از زمانی که گوگل روز به روز هوشمندتر و باهوش تر شد، از یک موتور جستجویی که به راحتی می شد با چند محتوا، جایگاه خوبی در صفحه سرچ به دست آورد، به یک موتور جستجوی سمانتیک تغییر پیدا کرد، به همین دلیل ساختن ارتباط موضوعی بین محتوای سایت، یکی از بهترین استراتژیها برای رتبهبندی سایت ها شد.
تاپیکال آتوریتی topical authority، که به عنوان اعتبار موضوعی نامیده میشود، در واقع یک روش برای افزایش دیده شدن و جلب ترافیک هدفمندتر به سایت شماست. شما باید به گوگل ثابت کنید در خصوص کلمه کلیدی مد نظرتان به عنوان یک مرجع و منبع شناخته می شوید و برای رسیدن به این هدف باید تاپیکال مپ یا یک نقشه و مسیر راه برای پوشش همه موضوع های مرتبط با کلمه مورد نظرتان داشته باشید. به طوری که تمام مفاهیم مرتبط با کلمه کلیدی و زیرمجموعه های آن را با توجه به اینتنت محتوا تولید کنید. اگر در خصوص هدف جستجو یا سرچ اینتنت اطلاعاتی ندارید، مقاله “هدف جستجو (search intent) چیست؟” را مطالعه کنید.
در SEO سمانتیک (Semantic SEO) یا سئو معنایی، داشتن یک نقشه موضوعی به شدت می تواند در تولید محتوای مفید به شما کمک می کند.
Table of contents [Show]
تاپیکال مپ topical map یک نقشه استراتژیک محتوایی است که تمام محتوایی را که باید برای پوشش کامل یک موضوع ایجاد کنید، مشخص میکند. تاپیکال مپ، نه تنها شامل محتوایی است که باید ایجاد کنید، بلکه سلسله مراتب و محتواهای زیرمجموعه هر محتوا را هم مشخص می کند. در واقع نقشه ایجاد محتوای تاپیک کلاستر را ایجاد می کند.
همانطور که قبلاً گفته شد برای اینکه سایت شما به عنوان یک سایت با محتوای باارزش و قابل ارجاع از نظر گوگل شناخته شود، باید اعتبار موضوعی به دست بیاورید. برای اینکار هم شما باید هر سوالی که فکر می کنید در زمینه موضوع مورد نظرتان وجود دارد را پوشش دهید به طوری که کاربر جواب همه سوالات خود را در سایت شما پیدا کند. با ساختاردهی محتوای خود به یک سلسلهمراتب موضوعی، نه تنها به کاربران خود کمک میکنید تا محتوای مورد نظر خود را پیدا کنند، بلکه به موتورهای جستجو نیز کمک میکنید تا بفهمند سایت شما درباره چه چیزی است، چرا که میتوانند ساختار سایت شما را تحلیل کنند. در واقع SEO سمانتیک به موتورهای جستجو کمک می کند تا درک درستی از محتوای سایت شما داشته باشند.
عدم توجه به این موضوع به منزله پر کردن سایت از محتواهایی است که هیچ گونه ارتباطی با یکدیگر ندارند و در این صورت تصور کنید وقتی از یک محتوا، به محتوای دیگر می خواهید لینک داخلی بدهید، مجبور هستید به صفحاتی لینک بدهید که هیچ ارتباط موضوعی بین دو صفحه وجود ندارد و کاربر هم تجربه خوشایندی از سایت شما پیدا نمی کند و این یعنی تجربه کاربری ضعیف برای سایت شما و یک زنگ خطر!!!!
یک مثال ساده: یک فول استک دولوپر به همه زبان های برنامه نویسی فرانتاند و بکاند، تسلط دارد و با اشراف کامل در مورد موضوعات مربوط به برنامه نویسی می تواند پاسخ دهد و شما این فرد را به عنوان یک فرد مرجع در امر برنامه نویسی می شناسید چرا که همه سوالات برنامه نویسی شما را می تواند پوشش دهد. در مورد سایت هم همینطور است اگر همه موضوعات مربوط به یک کلمه کلیدی را پوشش دهید، گوگل و همینطور کاربران شما را در این خصوص به عنوان مرجع شناسایی می کنند و می توانید تاپیک آتوریتی به دست بیاورید.
همه این موارد که ذکر شد و در ادامه نیز مطالعه می کنید جزء تکنیک های سئو است که در قیمت سئو سایت توسط یک تیم حرفه ای تاثیرگذار است.
