U.S. News & World Report یکی از مجلههای خبری-تحلیلی ایالات متحده در 10 دسامبر سال 2021 شغل توسعه دهندگان دنیای وب را به عنوان هشتمین شغل برتر در فناوری رتبه بندی کرد. کارشناسان پیشبینی میکنند تقاضا برای حرفه توسعه دهندگان تا سال 2030 در حدود 13 درصد افزایش خواهد داشت.
این بدان معناست که تا سال 2030 بیش از 25000 هزار شغل جدید ایجاد خواهد شد. اگر شما وارد دنیای وب شدهاید یا علاقمند به این دنیا هستید و قصد توسعه آن را دارید مطالعه این مقاله را درباره زبان های برنامه نویسی وب به شما پیشنهاد میکنم.
پیشنهاد مطالعه: برنامه نویسی بلاکچین
هر زبانی به طور کلی وسیلهای برای ارتباط است. زبان برنامهنویسی یک زبان کامپیوتری است که برای برقراری ارتباط با کامپیوتر استفاده میشود. زبان برنامه نویسی مجموعهای از دستورالعملها (یا کد) است که برای انجام اقدامات خاص نوشته شده است. از طریق زبان برنامهنویسی، توسعهدهندگان دستورالعملهای رایانه را به گونهای میدهند که ماشینها بتوانند آن را بفهمند و دنبال کنند. همه زبانهای برنامهنویسی دارای نحو، ساختار و قوانین خاص خود هستند که برای اجرای کدها بدون خطا باید رعایت شود.
کسانی که وارد دنیای برنامه نویسی شدهاند و یا تازه قصد ورود به این دنیا را دارند در وهله اول باید با تحقیق و بررسی و شناخت علایق خود وارد فضای بکاند و یا فرانتاند شوند. البته بسیاری از توسعه دهندگان وب در هر دو زمینه ورود پیدا میکنند که در اصطلاح به آنها توسعهدهندگان فولاستک گفته میشود. شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که این اصطلاحات به چه معناست. بهتر است مقداری در خصوص این اصطلاحات صحبت کنیم تا کمی از سردرگمی تازه واردها کم شود.
توسعه دهنده فرانتاند چه کسی است و چه مهارتی دارد؟
توسعهدهنده فرانتاند کسی است که بر روی ظاهر سایت و قسمتی که کاربر با آن تعامل دارد کار میکند. تمام چیزهایی که در اینترنت و در قالبهای مختلف ملاحظه میکنید ترکیبی از کدهای html,css و جاوااسکریپت است. در واقع کسی که فرانتکار است با این کدها حتما سروکار دارد و محیط گرافیکی وب سایت را خلق میکند. البته فقط اینها نیست بلکه فریمورکها و زبانهای برنامه نویسی دیگری نیز هست که برای زیباتر شدن و پویا شدن سایت مورد استفاده قرار میگیرد و توسعهدهندگان فرانتاند باید با آنها آشنا باشند، مانند فریمورکهای بوت استرپ، فاندیشن، بک بون، انگولارجیاس و … . این افراد باید از خلاقیت خوبی نیز در کنار دانش برنامه نویسی برخوردار باشند تا بتوانند صفحاتی ایجاد کنند که برای مخاطب جذاب و دلپذیر باشد.
توسعه دهنده بکاند چه کسی است و چه مهارتی دارد؟
و اما توسعه دهنده بکاند، آیا تا به حال شده به این مسئله فکر کنید که این اطلاعاتی که بر روی صفحات وب مشاهده میکنید و تمام عملیاتی که در سمت کاربر یک سایت اتفاق میافتد کجا ذخیره میشود، اینجاست که پای بکاند وسط میآید. بکاند در واقع پشت صحنه یک وب سایت است که اجزا و زیرساختهای یک وب سایت را میسازد که موجودیت فرانتاند به آن وابسته است. توسعه دهندگان بکاند برای اینکار به زبانهای برنامهنویسی پی اچ پی، روبی، پایتون، جاوا و … نیاز دارند.
