با گذشت زمان و ظهور فناوری های جدید و بخش های مختلف مرتبط با کریپتو کاربران به دنبال فرصت های مختلف سرمایه گذاری رفتند تا بتوانند به شکل بهتری سرمایه خود را چند برابر کنند. یکی از این روش ها سرمایه گذاری در بازار NFT ها است.
سرمایه گذاری در NFT ها همیشه برای کاربران جذاب بوده چرا که به افزایش سرمایه و دارایی آن ها کمک می کند. با گسترش بازار کریپتو و جذب طرفداران بیشتر، بسیاری از افراد به سرمایه گذاری در این بازار روی آوردند. عده ای که تازه وارد بودند باختند و آن هایی که حرفه ای تر بودند سود کردند. در بازار NFT ها نیز می توان مانند دیگر بازارها سرمایه گذاری کرد و از این طریق سود به دست آورد، اما پیش از آن که بخواهید وارد این عرصه شوید، باید دانش خود را در این زمینه افزایش دهید زیرا ممکن است با نداشتن اطلاعات کافی، سرمایه خود را از دست بدهید.
علاوه بر افزایش دانش، آگاهی از روش های مختلف سرمایه گذاری در NFT ها نیز اهمیت دارد. به همین منظور در این مقاله قصد داریم به موضوع سرمایه گذاری در NFT ها پرداخته و مسائل مرتبط با آن را مورد بررسی قرار دهیم. سرمایه گذاری در NFT ها تفاوت هایی با سایر روش های سرمایه گذاری در بازار کریپتو دارد. در بازار کریپتو، شما وقتی می خواهید سرمایه گذاری کنید، تنها نیاز به خرید توکن های مختلف دارید، اما در بازار NFT ها شرایط متفاوت است. در این بازار شما گزینه های زیادی برای سرمایه گذاری دارید زیرا هم بخش های مختلفی برای انتخاب وجود دارد و هم محصولات متنوعی برای خرید و فروش.
برای مثال اگر به هنر علاقه دارید، می توانید بر روی آثار هنری سرمایه گذاری کنید. در حال حاضر طرفداران آثار هنری دیجیتال کم نیستند و شما می توانید از این فرصت استفاده کنید و بهترین انتخاب را برای سرمایه گذاری انجام دهید. ممکن است پس از خرید و سرمایه گذاری، افرادی پیدا شوند که اثر هنری شما را با قیمت های بسیار بالاتری از شما خریداری کنند و بدین ترتیب شما از سرمایه گذاری خود سود خوبی کسب کنید. البته این سناریو همیشه خوشایند نیست و ممکن است برعکس آن نیز اتفاق بیفتد.
با توجه به توضیحات فوق و مسائل مشابه، یکی از سوالات رایجی که ممکن است مطرح شود این است که آیا NFT ها گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری هستند؟ برای پاسخ به این سوالات و همچنین آموزش چگونگی شروع سرمایه گذاری در این زمینه، گام به گام ما را همراهی کنید.
Table of contents [Show]
سرمایه گذاری در NFT ها همانند سایر روش های سرمایه گذاری نیازمند آگاهی از نوع دارایی است که قصد سرمایه گذاری در آن را دارید. بنابراین در این بخش از مقاله به معرفی مختصر NFT ها پرداخته و توضیحاتی در مورد این صنعت ارائه خواهیم داد. اگر پیش از این با NFT ها آشنا هستید، می توانید به بخش های دیگر مقاله مراجعه کنید.
NFT مخفف عبارت non-fungible token است که به فارسی به معنای توکن غیرقابل تعویض می باشد. به طور کلی می توان گفت که NFT ها دارایی های دیجیتال هستند که در بلاکچین ذخیره می شوند. به همین دلیل این دارایی ها هرگز قابل تغییر، تخریب یا هک شدن نیستند.
شما می توانید یک NFT خریداری کنید که نمایانگر ۱۰ بیت کوین یا ۵۰ سهم باشد. هر نوع دارایی را می توان به NFT تبدیل کرد و از آن کسب درآمد داشت.
NFT ها به طور کامل منحصر به فرد هستند و هیچ کپی از آن ها وجود ندارد. زمانی که شما یک NFT را خریداری می کنید، مالکیت آن به نام شما در بلاکچین ثبت می شود و هیچ فرد دیگری نمی تواند ادعا کند که آن دارایی برای او است. این ویژگی باعث افزایش امنیت NFT ها شده است.
