارد که به شما این امکان را می دهد تا اعتبار یک NFT را بررسی کنید. با استفاده از این ابزار شما می توانید به راحتی اطلاعات مرتبط با یک NFT خاص را وارد کرده و معیارهایی که سایت در نظر گرفته است، بررسی کنید تا تصمیم بگیرید که آیا NFT مورد نظر معتبر است یا خیر.

برای استفاده از این ابزار کافی است ابتدا وارد سایت TofuNFT شوید و به بخش "NFT Validator" مراجعه کنید. در این صفحه شما با فرم هایی مواجه خواهید شد که باید اطلاعات مربوط به NFT خود را در آن ها وارد کنید. در ادامه به توضیح گام به گام این مراحل می پردازیم:

  1. انتخاب شبکه: ابتدا باید شبکه ای که NFT شما در آن ایجاد شده است را انتخاب کنید. معمولا بیشتر NFT ها بر روی شبکه اتریوم قرار دارند، اما برای اطمینان بیشتر، باید به مشخصات هر NFT مراجعه کنید تا شبکه صحیح آن را بیابید.
  2. وارد کردن آدرس قرارداد هوشمند: در این بخش باید آدرس قرارداد هوشمند یا "Contract Address" NFT خود را وارد کنید. این آدرس را معمولاً می توانید در توضیحات مربوط به NFT پیدا کنید و سپس آن را در این بخش کپی کنید.
  3. وارد کردن Token ID: Token ID همان شناسه منحصر به فرد NFT است که باید آن را وارد کنید. این اطلاعات معمولاً در توضیحات NFT ذکر شده است.
  4. کلیک بر روی "Let's try": پس از وارد کردن اطلاعات، بر روی دکمه "Let's try" کلیک کنید تا سایت عملیات اعتبارسنجی را آغاز کند. این فرایند چند لحظه طول می کشد تا نتیجه گیری صورت گیرد.

بعد از این مراحل، سایت TofuNFT مجموعه ای از معیارها را بررسی می کند و شما می توانید به کمک آن ها از اعتبار NFT اطمینان حاصل کنید. برخی از این معیارها شامل بررسی نوع قرارداد، پشتیبانی از استانداردهای مختلف مانند ERC-721 و ERC-1155، اعتبار URI و فراداده های آن و دیگر جزئیات مرتبط با NFT می شود.

این معیارها به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که آیا NFT مورد نظر معتبر است و آیا می خواهید آن را خریداری یا معامله کنید.

کلام آخر

در دنیای NFT هاد تایید صحت دارایی های دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از روش های معرفی شده در این مقالهشما قادر خواهید بود تا به راحتی اصالت و اعتبار یک NFT را بررسی کرده و در صورت اطمینان آن را خریداری یا بر روی آن سرمایه گذاری کنید. فراموش نکنید که دقت در انجام این مراحل کلید موفقیت شماست. با انجام بررسی های دقیق از انتخاب درست خود اطمینان حاصل کرده و از ورود به دنیای NFT ها بدون مشکل لذت ببرید.

Image NewsLetter
Icon primary
Newsletter

در خبرنامه آرتا رسانه عضو شوید

با آخرین اخبار و تخفیف های ما آگاه شوید