بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) یکی از مراحل اصلی در دیجیتال مارکتینگ است که کمک می کند سایت ها در نتایج سرچ گوگل به کاربر نمایش داده شوند. برای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو باید محتوا و ساختار آن را برای ربات های گوگل، قابل فهم کنید و تگ های html یکی از این ابزارها هستند که به شناساندن محتوای سایت به موتورهای جستجو کمک می کنند. به دلیل اهمیت برخی از تگ های html در سئو، در این مقاله به این تگ ها خواهم پرداخت. البته همانطور که می دانید در خصوص هر یک از این تگ ها و کاربردشان در دوره سئو مفصل صحبت شده است.
لزوم استفاده از تگ های html در سئو
برای صحبت با هرکسی باید زبان مشترکی وجود داشته باشد و برای صحبت با ربات های گوگل و فهماندن محتوا و ساختار سایت به ربات ها، زبان مشترکی به عنوان تگ های html وجود دارد. البته از این تگ ها فقط برای خزنده های موتورهای جستجو استفاده نمی کنیم بلکه برخی از آنها نظیر تگ های هدینگ، یک نظم ساختاری به محتوای شما می دهند و کاربر نیز به راحتی متوجه مفهوم مطلب و منظور شما می شود. در ادامه به معرفی مهمترین تگ های html در سئو می پردازیم.
تگ عنوان (Title Tag)
قطعاً این تگ را بسیار دیده اید ولی شاید اسم آن را نمی دانستید. به تصویر زیر نگاه کنید. وقتی خرید سایت را سرچ می کنم، چیزی شبیه این گوگل نمایش می دهد. نوشته پررنگ که دور آن کادر کشیده شده است، همان تگ تایتل صفحه است.
تگ عنوان از مهمترین تگ های HTML در سئو است که در واقع می توان آن را به عنوان خلاصه محتوای یک صفحه در نظر گرفت. همانطور که در تصویر بالا هم مشخص است، تگ تایتل در نتایج سرچ نمایش داده می شود و گوگل توسط این تگ می تواند به ارتباط محتوای صفحه با عبارتی که کاربر سرچ کرده است، پی ببرد. در نوشتن این تگ html مهم سئو، باید از کلمه کلیدی صفحه استفاده کنید و از جذابیت لازم برای جذب کاربر و ترغیب او به کلیک، برخوردار باشد. استاندارد تعداد کاراکترهایی که می توان در تگ تایتل استفاده کرد حداکثر 60 کاراکتر است تا در نتایج، کامل نمایش داده شود. عنوان های طولانی تر به صورت ناقص و 3 نقطه نمایش داده می شود.
تگ توضیحات متا (Meta Description Tag)
یکی دیگر از تگ های html مهم در سئو می باشد که به طور استاندارد باید شامل خلاصه ای از محتوای یک صفحه باشد و توسط موتورهای جستجو برای تعیین ارتباط یک صفحه استفاده می شود. هانطور که در تصویر مشاهده می کنید، تگ متادیسکریپشن در زیر عنوان صفحه در نتایج سرچ نمایش داده می شود.
برای نوشتن توضیحات این تگ، از تعداد کمتر از 155 کاراکتر استفاده کنید. حداقل و حداکثر یکبار از کلمه کلیدی استفاده کنید. این متن را طوری بنویسید که کاربر را ترغیب کند که این صفحه شامل همان چیزی است که به دنبالش می باشد.
تگ های تیتر یا سرفصل ها (Heading Tag)
بهتر است شامل تییر اصلی صفحه یعنی همان کلمه کلیدی باشد
شامل تیترهای مهم دیگر در مورد موضوع اصلی
زیردسته های تیترهای اصلی صفحه
تیترهایی برای پشتیبانی از هدر 3(کمتر استفاده میشه)
تیترهایی برای پشتیبانی از هدر 4 (خیلی کم استفاده می شه)
تیترهایی برای پشتیبانی از هدر 5 (خیلی خیلی کم استفاده می شه)
تگ های تیتر یا سرفصل ها (Heading Tag)
تگ های heading را می توان گفت یکی از اصلی ترین تگ های html در سئو هستند که برای ساختاربندی محتوای صفحه مورد استفاده قرار می گیرند. به کمک این تگ ها سلسله مراتب محتوا برای ربات های موتوهای جستجو و برای کاربران قابل درک می شود. در این میان تگ H1 مهمترین تگ heading است از آن برای عنوان اصلی صفحه استفاده شود. تگ های H2 و H3 باید برای عنوان های فرعی و غیره استفاده شوند.
متن جایگزین برای تصاویر (Alt Tag)
از متن جایگزین که یکی دیگر از تگ های html مهم در سئو می باشد، به عنوان شرحی کوتاه از محتوای عکس، استفاده می شود. تگ متن جایگزین تصویر یا همان تگ alt برای SEO خیلی مهم است و در سئوی محتوا باید مورد توجه قرار گیرد. قبلاًٌ در مورد اهمیت استفاده از این تگ در سئو صحبت کرده ایم. توصیه می کنیم از نوشتن تگ alt تکراری برای تصاویر صفحه خودداری کنید و از کلمه کلیدی و مترادف های آن استفاده کنید.