NFT ها به عنوان گواهی مالکیت دیجیتال عمل می کنند. کاربران می توانند از آن ها برای مدارک خودرو، اسناد قانونی، بلیت های رویداد و حتی املاک استفاده کنند. در واقع NFT ها کاربردهای بسیاری دارند.
اگر اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید، خواهید دانست که NFT ها معمولاً توسط اتریوم یا ETH که دومین رمز ارز محبوب است، پشتیبانی می شوند. بیشتر NFT ها بر روی بلاکچین اتریوم راه اندازی می شوند.
شبکه اتریوم در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد و این امکان را برای کاربران فراهم آورد که داده ها را در بلاکچین ثبت کنند. همانطور که می دانید، اولین بلاکچینی که توسط ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ برای بیت کوین راه اندازی شد، فقط قادر به ذخیره تراکنش های بیت کوین بود. همین مسئله باعث شد که سوالی در میان کاربران مطرح شود که چه اطلاعات دیگری می توان در بلاکچین ذخیره کرد؟
در نهایت این تفکر منجر به ایجاد بلاکچین اتریوم شد. شبکه اتریوم برخلاف بیت کوین، از فناوری قراردادهای هوشمند استفاده می کند که به کاربران این اجازه را می دهد که رشته هایی از داده های منحصر به فرد و غیرقابل تعویض را ذخیره کنند.
به همین دلیل بلاکچین بیت کوین تنها میتواند اطلاعات مربوط به تراکنشهای بیت کوین را ذخیره کند، مانند اینکه نشان دهد کاربر Y مالک ۱ بیت کوین است. اما بلاکچین اتریوم میتواند اطلاعاتی مانند این که 'Ali صاحب یک Bored Ape است' را نیز ذخیره کند.
این همان چیزی است که NFT ها به آن نیاز دارند. همه NFT ها برای اثبات مالکیت نیاز به گواهی دارند تا نشان دهند که تنها یک شخص مالک آن هستند.
برخی افراد بر این باورند که فایل هایی که برای NFT ها آپلود می شوند، مستقیماً در بلاکچین ذخیره می شوند، اما اینطور نیست. ذخیره سازی فایل ها در بلاکچین هزینه های زیادی دارد و به شدت انرژی بر است. در واقع فایل هایی مانند JPG، GIF، MP3 و غیره در بلاکچین ذخیره نمی شوند، بلکه در فضای ذخیره سازی پلتفرمی که این امکان را به کاربران می دهد، ذخیره می شوند و فقط اطلاعات مربوط به نوع محصول و مالکیت آن در بلاکچین ثبت می شود.
با گسترش NFT ها، بلاکچین های دیگری نیز وارد این عرصه شدند و به رقابت با اتریوم پرداختند. اما اتریوم همچنان محبوب ترین شبکه برای بارگذاری و ذخیره سازی NFT ها است. البته با توجه به به روز رسانی هایی که در اتریوم ۲ وجود دارد، پس از آپدیت مرج، احتمالاً این شبکه بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت و در صنعت NFT رشد بیشتری خواهد داشت.
سرمایه گذاری در NFT مانند سایر بازارهای مالی دارای ریسک هایی است که باید به آن ها توجه کرد. پیش از اینکه تصمیم به ورود به این بازار بگیرید، باید از این ریسک ها آگاه شوید. در این بخش قصد داریم برخی از ریسک های مرتبط با سرمایه گذاری در NFT را مطرح کنیم تا با آن ها آشنا شوید.
یکی از خطرات بزرگ در بازار NFT، خرید توکن های کپی شده به عنوان NFT های محبوب در پلتفرم های غیرمعتبر است. این کلاهبرداران با روش های مختلف سعی در جذب خریداران دارند و بعد از اتصال کیف پول و خرید NFT، هم رمز ارزها و هم خود NFT ها را می دزدند. همیشه از مارکت پلیس های معتبر و تایید شده برای خرید NFT استفاده کنید تا از کلاهبرداری ها در امان باشید.
همچنین باید توجه داشت که حتی مارکت پلیس های معتبر NFT نیز ممکن است هک شوند. بنابراین سرمایه گذاران NFT باید اطلاعات کافی در زمینه نحوه خرید، ذخیره و تایید مالکیت NFT ها داشته باشند تا از خطرات کلاهبرداری جلوگیری کنند. قبل از سرمایه گذاری در این بازار، حداقل یک ماه را صرف یادگیری و تحقیق کنید تا ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهید.
