آرتا رسانه

تفاوت هاست و دامین چیست؟

دوستان و همراهان عزیز آرتا رسانه امروز می خواهیم یک مطلب مهم و مفید را با شما به اشتراک بگذاریم و آن تفاوت میان هاست و دامین است

دلیل اینکه چرا باید سایت بسازید را بیماری ناشناخته ی کرونا به عده ای تفهیم کرد. بعد از ظهور این ویروس کل دنیا یک تکان سخت خورد و همه ی آن هایی را که در مقابل فروشگاه ها و دنیای مجازی مقاومت می کردند را به این باور رساند که زمان استفاده از سایت ها فرا رسیده است.

ولی اگر انتخاب کرده اید سایت بسازید، یا از پکیج های خرید سایت ارزان در آرتا رسانه استفاده کنید. قدم اول چیست؟ اگر شما فردی هستید که هیچ اطلاعاتی از دنیای وب ندارید و نمی خواهید داشته باشید، یک پول اساسی به یک شرکت می دهید و آن ها برای شما سایت می سازند. ولی اگر می خواهید وارد دنیای وب شوید با ما همراه باشید.

دامنه چیست؟

این مقاله حول محور تفاوت های هاست و دامین می چرخد. زمانی که می خواهید سایت بسازید اول از همه باید یک دامنه یا دامین (Domin) تهیه کنید. دامنه یک آدرس اینترنتی است که از دو بخش تشکیل شده است. یک قسمت عنوان دامنه و قسمت دوم پسوند است.

artarasaneh.ir این یک نمونه است، به قسمت اول که شامل artarasaneh است عنوان دومین می گویند و به قسمت دوم که شامل ir است پسوند می گویند. برای دامنه ها پسوندهای مختلفی وجود دارد و می توان با توجه به قیمت و نوع نیاز هر کدام را تهیه کرد. البته بعضی از دامنه ها در انحصار مثلاً آموزش پرورش و یا ارگانهای دولتی هستند و افراد عادی نمی توانند از آن ها استفاده کنند.

پسوند دامنه ها می تواند شامل ir, com, co, gov, org, shop, net باشد. مثلاً gov برای ارگان های دولتی است و برای گرفتن این دامنه ها باید مدارک و اسناد دولتی ارائه دهید تا بتوانید امتیاز آن را بخرید. پسوند com برای شرکت ها می باشد و به معنای کمپانی است. پسوند co نیز با همین فلسفه برای شرکت ها انتخاب می شود. تفاوت این پسوندها در قیمت آن ها است و همچنین در تعیین منطقه ی جغرافیایی تاثیر دارند. مثلاً ir به معنای ایران است.

چطور عنوان دامنه را انتخاب کنیم؟

در ساخت سایت انتخاب عنوان دامنه کار بسیار مهمی است. هرچه عنوان دامنه ی شما به حوزه ی کاریتان مرتبط باشد، انتخاب بهتری خواهد بود. چون دامنه در گرفتن سئو سایت در گوگل اهمیت دارد. برای آشنایی بیشتر با سئو، مقاله ی ما با عنوان سئو و بهینه سازی سایت چیست را مطالعه بفرمایید. بنابراین اول از همه به دنبال واژه های مرتبط باشید. اما چطور بفهمیم که آیا این چیزی که ما انتخاب کرده ایم را قبلاً فردی یا شرکت دیگری ثبت کرده یا نه؟ برای این کار از سایت هایی که دامنه و هاست می فروشند، می توان استفاده کرد.

به سایت http://artawebhost.ir بروید و طبق تصویر زیر دامنه ای را که انتخاب کرده اید را در کادر وارد کنید، اگر این دامنه قبلاً ثبت شده باشد، اجازه خرید را به شما نمی دهد. در این صورت با کم یا اضافه کردن یک کلمه یا تغییر یک حرف، دامنه ی مورد نظر خود را وارد کنید تا بالاخره بتوانید یکی از گزینه ها را انتخاب کنید.

تفاوت هاست و دامین

قابل ذکر است که دامنه به مدت یک سال خریداری می شود و برای اینکه بتوان مجدد آن را در اختیار داشت، آن را شارژ می کنند. هر کدام از پسوندها قیمت خاصی دارند.

در مواقعی می خواهید بدانید این دامنه را چه کسی خریده است، روی گزینه ی whos می زنیم و تمام اطلاعات فرد صاحب آن دامنه را به ما نشان می دهد. تا اینجا موفق به خرید یک دامنه شده ایم. برای مرحله بعد باید بتوانید به این سوال پاسخ دهید که، سایت روی چه فضایی یا در کجا ذخیره می شود؟

سرور و دیتا سنتر چیست؟

در آموزش ساخت سایت به واژه هایی مانند سرور و دیتا سنتر برخورد می کنید برای درک این مفاهیم به ادامه مطلب بپردازید. اطلاعات سایت در فضایی به نام سرور ذخیره می شود. اما سوال اینجاست که سرور چیست؟ سرورها کامپیوترهای بسیار بزرگی هستند که از نظرcpu و هارد، ابر قدرت هستند.