متن لنگر یا انکر تکست (Anchor Text Tag)
Anchor text ، در واقع همان متن رنگی در لینک است که با کلیک بر روی آن، به صفحه مقصد منتقل می شوید. اهمیت این تگ از آن جهت است که موتورهای جستجو به کمک متن انکرتکست، به موضوعیت و کلمه کلیدی صفحه مقصد پی می برند. در استفاده از این تگ در سئو، دقت داشته باشید ه نمی توانید با یک متن انکرتکست یکسان، به چند صفحه متفاوت در سایت لینک دهید. در این صورت موتورهای جستجو در تشخیص کلمه کلیدی صفحات دچار سردرگمی می شوند. به طور مثال به جمله زیر توجه کنید.
جهت استعلام قیمت سئو ماهانه کلیک کنید.
در این مثال کلمه “قیمت سئو” که رنگی و قابل کلیک می باشد، انکرتکست می باشد.
متاتگ کلمه کلیدی
این تگ، کلمه کلیدی صفحه را مشخص می کند. البته در سال های اخیر، این تگ کارایی ندارد و موتورهای جستجو بدون وجود این تگ با توجه به محتوا، تایتل و سایر تگ های مورد استفاده در صفحه، کلمه کلیدی صفحه را تشخیص می دهد. نکته ای که در مورد استفاده از کلمه کلیدی در صفحه، اهمیت دارد این است که نباید در استفاده از آن زیاده روی کنید که گوگل فکر کند قصد فریب او را دارید.
تگ کنونیکال (Canonical Tag)
زمانیکه به دلایل مختلف از جمله استفاده نادرست از سایر تگ ها، وجود محتوای تکراری، عدم توجه به سرچ اینتنت و غیره، صفحات سایت شما تکراری می شوند و در واقع می توان گفت که صفحات دچار کنیبالیزیشن می شوند. برای رفع این مشکل، از تگ کنونیکال استفاده می شود.
پیشنهاد مطالعه: سرچ اینتنت چیست؟
تگ Viewport
برای اینکه صفحات سایت ریسپانسیو و موبایل فرندلی باشند، باید تگ Viewport در صفحه وجود داشته باشد. در مورد اهمیت واکنش گرا بودن صفحات سایت در سئو صحبت کرده ایم و به همین دلیل است که این تگ به عنوان یکی از ضروری ترین تگ های html در سئو، باید در صفحه وجود داشته باشد.
تگ hreflang
کاربرد این تگ از تگ های html در سئو، برای مشخص کردن زبان سایت است. یعنی موتورهای جستجو از طریق این تگ متوجه می شوند که زبان سایت چیست. استفاده از تگ hreflang به خصوص در سایت های چند زبانه، ضروری است. نحوه نمایش آن در کد صفحه هم به این صورت است:
متاتگ ربات ها
متاتگ های ربات به عنوان یکی از تگ های مهم html در سئو است که با استفاده از این تگ ها، ربات های موتورهای جستجو متوجه می شوند که این صفحه را باید ایندکس کنند یا خیر. زمانی که این تگ در صفحه وجود نداشته باشد به منزله تگ index است و این صفحه می تواند توسط موتورهای جستجو ایندکس شود. در خصوص تگ nofollow هم به این معنی است که کلیه لینک هایی که در این صفحه وجود دارند، نوفالو هستند و نباید دنبال شوند. اگر این تگ در صفحه وجود نداشته باشد، پیش فرض از نوع فالو می باشد.
متا تگ اپن گراف یا Open Graph Tag
حتماً برای شما هم پیش آمده، وقتی که لینکی از سایت خود را در یکی از شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارید، به طور پیش فرض تصویر شاخص و عنوان و متادیسکریپشن صفحه را به صورت اتوماتیک نمایش می دهد. این به دلیل استفاده از تگ Open Graph Tag است. اگر از این تگ استفاده نشود، لینک سایت به صورت عادی و فقط به حالت یک لینک نمایش داده می شود. اینکار به افزایش بازدید در شبکه های اجتماعی کمک می کند. حتماً می دانید به کمک افزونه رنک مث می توانید تعیین کنید که در شبکه های اجتماعی کدام تصویر و عنوان را نمایش دهد. پیش فرض تصویر شاخص و عنوان صفحه است.
متا تگ generator
به کمک متاتگ generator، ربات های موتورهای جستجو می توانند تشخیص دهند که cms سایت از چه نوعی است. معمولاً برای افزایش امنیت سایت ها، این تگ را از صفحات حذف می کنند تا مورد حملات هکری قرار نگیرد.
سعی کردیم در این مقاله، تگ های html مهم سئویی را توضیح دهیم. البته تگ های بسیار دیگری نیز وجود دارد که برخی از آنها تاثیری در سئو ندارند.