علاوه بر این کارشناسان بازار توصیه می کنند که پس از خرید NFT ها، آن ها را به کیف پول های امن و معتبر منتقل کنید تا از دارایی خود محافظت کنید. با توجه به گسترش کلاهبرداری ها، افراد مبتدی ممکن است با مشکلات زیادی روبهرو شوند، بنابراین همیشه تأکید شده که بدون آگاهی کافی از بازار NFT یا هر بازار دیگری از سرمایه گذاری در آن ها خودداری کنید.
اگر در دنیای کریپتو سرمایه گذاری کرده اید، احتمالاً با این جمله آشنا هستید: تنها آنچه را که می توانید از دست بدهید، سرمایه گذاری کنید. زیرا اگر به هر دلیلی سرمایه شما از بین برود، نباید تحت تاثیر مشکلات روانی قرار بگیرید.
در نهایت باید بدانید که سرمایه گذاری در بازار NFT به این معنی نیست که یک NFT را بخرید و آن را برای سال ها نگه دارید تا با قیمت بالاتری بفروشید. شما می توانید مانند حرفه ای ها، امروز یک پروژه داغ یا هنری را شناسایی کرده و آن را خریداری کرده و فردا با سود سریع آن را بفروشید. این نوع سرمایه گذاری را می توان حرفه ای دانست و پیشنهاد می شود که با تفکر و برنامه ریزی به آن وارد شوید.
پس از درک ریسک ها و نکات فوق در ادامه قصد داریم به معرفی روش های مختلف سرمایه گذاری در NFT بپردازیم. برای سرمایه گذاری در NFTروش های متنوعی وجود دارد که ما تنها به چند روش مهم اشاره خواهیم کرد. برخی از مهم ترین روش های سرمایه گذاری در NFT عبارتند از:
قبل از اینکه بخواهیم به روش های سرمایه گذاری در کالکشن های NFT بپردازیم، ابتدا باید بدانیم که کالکشن های NFT دقیقاً چه معنایی دارند. شاید برای اولین بار باشد که این اصطلاح را می شنوید.
اگر بخواهیم تعریف کلی داشته باشیم، کالکشن های NFT به مجموعه ای از توکن های غیرقابل تعویض گفته می شود که در آن تعدادی NFT جمع آوری شده است. هر کالکشن معمولاً توسط یک فرد یا تیم خاص توسعه داده می شود. بنابراین وقتی شما تصمیم به سرمایه گذاری در یک کالکشن می گیرید، در واقع روی آیتم های آن مجموعه سرمایه گذاری می کنید.
برای مثال اگر قصد سرمایه گذاری در کالکشن Cryptopunk را دارید، باید به سراغ آواتارهای موجود در آن کالکشن رفته و یکی از آن ها را خریداری کنید تا بتوانید در آن سرمایه گذاری نمایید.
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا نمی توان تنها روی خود کالکشن یا مجموعه سرمایه گذاری کرد؟ اگر قصد خرید آیتم های موجود در مجموعه برای سرمایه گذاری ندارید، بهترین گزینه این است که سهام آن پروژه یا کالکشن را خریداری کنید. در ادامه بیشتر در مورد خرید سهام پروژه ها و نحوه سرمایه گذاری بر روی آن ها صحبت خواهیم کرد.
در حال حاضر، کالکشن های زیادی در دنیای NFT ایجاد شده اند. اغلب کالکشن های معروف توسط تیم های توسعه دهنده معتبر ساخته می شوند، به همین دلیل بهتر است که آن ها را از نظر اعتبار بررسی کنید.
با توجه به مطالب گفته شده ممکن است سوالی برایتان پیش بیاید که آیا خودمان نیز می توانیم یک کالکشن NFT ایجاد کنیم؟ پاسخ این است که بله، هر فردی می تواند با مراجعه به مارکت پلیس های موجود، کالکشن خود را ایجاد کند و در صورتی که قصد ایجاد NFT دارد، محصولات خود را در آن بارگذاری نماید.
امروزه بیشتر سرمایه گذاری هایی که در دنیای کریپتو انجام می شوند، مربوط به خرید و فروش آیتم های موجود در کالکشن های مختلف است.