توسعهدهنده فولاستک به شخصی گفته میشود که هم با سمت کاربر و هم با سمت سرور وب سایت آشناست و مهارتهای لازم در هر دو زمینه را دارا میباشد. فردی که فولاستک باشد تجربه کار در هر دو سمت را دارد و باید به برنامه نویسی، مدیریت پایگاه داده، مدیریت API و مدیریت امنیت تسلط داشته باشید.
خب تا اینجای کار تا حدودی در خصوص اصطلاحات فرانتاند، بکاند و فولاستک صحبت کردیم حالا میخواهیم در خصوص زبانهای برنامهنویسی مورد نیاز فرانتاند و بکاند یک وبسایت صحبت کنیم.
زبان نشانه گذاری HTML یا HyperText، پایه و اساس توسعه وب است که هر توسعه دهنده باید با آن آشنا باشد. براساس نظرسنجی Stack Overflow، این مهارت محبوب برای توسعه دهندگان وب، دومین زبان پرکاربرد در سال 2020 است. اگرچه HTML یک زبان برنامه نویسی کامل نیست، اما زبان استانداردی است که برای ایجاد صفحات وب استفاده می شود.
HTML ساختار صفحات وب را فراهم میکند و مسئول قالب بندی مناسب متن و تصاویر است. HTML امکان استفاده از قالب ها را فراهم میکند تا طراحی یک صفحه وب به راحتی انجام شود. یادگیری و پیاده سازی آن بسیار آسان است. توسط هر مرورگر پشتیبانی میشود. البته با استفاده از زبان HTML نمیتوان صفحات پویا و داینامیک ساخت و اینکه برای ایجاد صفحات تنها با این زبان، باید کد زیادی نوشته شود.
مانند HTML، CSS نیز زبان اصلی دیگری است که هر توسعه دهندهای باید بداند. CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets است و اغلب با HTML برای کنترل سبک یک صفحه وب استفاده میشود. ترکیب HTML و CSS را مادر تمام زبانهای برنامه نویسی مینامند. اندازه، رنگ و موقعیت همه عناصر در یک صفحه وب توسط CSS تعیین میشود. CSS یک سبک آبشاری دارد، به این معنی که در سراسر یک صفحه وب، یک سبک کاربردی از والدین به فرزند کاهش مییابد. از طراحی وب سایت ریسپانسیو پشتیبانی میکند. سرعت بارگذاری صفحه را بهبود می بخشد. سفارشی سازی صفحات وب را ساده میکند. یادگیری آن نیز همانند HTML آسان است.
نظرسنجی توسعهدهندگان Stack Overflow در سال 2020، جاوا اسکریپت را به عنوان رایج ترین زبان برنامه نویسی مورد استفاده در جهان ثبت کرده است. یکی از دلایل محبوبیت آن این است که میتوان از آن برای توسعه فرانتاند و بکاند استفاده کرد. برای افزودن رفتار و تعامل به صفحات وب استفاده میشود و همچنین شامل چندین کتابخانه و چارچوب است. جاوا اسکریپت انتخاب مورد علاقه توسعه دهندگان برای ایجاد عناصر وب پویا مانند دکمه های قابل کلیک یا گرافیکهای متحرک است. علاوه بر توسعه وب، میتوان از آن برای توسعه برنامههای تلفن همراه، بازیها و سرورهای وب استفاده کرد. جاوا اسکریپت بسیار سریع است و به آسانی با سایر زبانها ادغام میشود در کل یک زبان برنامه نویسی همه کاره است.
پیشنهاد یادگیری: آموزش جاوااسکریپت
جیکوئری یک کتابخانه سریع و کوچک پر از ویژگیهای جاوا اسکریپت است و در واقع با هدف استفاده آسان و سریع از زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت، ایجاد شده است. با استفاده از جیکوئری میتوانید انیمیشنها و افکتهای زیبایی به المان هایتان اضافه کنید، درخواستهای Ajax به سمت سرور ارسال کنید و اطلاعات را بدون رفرش صفحه از دیتابیس دریافت کنید، اسلایدر بسازید، فرمها را اعتبارسنجی کنید و بسیاری از کارهایی که صفحات وب را داینامیک میکند را انجام دهید.
زبان برنامه نویسی C بدون شک یکی از مهم ترین زبانهای برنامه نویسی است که به وفور هم به صورت مستقیم برای پیاده سازی انواع نرمافزارها و برنامهها بر روی انواع سیستمهای سختافزاری و سیستم عاملها استفاده شده است و هم منشا ایجاد زبانهای برنامه نویسی جدیدتر، نظیر C++ ,Java :و C# بوده است. بسیاری از مفاهیم مورد استفاده در ساختار این زبان برنامه نویسی، بعدها تبدیل به موضوعات پایهای و اساسی علوم کامپیوتر شده است و از این نظر، زبان برنامه نویسی C، دارای ارزش های تئوریک بسیار بالایی است.
یک زبان متن باز که یادگیری و استفاده از آن آسان است، پایتون یکی از محبوبترین زبانهایی است که برای توسعه وب استفاده میشود. برای مبتدیان و همچنین برنامه نویسان با تجربه، پایتون یک انتخاب ایدهآل است. برای توسعه بکاند، علم داده، توسعه اپلیکیشن وب و اتوماسیون استفاده میشود. پایتون مجموعه عظیمی از کتابخانههای استاندارد دارد که برنامهنویسی با استفاده از پایتون را برای توسعهدهندگان آسانتر میکند. دارای قابلیت تایپ پویا است که ایجاد وب سایتهای پیچیده را که نیاز به تغییرات مداوم محتوایی دارند را برای توسعه دهندگان آسان میکند. پایتون یک زبان توسعه بکاند کارآمد است و با سایر زبانهای برنامه نویسی مانند C، #C و جاوا ادغام میشود. از جمله فریمورکهای محبوب توسعه بکاند آن جنگو و فلاسک است. با استفاده از فریمورکهایی مانند فلسک، میتوان مدلهای یادگیری ماشین را نیز در وب سایتها پیادهسازی کرد.
در سال 1990، Sun Microsystems جاوا را برای افزودن ویژگیهایی به زبان C++ توسعه داد. جاوا براساس اصل Write Once Run Anywhere (یکبار بنویس و همیشه اجرا کن) ساخته شده است و یکی از پرکاربردترین زبانهای بکاند برای توسعه وب است. این زبان از مفاهیم OOP پیروی میکند، دارای کتابخانه های غنی از ویژگیهای منبع باز است و به دلیل منحنی یادگیری متوسط و بهرهوری بالا، زبان خوبی برای یادگیری است. جاوا از multithreading پشتیبانی میکند، بنابراین میتوان چندین رشته را به طور همزمان اجرا کرد که به معنای حداکثر استفاده از CPU است. جاوا میتواند حجم عظیمی از داده ها را مدیریت کند و از امنیت بالایی برخوردار است.
یک زبان برنامه نویسی متن باز که توسط مایکروسافت در سال 2012 معرفی شد، Typescript یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب طبق گفته GitHub است. از نظر نحوی و معنایی شبیه به جاوا اسکریپت است و اغلب به آن جاوا اسکریپت ++ می گویند. از آنجایی که تایپ اسکریپت قدرتمندتر از جاوا اسکریپت است، از توسعه برنامه های کاربردی در سطح سازمانی با پایگاه های کد بزرگ پشتیبانی میکند.
این زبان از مفاهیم OOP پشتیبانی میکند و دارای چندین ابزار عیبیابی داخلی است که توسعه را ساده میکند.
زبان برنامه نویسی Objective-C یک زبان برنامه نویسی شیگرا است که به طور کلی پیامهای سبک Smalltalk را به زبان برنامهنویسی C اضافه میکند. این زبان، زبان برنامهنویسی اصلی مورد استفاده اپل برای سیستم عامل MacOS و سیستم عامل IOS و فریمورک برنامه نویسی کاربردی آن ( Cocoaو Cocoa Touch) قبل از معرفی Swift بود. این زبان برنامهنویسی از تایپ پویا پشتیبانی میکند و بنابراین انعطافپذیری عالی دارد. از تخصیص حافظه پویا پشتیبانی میکند. یادگیری آن فوق العاده آسان است. سریع، قدرتمند و انعطاف پذیر است و میتواند محاسبات پیچیده را انجام دهد. البته تشخیص خطا در آن مشکل است و از مفاهیم OOP پشتیبانی نمیکند.
C++یک زبان برنامه نویسی همه منظوره و عمومی است که هم اکنون در سطح وسیعی از علم کامپیوتر استفاده میشود و مفاهیم شیگرایی، وراثت و چندریختی را بیان میکند. دارای یک کتابخانه استاندارد و قوی است و مکانیزم کامپایل آن سریع و کارآمد است. تمام نرم افزارهایی که به صورت روزمره در ویندوز با آنها کار میکنیم توسط زبان مادر C و C++ نوشته شدهاند و در صنعت خودروسازی، فضایی، معماری، بانکی، کنسول بازی و … کاربرد دارند.
C# (سی شارپ) یک زبان برنامه نویسی شیگرا است که توسط مایکروسافت توسعه یافته است. در ابتدا برای چارچوب دات نت برای ساخت برنامه های کاربردی ویندوز توسعه داده شد. امروزه به طور گسترده در توسعه باطن، توسعه بازی و توسعه اپلیکیشن موبایل استفاده می شود. نه تنها در ویندوز، بلکه در سیستم عاملهای اندروید، لینوکس و iOS نیز قابل استفاده است و آن را به یکی از بهترین زبانهای برنامه نویسی وب سایت در سال 2022 تبدیل میکند. زبان سیشارپ دارای یک حافظه پشتیبان قوی است و مجهز به مجموعه ای غنی از کتابخانه هاست که امکان توسعه سریعتر را فراهم میکند.
این تنها زبان مورد استفاده توسط (Windows Presentation Foundation (WPF است.
Angular یکی از پرکاربردترین زبانهای فرانت اند است که معماری MVC دارد و امکان مدل سازی پویا را فراهم میکند. Angular یک زبان برنامه نویسی مهم است که از توسعه برنامه های کاربردی پیچیده پشتیبانی میکند. برای توسعه UI، Angular از HTML استفاده میکند، بنابراین درک آن آسان است. با Angular، میتوانید پروژههایی با عملکرد گسترده و طراحی جذاب را به بهترین نحو توسعه دهید.
SQL یا زبان پرس و جو ساختاریافته و یک زبان پایگاه داده استاندارد است که در ترکیب با یک زبان برنامه نویسی دیگر استفاده می شود. SQL به عنوان یک زبان پرس و جو پایگاه داده، برای دستکاری پایگاه های داده استفاده می شود. این زبان در فهرست پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی توسط Stack Overflow رتبه سوم را دارد و بیش از 50 درصد توسعه دهندگان از SQL برای برنامه نویسی استفاده می کنند. برای ایجاد، خواندن، به روز رسانی و حذف رکوردها در پایگاه داده استفاده می شود. به طور گستردهای در ابزارهای هوش تجاری استفاده می شود.
SQL یک نحو ساده دارد. به راحتی قابل دسترسی است و بسیار کاربردی است. البته SQL فقط با پایگاه داده های کوچک به خوبی کار میکند.
PHP یا Hypertext Preprocessor یک زبان برنامه نویسی منبع باز است که برای توسعه بکاند استفاده میشود. PHP بیشتر برای توسعه وب سایتهای پویا و پر داده استفاده میشود و یک زبان تفسیری است. PHP یکی از محبوبترین زبانهای صفحه وب است و فریمورکهایی مانند دروپال، لاراول و وردپرس از PHP استفاده میکنند. امکانات PHP توسط بسیاری از افزونههای شخص ثالث مانند NET، MySQL و Apache پشتیبانی میشود و میتواند تصاویر، PDF، متن، انیمیشن ها و HTML را خروجی دهد، همچنین با سرویسهای ابری نیز سازگار است. قابل استفاده بر روی تمامی سیستم عاملهای اصلی است. یکی از ایرادات آن این است که ویژگی های رسیدگی به خطا در آن خیلی خوب نیست.
پیشنهاد ویژه: آموزش php
روبی یک زبان توسعه بکاند محبوب است که از برنامه نویسی رویه ای، عملکردی و شیگرا پشتیبانی میکند. این زبان برنامهنویسی یکی از زبانهایی است که برای مبتدیان توصیه میشود. در ترکیب با چارچوب Ruby on Rails، این زبان به طور گسترده برای توسعه وب استفاده میشود. از ابزارهای مختلف رابط کاربری گرافیکی (GUI) پشتیبانی میکند، از همه پلتفرم های اصلی مانند ویندوز، مک و لینوکس حمایت میکند
دارای ویژگی های برجسته ای مانند جمع آوری خودکار زباله، مدیریت متمرکز بسته، رفتار ارسال سفارشی و غیره است. دارای بسیاری از ابزارها و کتابخانه های مفید است. کدهایی که به زبان روبی نوشته شدهاند به سختی میتوان اشکالزدایی کرد.
Golang یا Go یک زبان برنامه نویسی منبع باز است که در سال 2007 در گوگل توسعه یافت. این زبان از نظر نحوی شبیه به زبان C است. هر دو این زبانهای برنامه نویسی برای برنامهنویسان حرفهای مناسب است. این زبان، حداقل ابزارها را دارد ولی کارایی زیادی را برای شما فراهم میکند. این زبان در باطن، بسیار فراتر از زبان برنامه نویسی C عمل میکند. زبان برنامه نویسی گو، امکانات جدید و کارآمدی مانند قابلیت تفکیک داده Abstraction) (Data و برنامه نویسی شیگرا (Object Oriented) را دارا است. همچنین، به سیستم اتوماتیک مدیریت حافظه (Garbage Collection) مجهز است. همانطور که آگاه هستید، مدیریت حافظه به طور دستی، وقت و انرژی بسیاری را از برنامهنویسان میگیرد.
پس، سیستم اتوماتیک مدیریت حافظه گو، یک مزیت در صرفه جویی وقت و هزینه به حساب میآید. علاوه بر این موارد، در زبان برنامه نویسی گو، مفاهیمی مانند جنریک لیستها، سازنده و استثناها وجود ندارد. ویژگی عدم پشتیبانی از وراثت در گو (GO) باعث آسانتر شدن روند ویرایش کدها میشود. به طور مثال، در زبانهای دیگر مانند جاوا یا پایتون، اگر کلاس ABC از کلاس XYZ ارث ببرد، باید در کلاس XYZ تغییراتی ایجاد شود. از همین رو، تمام کلاسهایی که از کلاس XYZ نیز ارث میبرند، باید تغییر کنند؛ بنابراین، عدم پشتیبانی از وراثت باعث فهم بهتر زبان گو میشود. طبق ویژگیهای گفته شده، زبان گو برای توسعه زیر ساخت مثل برنامه نویسی سرورهای شبکه استفاده میشود و تمام ابزار و سیستم موردنیاز برای برنامهنویسان را نیز فراهم میکند. در نهایت لازم است بدانید، این زبان در حوزههای گرافیک، هوش مصنوعی و اپلیکیشنهای موبایل استفاده میشود.
اسکالا در خانواده جاوا گروه بندی شده است و یکی از جدیدترین موارد اضافه شده به آن است. اسکالا همه ویژگی های جاوا به علاوه برخی از موارد اضافه شده را دارد که به غلبه بر برخی از معایب جاوا کمک می کند. Scala یک انتخاب عالی برای توسعه راه حل های تجزیه و تحلیل داده است.
به طور خلاصه، میتوان گفت که هدف از ایجاد اسکالا طراحی یک جاوای بهینهتر بوده و جالب است بدانید که این زبان در JVM )ماشین مجازی جاوا) اجرا میشود. به غیر از Scala زبانهای دیگری همچون Kotlin و Ceylon نیز بودهاند که سعی کردهاند یک جاوای بهتر باشند اما این در حالی است که در این زبانها سعی شده سینتکس تا حد ممکن نزدیک به زبان جاوا باقی بماند و صرفاً منحنی یادگیری این زبانها نسبت به زبان جاوا کمی بهتر شود اما اسکالا با این ذهنیت طراحی شد که محدودیتهای زبان جاوا رفع گردیده و توسعهدهندگان بتوانند با شکستن ساختارها و پارادایمهای به کار گرفته شده در زبان جاوا، کدهای کمتر اما در عین حال بهینهتری بنویسند و شاید یکی از دلایل سختی یادگیری این زبان هم همین مسأله ساختارشکنی بوده باشد.
ASP مخفف کلمه Active Server Pages است و برای طراحی سایت اختصاصی استفاده میشود و یک محصول منحصر به فرد برای شرکت مایکروسافت به حساب میآید. این زبان برنامهنویسی اکنون منسوخ شده است و جای خود را به زبان اسکریپت نویسی ASP.NET داده است. در واقع ASP.NET یک زبان برنامهنویسی نیست، بلکه یک چارچوب برنامه وب منبع باز سمت سرور است که برای توسعه وب برای تولید صفحات وب پویا طراحی شده است و توسط مایکروسافت توسعه داده شد تا به برنامه نویسان اجازه دهد تا وب سایت ها، برنامه ها و خدمات پویا بسازند.
شما میتوانید با C# یا F# یا زبانهای برنامهنویسی دیگر دات نت ASP.NET بنویسید. بیشتر شرکتها و سازمانهای بزرگ برای نرم افزارهای تحت وب خود از این زبان برنامهنویسی استفاده میکنند. نرم افزاری که بیشترین هماهنگی با این زبان برنامهنویسی را دارد، به عنوان Microsoft Visual Studio شناخته میشود که در واقع محیط برنامهنویسی مایکروسافت محسوب میشود.
Node.js یک محیط اجرای جاوا اسکریپت منبع باز و کراس پلتفرم است. Node.js یک ابزار محبوب تقریبا برای هر نوع پروژه ای است.
در واقع یکی از محیطهای هایی که به برنامه نویسان اجازه میدهد کدهای جاوا اسکریپت خود را سمت سرور اجرا کنند، Node.js میباشد. به کمک Node.js زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپ به جای اجرا درمرورگر در محیط سرور اجرا میشود. Node.js به شما اجازه میدهد به آسانی و سادگی برنامههای تحت شبکه مقیاسپذیر و بزرگ بنویسید. قبل از معرفی Node.js از جاوا اسکریپت بیشتر در سمت وب یا همان فرانتاند برای پویا سازی صفحات وب استفاده میشد ولی بعد از معرفی Node.js برنامه نویسان برای بکاند نیز از این زبان برنامه برنامو نویسی بهره میبرند و این مسئله قدرت جاوا اسکریپت را بیش از پیش به رخ کشیده است و در حال حاضر نیز بسیار محبوبیت دارد.
Vue.js یک فریمورک متن باز زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت است که از آن برای توسعه رابط کاربری استفاده میشود. ویو نیز مانند بسیاری از فریمورکهای دیگر دارای کتابخانههای متعددی است که قابلیتهای گوناگونی را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهند. شما می¬توانید از Vue.js در ساخت اپلیکیشن¬های تحت وب تک صفحهای یا حتی وبسایت¬هایی در مقیاس بزرگ با ساختارهای مختلف استفاده کنید. همچنین میتوانید کامپوننت¬هایی ایجاد کرده و در سایر بخشهای پروژه یا حتی پروژه¬های دیگر از آن استفاده کنید.
ریکت یک کتابخانه متن باز جاواسکریپت است که برای ساخت وب اپلیکیشنها استفاده میشود. این برنامه به ما کمک میکند که از امکانات خوبی برای فرانت اند و رابط کاربری سایت استفاده کنیم و در واقع ابزاری برای توسعه رابط کاربری میباشد که صفحه وب ساخته شده با آن قابلیت ارائه شدن بر اساس برنامه های تک صفحه ای یا همان SPA ها را دارا می باشد. برای اینکه بتوانید از این فریمورک استفاده کنید ابتدا باید Node.js را روی سیستم خود نصب کنید.
Rust یک زبان برنامه نویسی ترجمه شده، عام منظوره و چند الگویی است که مدلهای تابعی خالص، امری-رویهای و شیگرا را پشتیبانی میکند. سینتکس زبان Rust شبیه زبان c و c++ است ولی به لحاظ معنایی متفاوت است. Rust یک زبان برنامهنویسی بروز، سریع و قدرتمند است و از خطرهای امنیتی جلوگیری میکند. از این زبان میشود برای توسعه بازی، سیستمهای شبیهسازی، کامپوننت مربوط به مرورگرها، سیستمهای مدیریت فایل و حتی سیستم عامل استفاده کرد. در حال حاضر برخی از شرکتهای بسیار محبوب مانند موزیلا، دراپباکس و… از این زبان برای توسعه اپلیکیشنهای خود استفاده میکنند.
پیشنهاد مطالعه: زبانهای برتر برنامه نویسی وب در سال 2024
Perl یک زبان برنامهنویسی سطح بالا، تفسیری، شیگرا و پویا است. این زبان برنامهنویسی برای سمت سرور یا همان بکاند مورد استفاده قرار میگیرد و از آن در زمینههای مختلفی همچون هوش مصنوعی، بانکهای اطلاعاتی، سیستم عامل و … استفاده میکنند. قدرت پردازش متن این زبان بسیار بالاست و ساختار کلی آن از زبانهای C ، ShellScript و Sed الهام گرفته است.
زبان برنامهنویسی سوئیفت یک زبان همه منظوره و اوپن سورس است که توسط شرکت اپل در سال 2014 طراحی شده است. اپل این زبان را برای توسعه iPadOS، macOS، tvOS، watchOS و iOS ایجاد کرده است. اگر به توسعه آی او اس علاقمندید، سوئیفت یکی از بهترین زبانهای برنامه نویسی است که یادگیری آن به شما کمک زیادی می کند. این زبان امن ، سریع ، شهودی و تعاملی است. سوئیفت دارای قابلیت همکاری با بخش های مختلف Objective-C است که این بدان معنا است که کدهای سوئیفت میتوانند در کنار فایل های Objective-C قرار گرفته و اجرا شوند.
سخن پایانی
خب تا اینجا تعداد زیادی از زبانهای برنامه نویسی که در دنیای وب کاربرد دارند را خدمتتان ارائه کردیم. شما میتوانید با مطالعه این مقاله از کاربرد هر زبان برنامه نویسی تا حدودی آشنا شوید و با توجه به هدف خود یک یا چند زبان برنامه نویسی را برای یادگیری انتخاب کنید.