حتما می پرسید چطور باید همه موضوعات مرتبط با یک محتوا را پوشش داد. برای ساختن تاپیکال مپ و رسیدن به تاپیکال آتوریتی یا اعتبار موضوعی بالا، روش هایی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم. صبر، حوصله و دقت فاکتورهایی هستند که باید داشته باشید تا بتوانید تاپیکال مپ جامعی برای رسیدن به تاپیکال آتوریتی و اعتبار موضوعی بالا، ایجاد کنید.
گوگل ترندز یک مکان عالی برای یافتن موضوعات مرتبط است. گزارش موضوعات مرتبط به شما لیستی از موضوعاتی را میدهد که با موضوع شما مرتبط هستند. طبق گفته گوگل، “کاربرانی که به دنبال عبارت شما میگردند، همچنین به دنبال این موضوعات نیز میگردند”. این به معنای آن است که گوگل این موضوعات را با موضوع هدف شما مرتبط میداند.
البته باید توجه داشته باشید که این موارد به معنی ارتباط 100 درصدی با موضوع شما نیست و باید باحوصله همه این موضوعات را بررسی کنید و آنهایی که ارتباط دارند را به لیست خودتان اضافه کنید.
این مورد را من به شخصه در وب فارسی ندیده ام. اما شاید شما هم بارها در سرچ انگلیسی دیده باشید. من برای استفاده از این مورد، موضوع مورد نظرم را به انگلیسی سرچ می کنم و باکس سوالات را بررسی می کنم و همانها را به فارسی ترجمه می کنم.
این سوالات شامل سوالاتی است که مردم واقعاً سرچ می کنند و به همین دلیل یک روش بسیار عالی برای ساختن ساختار محتوای سایت است. البته باید این سوالات را از لحاظ اینتنت و کانتنت بررسی کنید و مواردی را که نمی توان در یک مقاله پوشش داد، مقاله جداگانه ای برای آن سوال و موضوع ایجاد کنید.
به تصویر زیر توجه کنید.
شما زمانی که کلمه یا موضوعی را در گوگل سرچ می کنید، اگر کلمه را به طور کامل تایپ نکنید، گوگل به صورت خودکار ادامه چیزی که سرچ کرده اید را حدس می زند و این مواردی که پیشنهاد می دهد، بر اساس بیشترین آمار سرچ می باشد و به شما در پیدا کردن موضوعات مرتبط کمک می کند.
می توانید با یک پرامپت نظیر آنچه که در ادامه اشاره می کنم از هوش مصنوعی chatgpt بخواهید که موضوعات مرتبط با آنچه را که می خواهید به شما ارائه دهد.
My man GPT, give me 50 semantically super relevant but unique topics under the main category of “WordPress site design
در اینجا من خواسته ام که 50 موضوع از نظر معنایی فوق العاده مرتبط اما منحصر به فرد را تحت موضوع اصلی “طراحی سایت وردپرس” به من بگوید.
نکته خیلی مهم: باز هم تاکید می کنم موضوعاتی که با روش های گفته شده به دست می آورید را باید با دقت بررسی کرده و آن ها را به درستی دسته بندی کنید و موضوعات زیرشاخه هر شاخه اصلی را با توجه به اینتنت به درستی تعیین کنید و یک نقشه تولید محتوا برای سایت ایجاد کنید. برای این کار شاید نیاز باشد که چندین ساعت و حتی چند روز وقت صرف کنید.
در کنار ایجاد تاپیکال مپ درست، باید این موارد را در نظر داشته باشید تا گوگل سایت شما را از نظر اعتبار در یک موضوع خاص، در حد بالا و معتبر به عنوان یک مرجع شناسایی کند.
برای تهیه محتوا می توانید از هوش مصنوعی تولید محتوای رایگان کمک بگیرید. اما دقت داشته باشید که صرفاً از محتوای هوش مصنوعی در سایت استفاده نکنید و آن را با دانش خود و منطق، تطبیق دهید و یک محتوای مفید به کاربر ارائه دهید.
نتیجه گیری
در نهایت به این موضوع اشاره می کنیم که سئو مجموعه ای از اقدامات است که هر یک به منزله پله ای است که شما را در رسیدن به هدف کمک می کند. ایجاد Topical Map و رسیدن به topical authority یکی از مراحل و اقدامات سئو سایت است و در کنار این موارد باید به سئوی تکنیکال و سئوی خارجی سایت هم توجه داشته باشید.