اگر شما هم علاقه مند به بازی هستید، احتمالاً با بازی های مختلف آشنا هستید. در میان انواع بازی ها، این روزها بازی های مبتنی بر بلاکچین توجه زیادی را جلب کرده اند. یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شده طرفداران این بازی ها افزایش یابد، قابلیت کسب درآمد از آن هاست. تمامی بازی های بلاکچینی از طریق خاصی درآمدزایی می کنند. به عنوان مثال برخی از آن ها با خرید و فروش NFT، برخی با مشاهده تبلیغات و بعضی دیگر با کسب جوایز به درآمد می رسند.
اگر شما علاقه مند به بازی هستید و بخش زیادی از وقت خود را به این سرگرمی اختصاص می دهید، می توانید به بازی های بلاکچینی بپردازید تا حداقل از این طریق به کسب درآمد نیز بپردازید. علاوه بر موضوع درآمدزایی، شما می توانید در این بازی ها به نوعی سرمایه گذاری نیز کنید. ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چگونه چنین چیزی ممکن است؟
همان طور که اشاره کردیم، درآمد بسیاری از بازی های موجود از خرید و فروش NFT حاصل می شود. به این معنی که شما می توانید NFT های مربوط به بازی ها را خریداری کرده و سپس با فروش آن ها درآمد کسب کنید. این فرآیند دقیقاً با سرمایه گذاری مرتبط است، یعنی شما می توانید به دنبال بازی هایی با پتانسیل رشد بالا باشید و NFT های مرتبط با آن ها را خریداری کنید تا در واقع بر روی آن ها سرمایه گذاری کنید. پس از خرید و سرمایه گذاری در زمانی مناسب می توانید آن ها را به فروش برسانید و از این طریق سود حاصل کنید.
یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در دنیای NFT، خرید سهام شرکت های فعال در این زمینه است. به عنوان مثال شما می توانید با خرید سهام پلتفرم سندباکس در این پروژه سرمایه گذاری کنید. از آنجا که این پروژه هم در حوزه متاورس و هم در زمینه NFT فعالیت می کند، در واقع با این کار شما هم در دنیای متاورس و هم در NFT ها سرمایه گذاری کرده اید.
خرید سهام شرکت ها و کمپانی ها یک فعالیت قانونی محسوب می شود و در بسیاری از کشورها رایج است. حتی در ایران نیز شما می توانید سهام برخی از شرکت ها را خریداری کنید. بنابراین انجام این کار به هیچ وجه غیرقانونی نیست و اگر تمایل داشته باشید، می توانید به راحتی این کار را انجام دهید.
با توجه به این نکات ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا کاربران ایرانی با توجه به تحریم ها می توانند سهام پروژه های مرتبط با NFT را خریداری کنند؟
پاسخ به این سوال بستگی به پروژه و پلتفرم خرید و فروش سهام دارد. برای مثال اگر پروژه دیسنترالند بخواهد سهام خود را عرضه کند، در صورتی که این کار از طریق پلتفرم های ثانویه انجام شود، ممکن است برای کاربران ایرانی مشکلاتی ایجاد کند. اما اگر این عرضه در مارکت پلیس اختصاصی خود پروژه انجام شود، احتمال اینکه مشکلات از میان برداشته شود و کاربران ایرانی بتوانند در آن سرمایه گذاری کنند، وجود دارد. بنابراین نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد و باید منتظر بود تا پروژه ها سهام خود را عرضه کنند.
با توجه به گسترش فناوری متاورس در حال حاضر ارتباط مستقیم میان متاورس و NFT وجود دارد. بنابراین با سرمایه گذاری در بخش متاورس به طور غیرمستقیم در NFT ها نیز سرمایه گذاری کرده اید. به عبارت دیگر شما با این نوع سرمایه گذاری دو هدف را با یک اقدام دنبال می کنید.
بیشتر آیتم هایی که در پلتفرم های متاورسی مشاهده می کنید، NFT هستند و شما می توانید آن ها را خرید و فروش کرده یا بر روی آن ها سرمایه گذاری کنید. به عنوان مثال در بازی بلاکچینی پگاکسی که یک بازی متاورسی است، شما می توانید هم NFT های مربوط به این بازی را خرید و فروش کنید و هم با خرید این آیتم ها بر روی اسب های بازی سرمایه گذاری کنید. در واقع شما با انجام این کار در اصل بر روی NFT ها سرمایه گذاری کرده اید. علاوه بر پگاکسی بازی های متاورسی دیگری نیز وجود دارند که شما می توانید در آن ها به این روش سرمایه گذاری کنید.