دیتا سنترها مرکز نگهداری اطلاعات هستند که سرورها را در این محل ها نگهداری می کنند. این ها سوله های بسیار بزرگی هستند که امنیت بسیار بالایی برای آن ها در نظر گرفته شده است و محیط آن ها از همه نظر در حداکثر امکانات موجود است.

تفاوت هاست و دامین

دیتا سنترها در انحصار شرکت های بسیار بزرگی هستند که با هزینه های تیلیاردی این ها را فراهم می کنند و آن را به قسمت های کوچکتری تقسیم کرده و در اختیار نمایندگی ها قرار می دهند، این نمایندگی ها نیز سرورها را به بخش های کوچکتری تقسیم کرده و به نمایندگی خودشان ارائه می دهند. تا بالاخره از دیتا سنتر به سرورها و از سرور به هاست می رسیم.

سرورها با چند نوع سیستم عامل در دسترس هستند. سرور لینوکسی و ویندوزی.

سرور لینوکسی بهتر است یا ویندوزی؟

اینکه کدام سرور بهتر است بستگی به برنامه نویسی دارد که سایت را کد نویسی می کند. گاهی برنامه نویس ها از کدهای ASP که مربوط به شرکت مایکروسافت است استفاده می کنند و گاهی هم php نوشته می شود که بهترین انتخاب برای آن سرور لینوکسی است. برای سایر زبان های کدنویسی نیز سرور لینوکسی استفاده می شود.

مزایای سرور لینوکسی

  • سرور لینوکسی قیمت مناسب تری دارد.
  • در دسترس تر هستند
  • بیشتر زبان های برنامه نویسی را ساپورت می کند.

هاست چیست؟

خرید یک سرور برای یک سایت قیمت بالایی دارد. ضمن اینکه سایت ها نیازی به حجم های بالا در حد یک سرور ندارند. مثلاً سایتی که اطلاعات آن در یک فضای 5 گیگا بایتی جا می شود نیازی به خرید یک سرور چند ترابیتی ندارد. بنابراین می تواند فقط قسمتی از یک سرور را تهیه کند و اطلاعات سایت را روی آن ذخیره کند. به این قسمت کوچک از یک سرور، هاست می گویند.

هاست ها فضاهای کوچکی از سرورها هستند که قیمت آن ها نیز نسبت به سرورها پایین تر است ضمن اینکه می توان در صورت کمبود فضا، درخواست افزایش آن را از شرکت ارائه دهنده ی هاست نمود. با این کار می توان یک سرور را به هزاران بخش کوچک تقسیم کرد و به تعداد بسیار زیادی از افراد اجاره داد.

سی پنل (Cpanel) چیست؟

برای اینکه مدیران سایت ها بتوانند به محتوا و مطالب و اطلاعات سایت خود که روی هاست ذخیره شده است دسترسی داشته باشند، یک نرم افزار وجود دارد که به آن مدیریت کنترل هاست می گویند و همان سی پنل است. که می توان از طریق آن وارد هاست شد تمام اطلاعات سایت را در آنجا بررسی کرد و تغییرات لازم را داد.

آیا ممکن است اطلاعات روی سرور از بین برود؟

سرورها نیز مانند هر وسیله ای الکترونیکی دیگری ممکن است بسوزد. در این شرایط چه بلایی سر سایت ما و اطلاعات ما می آید؟ این مواقع ممکن است سایت بالا نیاید و اطلاعات را نشان ندهد. اما باز هم جای نگرانی نیست چون سرورها هر شب بعد از ساعت 12 از تمام اطلاعات خود بکاپ تهیه می کنند و آن را روی سرور دیگری ذخیره می کنند و در چنین شرایطی شاید در کمتر از چند ساعت اطلاعات را بازگردانی می کنند و سایت ها به روال عادی خود برمی گردند.

نکته ی جالب در مورد سرور و هاست این است که اگر سرور را خریداری کنیم، باید یک هزینه ی جدا برای تهیه بکاپ نیز بپردازیم. ولی در مورد هاست چنین مشکلی نیست و در صورتی که بخواهیم بکاپ بازگردانی شود، کافیست به شرکت پشتیبان یک تیکت بزنیم تا سایت را بدون دریافت هیچ هزینه ای بازگردانی کنند.

دی ان اس (DNS) چیست؟

بعد از خرید دامنه و هاست باید بدانیم که این دو چطور به هم متصل می شوند؟ برای این کار شرکتی که هاست را به شما ارائه می دهد یک کد آی پی به شما می دهد که مربوط به سرور است. هر سروری یک کد IP مخصوص به خود را دارد با وارد کردن این کد در سایت وقتی که روی آدرس دامنه کلیک شود، سایت فرد را با سرعت بسیار زیادی به اطلاعات روی سرور مچ می کند و بدین ترتیب می توان از طریق دامنه و هاست وارد یک سایت شد.

در اینجا مقاله ما تفاوت های هاست و دامین به پایان می رسد، امیدواریم این مقاله سوالات ذهنی شما را درباره تفاوت های هاست و دامین حل کرده باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا