وزارت دفاع ایالات متحده برای استفاده از هوش مصنوعی نظامی یک گروه کاری جدید برای مطالعه موضوع چگونه هوش مصنوعی در بخش نظامی دفاع ملی کشور به کار گرفته میشود، راهاندازی کرده است. این تیم کاری که لیما نامیده شده است به بررسی که کاربرد هوش مصنوعی در تمامی بخشهای دفاع ایالات متحده، از جمله توانمندیهای نبردی، میپردازد.
Table of contents [Show]
در تاریخ ۱۰ اوت، اعلام شد که تشکیل تیم کاری “لیما” با هدف اجرای یکپارچهسازی هوش مصنوعی در سازوکار دفاعی ایالات متحده، به منظور طراحی، اجرا و بهرهبرداری از فناوریهای هوش مصنوعی در وزارت دفاع، ایجاد خواهد شد.
در این خصوص، وزارت دفاع ضمانت داده است که هدف اصلی از بهرهگیری از هوش مصنوعی، بهبود بهرهوری در زمینههای مختلف از جمله امور تجاری، سلامت، آمادگی نظامی و سیاست است و هیچگونه تلاشی برای استفاده از این فناوری در جنگ وجود ندارد.
یکی از وظایف تیم کاری لیما، مربوط به تحقیق درباره نحوه مقابله با استفادههای غیرقانونی از هوش مصنوعی در دفاع ملی است، به منظور تضمین امنیت و پاسخ مناسب به تهدیدات هوش مصنوعی است.
اداره نظارت هوش مصنوعی که از سال ۲۰۲۲ فعالیت خود را آغاز کرده، به نظارت و رهبری تیم کاری لیما میپردازد. فرمانده این تیم، کاپیتان ناوی ایالات متحده، مانوئل زاویر است.
ایجاد تیم کاری لیما در موقعیتی رخ داده است که تنشها میان ایالات متحده و چین در زمینه فناوری هوش مصنوعی به اوج خود رسیدهاند.
در تاریخ ۹ اوت، رئیسجمهور آمریکا، جو بایدن، تصمیم به تعیین چین، هنگ کنگ و ماکائو به عنوان کشورهایی که در زمینه هوش مصنوعی نگرانیبرانگیز عمل میکنند، گرفت. به علاوه، سرمایهگذاریهای فناوری در این مناطق تحت کنترل و محدودیت قرار خواهند گرفت.
نگرانیها از سرمایهگذاریهای چین در زمینه هوش مصنوعی به دلیل تأثیر آن بر قدرتهای نظامی و سایبری، برای ایالات متحده ادامه دارد. به این دلیل، به تاریخ اکتبر ۲۰۲۲، ایالات متحده فروش تمامی تراشههای هوش مصنوعی به چین را ممنوع کرده است.
جمعبندی
هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری پرقدرت، میتواند به بهبود فرآیندهای مختلف کمک کند. با این حال، تاثیرات آن میتوانند به صورت مثبت یا منفی باشند و استفاده مسئولانه از آن، جهت تقویت دفاعات ملی و جلوگیری از سواستفادههای نامناسب ضروری است.