مثال دیگر پلتفرم موباکس است که در آن می توانید با خریداری مومو اقدام به استخراج رمز ارز اختصاصی این پروژه در دنیای متاورس کنید. با این کار هم می توانید از متاورس درآمد کسب کنید و هم با خرید مومو بر روی آن ها سرمایه گذاری کنید.
یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در دنیای NFT، خرید توکن های مربوط به این حوزه است. با این کار شما نه تنها در NFT ها سرمایه گذاری می کنید، بلکه در ارزهای دیجیتال نیز سرمایه گذاری کرده اید.
با توجه به سودهای قابل توجه برخی از رمز ارزها، بسیاری از افراد علاقه مند به سرمایه گذاری در دنیای کریپتو هستند. به همین دلیل همانطور که گفته شد، با خرید توکن های مرتبط با NFT شما در ارزهای دیجیتال نیز مشارکت دارید. اما برای موفقیت در این بازار باید اطلاعات کافی داشته باشید زیرا اگر با آن آشنا نباشید، ممکن است با ضرر مواجه شوید و سرمایه تان را از دست بدهید.
ممکن است این سوال برایتان پیش آید که چگونه باید در کریپتو و توکن های NFT سرمایه گذاری کرد. برای سرمایه گذاری در این توکن ها نخست باید توکن های مستعد رشد مرتبط با NFT را شناسایی کنید. اگر آشنایی زیادی با این توکن ها ندارید، نگران نباشید، در ادامه برخی از توکن های مهم این حوزه را معرفی خواهیم کرد.
شناسایی توکن های مستعد رشد نیازمند تخصص است. بنابراین برای این کار ممکن است به مشاور یا تحلیلگر نیاز داشته باشید. اما پیشنهاد ما این است که خودتان اقدام به یادگیری کنید تا بتوانید بهترین تصمیمات را برای سرمایه گذاری بگیرید. در ادامه به معرفی برخی از توکن های معروف NFT خواهیم پرداخت.
آیپ کوین، رمز ارز اختصاصی کالکشن Bored Ape Yacht Club و دیگر پروژه های مرتبط با YugaLabs است. این توکن با هدف تقویت اکوسیستم این کالکشن ها ایجاد شده و توسط دائو Apecoin مدیریت می شود
مانا، رمز ارز پلتفرم دیسنترالند است که به کاربران این امکان را می دهد تا در دنیای متاورس این پلتفرم آیتم ها و زمین های مختلف را خرید و فروش کنند. این توکن بر روی شبکه اتریوم با استاندارد ERC-20 قرار دارد و شما می توانید آن را در کیف پول های پشتیبانی کننده این استاندارد نگهداری کنید.
سند، رمز ارز اختصاصی پلتفرم سندباکس است و مشابه مانا بر روی شبکه اتریوم با استاندارد ERC-20 عرضه شده است. این توکن در حال حاضر توسط بسیاری از سرمایه گذاران و معامله گران مورد استفاده قرار می گیرد.
جی اس تی یکی از توکن های اختصاصی بازی استپن است. این توکن به عنوان جایزه در بازی استپن اهدا نمی شود، بلکه پلتفرم استپن از توکن دیگری به نام GMT برای پاداش دهی استفاده می کند.
یکی از نکات مهمی که در هنگام سرمایه گذاری در NFT ها باید به آن توجه کنید، آگاهی از مزایا و معایب این نوع سرمایه گذاری است. اگر قصد دارید در این بازار فعالیت کنید، لازم است از ویژگی ها و چالش های موجود آگاه باشید. در ادامه، به طور خلاصه به مزایا و معایب سرمایه گذاری در NFT ها خواهیم پرداخت.
تا اینجا با اطلاعات زیادی درباره سرمایه گذاری در NFT ها آشنا شدید. حالا قصد داریم نحوه سرمایه گذاری در این حوزه را توضیح دهیم. برای این کار، ابتدا باید نوع سرمایه گذاری که مد نظر دارید را انتخاب کنید.
نحوه سرمایه گذاری در هر یک از روش های ذکر شده در این مقاله متفاوت است. به همین دلیل نمی توان یک روش ثابت برای سرمایه گذاری در NFT ها معرفی کرد. اگر مقاله را به دقت مطالعه کرده باشید، در هر بخش به نوعی نحوه سرمایه گذاری در آن روش ها توضیح داده شده است. در این بخش به دو روش از روش های رایج سرمایه گذاری در NFT خواهیم پرداخت.
برای سرمایه گذاری در کالکشن های NFT ابتدا باید به مارکت پلیس های مختلف مراجعه کنید. همانطور که قبلاً اشاره شد، مارکت پلیس های متعددی وجود دارند، اما همه آن ها معتبر نیستند و برخی از آن ها به کاربران ایرانی خدمات نمی دهند.
شاید برایتان سوال پیش آید که منظور از "عدم ارائه خدمات به کاربران ایرانی" چیست؟ به دلیل تحریم های ایالات متحده، کاربران ایرانی نمی توانند از پلتفرم های معتبر مانند اوپن سی یا راریبل استفاده کنند. برای دسترسی به این پلتفرم ها باید از نرم افزارهای تغییر آی پی استفاده کنید.
بعد از ورود به مارکت پلیس مورد نظر باید کیف پول خود را به آن متصل کنید. اگر قصد خرید یک NFT از یک کالکشن خاص را دارید، باید اطمینان حاصل کنید که در کیف پول شما موجودی کافی وجود دارد. پس از اتصال کیف پول به سراغ کالکشن مورد نظر بروید و NFT هایی که مد نظر دارید را خریداری کنید.
به این ترتیب شما می توانید از طریق مارکت پلیس های موجود، NFT ها را خریداری کرده و بر روی آن ها سرمایه گذاری کنید.
سرمایه گذاری در توکن های NFT مشابه سرمایه گذاری در سایر ارزهای دیجیتال است. ابتدا باید تحقیق کنید و توکن های NFT با پتانسیل رشد بالا را شناسایی کنید
پس از انتخاب توکن مورد نظر باید بررسی کنید که کدام صرافی ها و کیف پول ها از آن پشتیبانی می کنند و بر اساس این اطلاعات، بهترین صرافی و کیف پول را انتخاب کنید. شاید برای برخی از شما سوال باشد که آیا باید از صرافی های ایرانی استفاده کنید یا خارجی؟
این موضوع بستگی به خود شما دارد. اگر تنها قصد دارید سرمایه گذاری کنید و ترید نخواهید داشت، می توانید از صرافی های ایرانی استفاده کنید. اما اگر قصد ترید کردن دارید، صرافی های خارجی گزینه بهتری هستند.
پس از انتخاب صرافی باید در آن ثبت نام کنید و کیف پول خود را شارژ کنید تا بتوانید ارز دیجیتال مورد نظر را خریداری کنید. پس از خرید، باید توکن های خریداری شده را به کیف پول اصلی خود انتقال دهید.
پس از انتقال توکن ها به کیف پول اصلی، سرمایه گذاری شما به پایان رسیده است. یکی از سوالات رایج این است که آیا برای ذخیره ارزهای دیجیتال خود باید از کیف پول های سخت افزاری استفاده کنید؟
در پاسخ باید بگوییم که این موضوع الزامی نیست. بسته به شرایط خود می توانید از کیف پول های نرم افزاری یا سخت افزاری استفاده کنید. در حال حاضر کیف پول های نرم افزاری معتبر زیادی مانند سیف پل و تراست ولت وجود دارند که می توانید با اطمینان از آن ها استفاده کنید. اگر سرمایه قابل توجهی دارید و نگران امنیت آن هستید، می توانید از کیف پول های سخت افزاری معتبر مانند لجر یا ترزور استفاده کنید.
کلام آخر
توکن غیرقابل تعویض (NFT) یک نوع دارایی دیجیتالی است که نمایانگر یک اثر یا خلاقیت منحصر به فرد در فضای اینترنت می باشد، مانند میم، ویدیو، GIF یا آثار هنری دیجیتال و غیره. همانطور که توضیح داده شد، NFT ها به معنای مالکیت یک دارایی دیجیتال هستند.
با توجه به رشد چشمگیر محبوبیت NFT ها بسیاری از افراد و حتی سرمایه گذاران به دنبال راه هایی برای یادگیری نحوه سرمایه گذاری در این حوزه هستند. به همین دلیل ما این راهنمای جامع و کامل را برای شما تهیه کرده ایم تا درک بهتری از این بازار به دست آورید. در نهایت، لازم است یادآور شویم که سرمایه گذاری در دنیای NFT ها همیشه با ریسک هایی همراه است. بنابراین توصیه می کنیم در هنگام ورود به این بازار با دقت و با ریسک کمتر و سرمایه کمتری وارد شوید تا بتوانید از این فرصت بهره مند شوید.